Comentarii și note Lucrarea 1 - Ioana

25 3 1
                                    


Comentarii jurat 1 


              Lucrarea e buna, ideea e chiar asa, pe dute-vino cu momente funny si daca nu ar fi fost chestia de pe final cu mosneagul poate dadeam mai mult. Cumva si daca ne bazam pe procreere, sexul speram sa fie cumva evitat in text. Sf fiind, si chiar daca are la baza un fel de sex mai mult de a sublinia o idee, cred ca se putea si fara. E bine ca nararea curge lin si putem urmari ca si in acasa in pat o lectura placuta. Mie mi-a placut

Nota 8

Comentarii jurat 2 

            Mi-a placut mult textul. A avut o consistenta aparte, nararea este destul de lejera, desi pe alocuri mai poate fi imbunatatit.

            Sunt si unele greseli gramaticale,minore, nimic grav.

            As dori sa vin cu unele sugestii pentru anumite secvente, de exemplu, in fraza urmatoare exprimarea imi pare ușor ambiguuă. Aș sugera să inversezi un pic cuvintele pentru ca mesajul să fie recepționat mult mai clar, adică astfel: "Cu animalele era mai rău, pentru că se încăpățânau să nu înghită micile pastile nici măcar amestecate cu hrana făcută în laboratoare,"

            De asemenea, cuvintele în engleză aș sugera să fie scrise cu italic. Imi pare un pic ciudat să le vad scrise la fel ca în restul textului.

            Totodata, încearca sa nu mai ai fraze foarte lungi in text. El in sine este unul usurel, exprimarea personajelor este lejera si nu este necesar sa ai o fraza ampla intr-o astfel de naratiune. Poate fi foarte obositor pt cititor sa ai un intreg sir de propozitii.

             Dar acestea sunt cateva detalii tehnice ce se pot rezolva rapid.

             Mi-a placut mult felul cum ai abordat subiectul si desi titlul mi s-a parut ciudatel, felul cum ai creat actiunea si dinamismul ei m-au captivat. Am ramas placut surprinsa si ma bucur ca am putut sa citesc o lucrare frumoasa. Uneori, vedeam foarte clar scenele, de parca le-as fi trait eu. Alteori, aveam impresia ca am in fata un film SF.

             Desi pe alocuri am avut impresia ca ai grabit un pic unele scene, nu a fost un impediment foarte mare pentru a-mi intrerupe lectura.

              Chiar am avut o lectura frumoasa si sa fiu un pic sincera, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. 

Nota 8, 5 

Comentarii jurat 3

           Sincer, citesc des lucrari de toata mantuiala si grabite si aruncate acolo doar sa fie scrise, dar aceasta abunda de o idee originala, presarata cu momente amuzante, chiar am ras bine pe alocuri. Contine drama, contine seriozitate si filozofie din viata noastra de zi cu zi, contine si o parte din realitate, insa,precum spuneam, abunda de S.F ceea ce este foarte, foarte bine. Mi-a placut sa urmaresc ce se intampla si chiar de finalul e dramatic, e si cu invataminte,poate scapam, Doamne miluieste de robotizarea in masa ;)

          Cand citesti captivat, nu prea acorzi atentie greselilor, deci am zarit cateva fara sa vreau si in plus poate cateeva exprimari anapoda sau usor inversate. Poate daca nu ai lungii frazele, te-ai putea concentra pe esenta si subiectivismul propozitiei.

           De mult nu am citit ceva cu zambetul pe buze, si sa stau multumita asa in scaun sa contemplu sau sa cad visatoare

Nota 9

Comentarii jurat 4

           Mi s-a părut senzațională. Descriere impecabilă, personaje bine conturate, acțiune palpitantă, într-o propoziție: o plăcere de citit. A fost interesantă abordarea inteligenței artificiale și la ce poate duce. Mi s-a părut interesant că tot un om controla totul și apoi mai e și chestia că situația asta pare palpabilă. Acum nu, dar în viitor cine știe? Ocellus a fost un personaj plăcut, cu minte mai rațională, a cărui moarte a fost o mare nefericire. Ella a trecut prin ceva și urmează și mai rău. De-a dreptul bolnav să o pună într-un corp pe care nu-l poate controla. Mi-a plăcut.

Nota 10 

Comentarii jurat 5

           Un text lejer de citit, interesant, dar ai grija ca ai avut anumite greseli care au stricat esteticul textului. 

Nota 7

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now