XXXII

218 22 1
                                    

Синій напис у щоденнику немов сміється з мене. Він нагадує про те, що потрібно «запитати у Шевчука щодо декорацій у вікторіанському стилі». Але мені зовсім не хочеться з ним розмовляти.

На цьому тижні у мене і без того було передозування Назарієм Шевчуком, і я вже не могла дочекатися вихідних. З тих пір, як ми вибрали тематику для Хеллоуїна, на засіданнях він поводився вкрай нетактовно. Або вставляв огидні коментарі, або повністю ігнорував нас. І мені було б байдуже, якби вчора ми не вирішили, що на афіші повинні бути красиві декорації. І найпростіший варіант швидко, а головне, безперешкодно дістати такі декорації  - забрати їх машиною Шевчука.

Після засідання ми з Аньою кинули жереб, кому просити назара про цю послугу - і я, звичайно, програла. З тих пір я все думаю, як би зручніше заговорити з ним про це. Може, просто написати на пошту? Тоді не доведеться просити у всіх на очах і нариватися на можливе хамство.

Я закрила щоденник і сунула його в рюкзак.

- Можемо помінятися, -запропонував Аня, закидаючи сумку на плече. Потім взяла наші підноси, щоб віднести на стійку повернення посуду.

Я прикинула, чи буде кращою альтернативою для мене вислуховувати годинну лекцію Заставного про пожежну безпеку.

- Стривай, - сказала Аня, коли ми вийшли з їдальні і попрямували до навчального центру. - Я передумала. Не хочу мінятися.

- Шкода. А я б з радістю помінялася.

Кампус потопав в осінньому золотистому світлі, і листя на дубах міняли свій колір на ніжно-жовтий або темно-червоний.

- Та перестань. Не так вже це й страшно.

- І це говорить та, яка заволала «джекпот», прослухавши лекцію про протипожежні заходи.

Вона зніяковіло посміхнулася:

- Назар просто нестерпно зарозумілий. Я б йому сказала так: до кінця семестру він повноцінний член нашої команди. Ось нехай теж вносить свій внесок. Тим більше, що ми зараз втілюємо його ж власну ідею.

- Так. На жаль, ідея і справді хороша. - Я приклала шкільний пропуск до дверей навчального центру, і на ручці загорівся зелений вогник. Я відкрила двері і пропустила Аню вперед.

Навчальний центр - маленька будівля, яка використовувалася лише старшокласниками. Сюди приходили, щоб написати реферат або в спокійній обстановці підготуватися до випускних іспитів. Сьогодні в одній з учительських відбудеться перше зібрання групи, яка буде готуватися до майбутнього вступу в унверситети.

Любов дається лише сміливимWhere stories live. Discover now