Comentarii și note Lucrarea 4: Diana

27 2 0
                                    




JURAT 1

NOTA: 7

COMENTARIU

O să încep cu ceea ce ma sâcâit pe parcursul lucrării, ai făcut o ciorbă de verbe. Dacă la început înclinam să cred că povestești la trecut și acele verbe la prezent sunt acolo doar din necesitate, pe parcursul lucrării am constat că tu încurci prezentul cu trecutul, altă explicație nu găsesc. Asta e te-a tras cel mai tare în jos, asta și acordurile care lipsesc și virgulele care lipsesc sau care nu sunt puse cum trebuie. Mi se pare că ai grăbit finalul, se întâmplă totul prea brusc și, deși ai descriere, acea scenă finală mi se pare ca nuca în perete în textul tău.  Textul curgea atât de lin, dar ai venit cu scena asta care ma scos din toată atmosfera pe acre ai creat-o. Acum să vin și cu ceva laude. Îmi place lumea ta, e ceva diferit, ceva ce eu nu am mai citit și mi-a plăcut, să pășesc  pe nori și să mă uit la stele. Ai conturat-o destul de bine, atât cât a trebuit, nu te-ai lungit și nici nu ai făcut o introducere prea plictisitoare care să mă facă să adorm de la primele paragrafe. Felul în care ai descris moarte e destul de interesant, mai ales că există acea judecată care ne înfricoșează pe mulți. Mi-ar fi plăcut sp fi descris mai mult acele momente magice, dar sunt mulțumită și cu cele existente.Ideea asta merită să fie transformată într-o carte.

JURAT 2

NOTA: 6,5

COMENTARIU

Mi-a placut incipitul desi si acesta se axa mai mult pe fantezie ca si urmatoarea lucrare de fapt. Romance a fost din pacate cam 40% preponderent pe finalul lucrarii si o sa scad si pentru timpuri care au ingreunat citirea. Din pacate a cam abundat si s-a simtit. Poate graba a adus la acest punct dar si faptul ca pe alocuri s-a dus cu valul pe fantesie adica ne-am indepartat de tema si de scop. Romance, romance, romance, inseamna simtire si emotie, trebuie s abunde, sa ploaie cu astea cat cuprinde iar plotul sa duca inainte persnajele, e ceea ce atrage un cititor. Terte sau secunde idei ale textelor trebuie sa fie scurte si desigur imbibate cu romance. Aici am suferit si gramatical, iar apoi doar pe final s-a redat partea romantica. Mi-a placut numele Sirius e rar intalnit chiar unic si original, plus incipitul superb care m-a introdus intr-o lume superba. Potential avea dar trebuia dupa primele maxim 4-5 alineate deja sa sarim in bratele amorului. Un 6.50 reticent zic as da ca sa te gandesti pentru data viitoare directia si grija pentru lucrare.


JURAT 3

NOTA: 6,75

COMENTARIU

Greselise adesea strica. Din pacate m-am concentrat greu pe aceasta lucrare si m-am ales cu o mica re-directie care s-a redresat pe final. Nu pot spune decat ca imi place mult stilul tau. Ai acea sclipire pe alineate care oricum ma fac sigura ca esti scriitor fantasy. O sa ai follow de la mine imediat cum aflu numele tau de utilizator. Potential enom in aceasta directie si zic sa te faci cat mai multe exercitii pe aceasta tema si sa citesti desigur genul. Poate ca un pic de horror presarat te-ar inaspri, ai nevoie si de un pic de drama care ar da maturitate lucrarilor tale si zic asta sperand ca pe viitor sa vad asta presarat pe acolo. Finalul a fost destul de sec, se putea mult mai mult, hai ca poti si se simte parca cum te mananca degetele sa scrii. Te  incurajez cu drag. Da-te pe fantezie ca vei avea succes e sfatul meu

Nota Finala: 6,75

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now