XVI

381 28 3
                                    

- Ахахах! І він такий "Якого чорта?". Ахахахах...

Ми сиділи з Аньою на терасі ліцею. Я намагалась зосередитись на підготовці до хімії, але це було дуже важко, бо Аня уже протягом 15 хвилин майже котилась зо сміху з тієї безглуздої ситуації на англійській.

- Ага, дуже смішно, - спокійним голосом, але з нотками роздратованості відповіла я. - Особливо той момент, що наступний рік нам з ним бачитись майже щодня.

- Сашка, це ульот, - досі сміючись вигукнула вона, - ти встигла послати свого вчителя ще до того, як він став твоїм вчителем! Він же ж нічого тобі тепер не скаже!

- Не знаю навіть, що тут думати.

Пролунав попереджувальний дзвінок. Ну нарешті, зможу трішки відпочити і відволіктись від всього цього дурдому.

- Мені на другий поверх, у мене геометрія, ти зі мною? - запитала Аня трохи заспокоївшись.

- Ні, якщо не хочеш прогулятись на четвертий.

- Ну, тоді побачимось. О і ще дещо, Сань... - тихо додала вона. Я обернулась до подруги, котра підійшла ще ближче і приобняла мене за плечі. - Не пошли по дорозі Заставного, а то він ще тебе не знає, не зрозуміє твоє привітання, - пирснула вона і знову засміялась.

- Пішла вон.

- Уже-уже, цьом! - її патлатий хвіст розвівався по коридору.

***

Перед моїм обличчям погойдувався русявий хвіст Маши. Весь свій гнів я направила на нього.

Це вона у всьому вина. Якби Маша тоді погодилась поїхати в парк, нас би не занесло з Аньою в торговий центр, у мою машину ніхто б не врізався, а я б нікого не послала. А якби я послухала тоді Аню, я могла б зараз зосередитися на уроці, а не злитися на те, що він назвав мене Машою. І на те, що я викинула десять тисяч доларів.

Усвідомити лише, як я могла це зробити. Нe взяти гроші, звичайно, правильне рішення. І тим не менше, з учорашнього дня мені в голову лізуть думки, на що б я могла їх витратити. Наприклад, на нову подорож.

Я похитала головою. Ні, я ніколи не взяла б у Шевчука гроші за мовчання. Я не продаюсь.

З-під підручника з хімії я витягла свій щоденник. Всі пункти, намічені на сьогодні, вже відзначені галочками. Вперше з початку уроку я наважилася відвести погляд від хвоста Маши.

Любов дається лише сміливимWhere stories live. Discover now