Comentarii și note Lucrarea 1: Paula

38 3 0
                                    


JURAT 1

Nota: 6,5

Comentariu:

            Ei bine sincer îți spun că mi-a plăcut ceea ce am citit, un text literar, poate prea literar pentru gen-ul ales și conjunctura care este. Am înțeles că ai vrut să faci ceva frumos, ți-a reușit, dar parcă pe alocuri e prea mult. Dialogul a fost ok, dar a scârțâit pe alocuri, iar timpurile verbale, nu le prea stăpânești, ai verbe la trecute în propoziții la prezent, unde nu au ce căuta.

JURAT 2

Nota: 7,5

Comentariu:

             Mi-a placut firul narativ, a fost ce mai sensibila dintre toate lucrarile. As vrea sa spun cate ceva despre plot, caci la gramatica am punctat pe toti la fel si sincer nu am pus sau luat de acolo. la gramatica am dat la toti 3 puncte din 5 pentru ca toti au avut greseli gramaticale, dar eu nu am stat sa le caut apropo sa le despic; dupa a 5-6-a greseala toti au luat 3 p din 5. Deci plotul s-a impartit la fiecare si am notat dupa plot. As fi vrut sa fi fost un pic mai pasionali caci au fost cuplul cel mai apropiat sa spun asa. Ma refer ca si daca el nu o voia sa ii arate ca o iubeste, sa si-o apropie, as fi vrut sa simt disperarea ei, dar si acea raceala a lui,poate prin gandurile lor. A fost putin sec caci am primit doar la suprafata sentimentele lor, nu din miez. A ridicat mult dialogul si partea unde ei intractioneaza, dar se putea si mai bine. Un 7.50 c felicitari spune ca e foarte bine si ca 60% din nota au facut expresiile. Bravo, bravo.

JURAT 3

Nota: 7

Comentariu:

          Expresivitate maxima, unele parti mi-au placut enorm, dar altele pareau incarcate si grele pe fraze, dadeau o stare de plictiseala. A salvat descrierea, o parte din depunctare, dar in schimb a salvat mult dialogul, iar de unde am scazut pentru ca a parut greoi, am pus la loc pe partea de relatie intre personaje. Mi-a placut atmosfera aceea intima, semi-tachinarea si gesturile fiecaruia, cum ai descris si pprin dialog si prin descriere. E super, ai talent la asta. 

         Cateva lucruri sa te sfatuies:

        Cand dai din dialog sau din actiune (se intampla ceva), nu mai adauga si tu actiune. De exeemplu

          — Hei, te-ar deranja dacă mi-ai da o hartă, spune,[ făcându-mi cu ochiul], către inima ta.

           Partea din paranteza e umplutura si e prea mult. Nu mai adauga ca incarci.

           — Hei, te-ar deranja daca mi-ai da o harta spre inima ta? {Spune el facandu-mi cu ochiul.}-eventual ceva de genul pentru ca separat, iti subliniaza propozitia, si separat gestul. Impreuna ingreuneaza si le si amesteca. Lucrarile simplu redactate ajuta cititorul si deci il ajuti saiti urmareasca cartea sau textele oricare ar fi.

          Bun, aici am scazut la plictis, la formarea propozitilor si am punctat plus la dialog, expresivitate bravo si la relatia personajelor, la cat de naturali au aparut impreuna si acea intimitate. As zice am luat puncte intregi si am adaugat jumatati ca sa inveti din greseli. Am scazut 3 puncte mari si am pus una jumatate, ar fi 8.

          Din plot nu am inteles doua chestii: Motivul lui de a fi cica distrugator intr-o relatie oarecare. Trebuia sa explici si sa ne dai si noua sa stim care e buba lui, si in plus, la apelul telefonic, el a aflat ca ea e moarta si scurt pe doi a inchis. Acolo trebuia lucrat la emotiile lui, la lacrimi, la ce simte, sa mai zica ceva, sa sara, sa zica ca nu crede, ca nu e adevarat sau poate doar ,,asta e, D-zeu s-o odihneasca!" Daca e un tip mai rece. Ceva care sa ii arete cu adevarat sentimentele. Aici am mai scazut din puncte, finalul in coada de peste. Cam 7

            Felicitari, idee originala. Nu sunt adepta dramelor, dar a fost placut, erau vii si simteau printre randuri si cuvinte. Placut si expresiv, bravo!

NOTA FINALA: 7

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now