Comentarii și Note Concurs de Craciun

42 4 2
                                    



Felicitari tuturor!

JURAT 1

O altfel de moștenire - BiancaSelenaV

Titlul -potrivire pe temă/ idee, originalitate 9

Prima impresie -aranjament, idee, prezentare 9

Cerinte respctate: cuvintele cerute prezente, (eu am distins 3, m-am chiorât după restul, mulțumesc de ajutor că le-ai bolduit ;poezie melodica, foarte potrivita, am dat un 8 presupunând că mi-au scăpat 2.

Gramatica -verbe, punctuație, timp 10

Compozitie, originalitate -9

S-a apropiat cel mai bine de idee, deși a fost mai scurt, a fost la obiect, fără multe adaosuri. Punctul pentru 10 s-a pierdut la expresii, un pic mai mult ca sigur aveai in tolba ta de unde scoate și aș fi vrut sa dau pe bune. Mai lung, mai scurt, impactul asupra mea in general se ridica la 10 . Mi-a plăcut ideea, nu anticipam finalul si a fost cea mai bine construita și ca idee și ca determinare.

NOTA: 9

JURAT 2

La ,,Un altfel de moștenire" mi-a plăcut cel mai mult ideea foarte originala. A fost un pic mai scurta, dar ținta și-a atins-o. Gramatica e perfecta, însă am zărit greu cuvintele din cerințe, iar finalul mi-a părut puțin previzibil. Nu e chiar surprinzător, mă gândeam la ceva mai neașteptat și mai complex. Totuși, bun de tot.

NOTA: 7,5

JURAT 3

[a pierdut comentariile]

NOTA: 8,5

MEDIA:  8,33   

JURAT 1

Cântec de rămas bun MerlanAlex

Titlul -potrivire pe temă/ idee, originalitate 7

Prima impresie: aranjament, idee, prezentare 9

Cerinte respctate: cuvintele cerute prezente toate, poezie melodica, foarte potrivita 10

Gramatica -verbe, punctuație, timp 7

Ai o mica problema cu i-urile (propriii, copiiilor)

Pe anumite parti, dialog mai ales, faci abuz de punctele de suspensie, unde în mare parte se pune virgula ,,Stiu ce vrei să faci, Vanesa". E foarte clar ce vrea sa insinueze, iar acestea se folosesc când lasă loc de gândit la mai multe sau o înșiruire neterminată. Faptul că ea nu și-a terminat gândul când propoziția spune pe dos, dar și ca structura, te obligă să pui virgula. Ai pe final ,,Te cunosc, Vanesa!" si e foarte okay. Pauzele de gândire ale caracterelor rar se redau astfel, folosește cuvinte (gândise /spuse el vrând să afle mai multe) sunt zeci de moduri.

Compozitie, originalitate: 7+8 , deci 7,5

Un pic prea lung și dezvoltat și pe părțile unde nu e necesar. Amorul sau chestiile de acțiune (a făcut aia, s-a întors înspre, si-a ridicat mâna), sunt bune, dar nu în exces. Strica din fluiditatea ideii principale/plotul principal, unde trebuie folosit la maxim.

Mi-a plăcut cel mai mult ca structura, ai lucrat pe text, se vede efortul foarte bine și nu am putut fi zgârcită cu originalitatea sau apropierea de tema ceruta. Ideea și tot restul, deși doar pe final ai dezvaluit sa spunem asa impactul ce trebuia sa impresioneze cititorul. Se putea mai mult acolo, cred eu.

NOTA: 8,1

JURAT 2

Mi-a plăcut cel mai mult ,,Cantec de rămas bun". Îmi pare complexă, e bine dezvoltata, doar câteva greșeli. Mi-a plăcut transpunerea a fost super mai ales că parcă citeam din Hansel și Gretel. Frumos, bine narat, îngrijit, din partea mea e un text excelent.

NOTA: 8,5

JURAT 3

[a pierdut comentariile]

NOTA: 8,5

MEDIA: 8,36

JURAT 1

O prințesă - Justine_Wexfard

Titlul potrivire pe temă/ idee, originalitate: 6

Prima impresie -aranjament, idee, prezentare: 7

Cerinte respectate:cuvintele cerute prezente toate, poezie melodica, potrivita 9

Gramatica:verbe, punctuație, timp

Ai nu doar cuvinte tastate aiurea, dar și gramaticale, virgule lipsa, etc

Timpul a fost bine ținut: 6,5

Compozitie, originalitate: 7

Pe mine m-a plictisit in draci, abia am urmărit plotul, deci nu pot spune că mi-a plăcut. A fost cred cea mai îndepărtată de temă, finalul a salvat cât de cât. Cred că la cât ai scris e păcat că nu ai sclipit deloc. E fad, ideea se pierde undeva in dialogul insipid. Nu m-am atras deloc și m-am târât prin lectura. Din fericire e doar pentru mine, e doar ce am simțit eu cat am citit. Se poate și la tine mai mult, te pierzi in idei și nu dai importanta unor detalii ce te pot propulsa mult, e părerea mea. Felicitări oricum.

NOTA: 7,1

JURAT 2

Deși pare că ideea e mai puțin definită sau potrivită, cumva intinde de intriga până pe final, unde bum, da lovitura. Nici aici nu e wow, dar starea ce a indus-o pe când nu se aștepta nimeni, e ca și când ai desface un cadou neașteptat. Din privința mea. Câteva greșeli presărate, într-adevăr, dar eu am punctat mult munca, cuvintele perfect potrivite și poemul foarte original. Plăcut și punctat unde trebuie.

NOTA: 8

JURAT 3:

Din pacate in aceasta poveste n-am intalnit cerinta ceruta, cea de cadru festiv. Poate exista, dar s-a pierdut in plot. Sunt cateva virgule lipsa si cateva cuvinte de tastare, dar poezia mi-a placut, pentru ca... [atata a mai putut salva]

NOTA: 8



Media: 7,7

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now