Comentarii și Note Concurs Aniversar: Daniela

6 1 0
                                    




JURAT 1

NOTA: 5.5

COMENTARII:

Spre deosebire de primele două, aici nu mi-a placut ideea ce s-a născut pentru concurs. Deși gramatica e bună, am observat pe final, clar sunt greșeli de tastare sau lucrarea a fost revizuită, dar nu total. Prima parte e mai curată.

Ai cuvinte tastate greșit pe partea de după jumătate de lucrare și chiar unele de verbe -Auch! Aici din pacate pe mine nu mă cumpără niciun text oricat de expresiv ar fi sau orice Nicholas Sparks ar fi scris.

De exemplu micul dejun, așteptă să fie mâncat* nu mâncată, apsolut, etc

-Nu doar repetarea, dar construcția propozițiilor ce au cuvinte repetate sufocă să spun așa citirea fluidă. Ori am eu o obsesie cu acestea. Mă zgârie pe creier și ai câteva și tu.

-,,dacă relația ar fi mers, avea să divorțez" aveam* să divorțez.

Timpul e pe alocuri răsfrânt de asemenea exemple. Atenție pe timpuri și verbe, că ne mănâncă urechile.

Sugestie -a se citi cu voce tare frazarea

Plotul nu e wow, ideea nici pe atât. Nu mi-a plăcut nici măcar un pic. Ideile (originalitatea) la textele anterioare sunt mai bune și vreau doar să spun că ideea pentru un concurs trebuia să fie mai originală. Să spunem ca și la ,,The Voice" dacă alegi melodia greșită, nu întorci niciun antrenor să te vrea în echipa lui, chiar dacă ești privighetoare. Nu m-a impresionat cu nimic și e plat.

În fine, a tras lucrarea în jos, plus gramatica, ca la restul. Nu tu expresii, doar întâmplările propriu-zise.

Nu înțeleg sincer, am impresia ca metaforele sunt efectiv degeaba învățate sau chiar nu există în vocabularul multora și că au dispărut figurile de stil, ceea ce e foarte trist. Ca sa redăm emoție -înșelarea, durerea, drama, o redăm pur și simplu din plex, ca ceva pe care îl simțim. Dacă scriem că îi curg lacrimile personajului nu redăm emoție. ,,Lacrimi ce despică pielea prin pomete, ard un rug al sufletului pe o mască de minciuni" ar reda emoție (când el i-a spus că a aflat că e e măritată, pe final și că vrea să se despartă, iar ea plânge)

Iar acest exemplu se aplică la fiecare autor ce a participat la concurs.

Ce am depunctat excesiv la această lucrare, a fost finalul ciuntit. Nu exista un final. E lăsată lucrarea așa cu o mică sugestie că ea suferă și s-au despărțit.

Era ea cea care înșela, trebuia cumva răstignită sau ridicată la stadiul de adulter prin premeditare sau în lipsă de culpă. Dar nu e nimic. Avem finalul și gata. Dap, a stricat cumva tot restul în imaginea mea de ansamblu.

Voiam lucrări mai puternice, mai expresive, eu așa le-am văzut pe acestea, destul de slăbuțe.

Pentru gramatică, povestea ce nu mi-a plăcut, destul de plată și finalul efectiv retezat acolo, nota mea sper să se înțeleagă că motivul este impresia generală asupra textului.

JURAT 2

NOTA: 6

COMENTARII:

Nu prea știu cum să iau această lucrare. Pare o bucată din altă lucrare. Într-adevăr e puțin trântită acolo și neglijată cumva. Plus că nu e rău de idee romantică, dar parcă nu a avut niciun farmec. Nu imi plac ideile în general ce înfățișează adulterul, indiferent de motive, dar și creația poveștii și pașii au fost foarte nesiguri. Nu atrage niciunde, pe nicio parte și cumva am ridicat din umeri și am dat nota. Asta explică nota mea și adunat cu greșelile, a dat media. Speram să ridice finalul care e de fapt să spun așa punct (.) și gata.  Nu e bine și ades dacă se pleacă de la idee, eu zic că pentru o lucrare de sine stătătoare, trebuia un final. Nu știu, ceva morală sau o întâmplare deosebită ceva. Cam asta ar fi.

JURAT 3

NOTA: 4

COMENTARII:


Nota FINALA: 5,1

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now