Comentarii și Note Concurs Aniversar: Andrei

13 3 0
                                    




JURAT 1

NOTA: 7

COMENTARIU


Incep cu greseala greselilor, din pacate. ,,Oceanul" se scrie cu literă mică în propoziție și cu majusculă doar dacă e într-o denumire- ex: ,,Oceanul Pacific". Dacă nu se repeta, o luam greșeală de tastare sau de sugerare a tastaturii. Dar nu e.

În plus dacă ne uitam de la distanță, fiind textul pe alineate bloc, fără spațiere, ce este absolut okay uneori (pe mine nu mă deranjează) se vede cu ochiul liber ca repeți cuvinte. Cum ar fi ,, Totuși", ,,Audrey" etc astea toate pe incipit de alineate. Inspirația dacă o avem o folosim ca să ne îmbogățim mintea si posibilitățile. Nu te îngrădi astfel, oricine esti. Diversifică, folosește expresii și (sau) cuvinte ce încep cu diferite litere, le poți lua în ordinea alfabetului chiar. Ai doar câteva virgule uitate, timpul e bine ținut si verbele corecte, deși la partea gramaticală am fușerit că mă intriga plotul.

Ciudată construcție! Si textul e puțin ciudat, pare în timpuri aleatorii, dar e alipit și deși se întrevede pe unde ai sărit de la un moment la altul, ai format un intreg. Nu zic că e ceva rău. Nu e nici grăbit ca să spun că e grăbit. E bun ca întreg, deși ciudatul se simte ca și când ne urmărește treptat cum citim.

Plotul mi-a plăcut cel mai mult și ideea. E originală și misterul câștigă aici în instanță. Sfătuiesc o integrare de expresii. Lași foarte mult pentru parcurgerea timpului, a acțiunii, cumva trunchiezi propozițiile. Primele fraze au fost doar mai valorificate în text. Sa  scriem nu e doar sa redăm întâmplări ci și emoții și din bogăția lăuntrică. Asta se poate doar prin expresii, metafore. Nu să abunde, dar măcar la două trei alineate.

Bun, mi-a plăcut ideea e deosebită, ar face o carte de mister superbă, pusă corect în valoare.

Poate doar azi devin introspectă, dar nu notez bine niciodată lipsa de preocupare pentru înfrumusețarea lucrărilor. Deci nota mea cred e potrivită să ambiționeze nu să descurajeze, cu succes și sper să iei aminte măcar la o parte din ce am recomandat.


JURAT 2

NOTA: 8

COMENTARIU

Îmi place textul. Stilul e unul simplu, iar plotul e foarte bine definit. Audrey are parte de o grămadă de chestii de la părinți, la iubit, la mister și secrete și întâmplări ciudate și nu doar acasă la ea. Mie îmi place combinația prezent-prolog/epilog-viitorul apropiat. Îmi place cum ai cusut toată povestea și e intriganta si incitanta. As sta sa citesc fiecare capitol curioasa sa aflu ce pateste Audrey si pentru ca nu am notat gramatica decat in mare, iar restul l-am citit pe nerasuflate, eu una o sa notez stilul simplu, construcția deosebită și nararea ce e foarte cursivă.Mi-a plăcut, m-a facut curioasă și o să dau un 8 cu felicitări.

JURAT 3

NOTA: 6

COMENTARIU


Nota Finala: 7

Kaleidoscope for Serenity Book ClubHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin