XI

450 30 5
                                    

Всі ті, хто знаходиться на цій сторінці моєї писанини - уже мої любимчики! Дякую, що досі зі мною. Вам подобається?

Стоячи у власній ванній напроти дзеркала, поки музика кричить з колонок, я стираю третю за рахунком криво-намальовану лінію з нижньої повіки. Чорт, у мене трусяться руки. Сьогоднішній ранок розпочався катастрофічно. Спочатку моя плойка задимілась і вирубалась, потім відвалився гудзик на моїй улюбленій блузі, і ось тепер моя підводка відмовляється коритися. Була б моя воля, я б залишилася у своєму затишному ліжку на весь день і їла улюблене шоколадне печиво.

- Саша, спускайся, - я ледве чую свою матір, яка кричить знизу.

Першим моїм інстинктом було проігнорувати її, але це ніколи не приводило мене ні до чого, крім сварок, головного болю і ще більшого крику.

- Я буду через секунду, - кричу я, у надії, що на цей раз я впораюся з підводкою і покінчу з цим. Підвівши, нарешті, очі, я кидаю підводку на полицю, тричі перевіряю себе в дзеркалі і, вимкнувши стерео, поспішаю вниз.

Моя мати стоїть внизу біля підніжжя нашої величезної драбини, оцінюючи мій зовнішній вигляд. Я випрямляюсь.

- Штани жахливі, але ремінь нічого, - каже мама, вказуючи на кожну з речей по черзі. - І ті звуки, що ти називаєш музикою, викликають головний біль. Слава Богу, ти її вимкнула.

- І тобі доброго ранку, мама, - відповідаю я, спускаючись і швидкоплинно цілуючи її в щоку. Варто мені наблизитися до неї, як її парфуми різко вдаряють мені в ніс.

- Я купила тобі твій улюблений маффін у честь першого дня школи, - каже мама, виймаючи пакетик з-за спини.

- Ні, дякую, - відповідаю я, озираючись у пошуках тата. - Де тато?

- На кухні.

Я проходжу на кухню, де бачу його сидячим за столом. Він зосереджено їсть свою спеціально приготовлену для нього яєшню, тому що навіть я - спортсменка, не люблю снідати.

- Привітик, тат, - сказала я, нахиляючись і цілуючи його в щоку. - Сьогодні перший тиждень навчання, побажай мені удачі.

- Привіт, сонечко. Успіху тобі сьогодні! Пам'ятай: ти молодчинка.

Тато простягає руки і криво посміхається. Я люблю цю посмішку.

- Хочеш обійняти мене? - дражнюсь я, знаючи, що він хоче.

Тато киває. Я нахиляюся і обіймаю його, намагаючись триматися впевнено.

Любов дається лише сміливимWhere stories live. Discover now