Comentarii și Note Concurs Aniversar: PAULA

14 4 0
                                    




JURAT 1

NOTA: 7,5

COMENTARII:

Ultima, e o lucrare ce am mai notat-o, într-adevăr s-a lucrat la gramatică, aspect și prezentare. Și e de bine, căci vedem deci, se poate mai bine.

Bun, am înțeles că vrea să știe dacă e ceva altceva din lucrare care să aducă la notarea mai mică a acesteia. Deci o s-o spun pe șleau.

În primul rând, ce m-a nelămurit pe mine, dacă gramatica a fost mai bună, deși sunt greșeli, a fost ideea confuză din incipit.

Ideea confuză din incipit este aceea din primele paragrafe până unde apare ea și intră în casa lui Queen. De ce? Păi nu știu dacă data trecută a fost în lucrare, dar aici l-ai menționat ,,Hristos" o dată. Cumva e off acolo, dar si fără noimă. Să-ți explic. Cred că era cel mai bine fără Cel de Sus menționat, plus că a doua idee, explica ce este arta de a picta. Da, trebuie redată, dar eu zic că nu își avea locul divinitatea acolo. Poate ca și ideal, nu menționat în prima linie ca și scop- a lua aminte- ,,Hristos este modelul". Probabil te referi la perfecțiune acolo, dar nu e la locul ei comparația și doar El ne dă har sa avem talentul de a picta frumos, oricum niciodată nu va fi un perfect, doar ne dorim. Ideea e ca ce a urmat ideile succesive, s-au depărtat total de prima. Una a fost cea cu El, alta cu ce este pictura in stil metaforic, apoi ne redai despre Queen care gândește toate acestea si secretele picturii si diferitele idei. Pai pune laolaltă toate astea si fa o medie. Fiecare idee diferă, nu are legătura una cu alta. Dacă ai început cu divinitatea, dă-i înainte și explică de ce! Ai dat o frază. Sau ai început cu pictura ce este, atunci dă acolo până ajungi la Queen. Eu așa văd că sunt idei, punct comun pictura, dar ele în sine sunt diferite. Nu au noimă la un loc. Începi ideea cu divinitatea, apoi brusc o dai pe descrierea picturii. Pai dă să vedem de ce e așa treaba cu divinitatea și apoi leagă de celelalte detalii cu ce este deja s.a.m.d.

Chestia asta o ai pe mai multe părți. Redai o idee și o amplifici din afară înspre trunchi, nu invers. Adică plecând de la ideea principală, tu ai început cu El, să te duci în ramuri, cum a învățat el, cum și de ce etc. Tu sari  ideea și oarecum ajungem să ne dăm seama că e vorba de pictură, când da, toată lucrarea sublinia asta.

Îmi place ca ești metaforică, nu te dai în lături si ideile tale sunt bune si exprimate prin expresii dau candoare si strălucire, Dar explici cumva fără țel, redai pe idee, nu din idee, ca să ma înțelegi.

Cred clar ca El nu are ce cauta acolo, ca trebuie sa începi cu o idee s-o amplifici s-o expui si apoi ce mai vin detalii sa legi de acestea, si în niciun caz invers. Se vede ca ai idei, că silința e sus, expresivitatea, dar trebuie sa ai direcția si coerență, sa legi bine totul. Un pic haotic as spune.

Ideea si drama, romance-ul, sunt bine narate, deci cand fac ei ceva nu te pierzi. Te pierzi exact unde excelezi, adica la metafore. Punele in ordine si ramifica de la un punc, vei vedea iese mai bine, e parerea mea.

O sa notez mai bine, caci străduința si faptul ca ai expresii înspre deosebire de ceilalți, îmi place asta si chiar dacă au ramas mici scăpări e mult mai bine.

JURAT 2

NOTA: 7

COMENTARII:

Lucarea este corectata, am zarit cateva cuvinte gresite, dar desi e o poveste romantica, mult mai buna ca si cealalata, are acel iz de dramatism, frumos redat. In rest, eu tot nu sunt prinsa de subiect. Este bine lucrata, cred, oarecum pusa in scena, dar poate din cauza ca stiam deja ce si cum nu m-a prins flama. Pot felicita sincer corecturile si timpul la care s-a lucrat mult, se vede. Ideea e okay sa spun, dar pentru mine nu e wow. Fiecare puncteaza cum crede, eu o s-o pun la cele bune, din top, dar nu cea de sus pentru ca altii au venit si lucrat la ceva nou.

JURAT 3

NOTA: 8,5

COMENTARII:

NOTA FINALA: 7,66

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now