4

790 95 10
                                    

Όταν ο Ορέστης βρέθηκε τελικά στο ευρύχωρο σαλόνι της Όλιας, εκείνη είχε ανοίξει με επιτυχία ένα μπουκάλι παγωμένο κόκκινο ξηρό κρασί κι ετοιμαζόταν να γεμίσει δυο ποτήρια. Ο άνδρας δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει επειδή το γνώριζε πόσο θα την ενοχλούσε η κίνηση του αυτή αν και θα γινόταν καλοπροαίρετα. Η κοπέλα του έδωσε το πρώτο που ήταν γεμάτο ως το χείλος σχεδόν και μετά γέμισε και το άλλο για τον εαυτό της. Έπειτα, κρατώντας το τον πλησίασε. Εκείνος χαμογέλασε με ικανοποίηση και τσούγκρισε απαλά μαζί της.

-Υγεία Όλια, δε φαντάζομαι να τη διάβασες ήδη την απάντηση του κυρίου Καρίνι και για αυτό να γιορτάζουμε από τώρα... Ήπιε βαθιά κι έμεινε σιωπηλός για μια στιγμή θέλοντας να νιώσει την κάθε επίγευση του αρωματισμένου με μανταρίνι και βανίλια κρασιού. Η Όλια κάθισε δίπλα του στον καναπέ.

-Όχι βέβαια Ορέστη μου, σε καμιά περίπτωση δε θα το έκανα αυτό. Ήπιε με τη σειρά της και μετά ακούμπησε με προσοχή το ποτήρι της στο χαμηλό τραπεζάκι μπροστά της. Ο Ορέστης τράβηξε από την τσέπη του το κινητό του. Χωρίς άλλη λέξη πληκτρολόγησε τον κωδικό της Όλιας και συνδέθηκε στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Ποτέ δε θα το έκανε χωρίς την έγκριση της και κάθε τόσο μάλιστα τη βοηθούσε να τον αλλάξει ώστε να μην τον γνωρίζει ούτε καν αυτός.

-Έτσι λοιπόν, να η απάντηση του αγαπητού κυρίου Καρίνι... Καθάρισε θεατρινίστικα τον λαιμό του κι άρχισε να διαβάζει το κείμενο που δεν ήταν γραμμένο στα αγγλικά μα σε πολύ σωστά ελληνικά:

«Αγαπητή Όλια,

Αν απορείς για τη χρήση της γλώσσας σε πληροφορώ με χαρά πως ένας από τους καλύτερους συνεργάτες μου είναι Έλληνας. Θα σου τον συστήσω κάποτε αν το θέλεις. Άκουσα πολύ προσεκτικά και τα τρία δείγματα της δουλειάς σου κι ομολογώ πως έμεινα κατάπληκτος. Μπορεί να μη διαθέτω σπουδαίες μουσικές γνώσεις, ο ρομαντισμός όμως που αποπνέουν όλα τα έργα σου είναι διάχυτος. Επιπλέον στο τελευταίο κομμάτι διέκρινα μια γλυκιά αισθαντικότητα την οποία τολμώ να πω πως τόσο εγώ όσο και η κόρη μου η Ντονατέλλα την έχουμε ανάγκη. Η δουλειά είναι δική σου αν τη θέλεις. Όροι και προυποθέσεις δεν υπάρχουν, μόνο το οικονομικό μένει να τακτοποιήσουμε αλλά αισιοδοξώ πως δε θα δυσκολευτούμε να το κάνουμε κι αυτό. Θέλω το καλύτερο αποτέλεσμα για την κόρη μου και σε εμπιστεύομαι. Για εμένα δεν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός πως είσαι τυφλή. Αντιθέτως, θεωρώ πως από τη στιγμή που βιώνεις κάτι τέτοιο, θα είσαι σε θέση να δώσεις κάτι από την ψυχή σου στη μουσική που θα γράψεις ειδικά για τη Ντονατέλλα. Σε τρεις μέρες θα βρίσκομαι στην Ελλάδα, πάντα με την παρέα του συνεργάτη και φίλου μου τον οποίο σου ανέφερα. Είναι οι δουλειές που θα μας φέρουν ως την Αθήνα, μα θα είναι χαρά μας να σε δούμε κι από κοντά. Αν σε βολεύει, μεθαύριο ακριβώς στις δέκα το πρωί θα κάνουμε μια κλήση skype και οι τρεις μας. Θα σε ενημερώσουμε για την ώρα της άφιξης μας και θα συμφωνήσουμε για το μέρος της συνάντησης για να σε βολεύει κι εσένα. Σίγουρα θα χρειαστεί να ταξιδέψεις τουλάχιστον μια φορά για να σε φιλοξενήσουμε και να μιλήσεις και η ίδια με την κόρη μου, αλλά η τεχνολογία μικραίνει τις αποστάσεις, έτσι δε λένε; Καλή αρχή σου εύχομαι, βάλε σε παρακαλώ τα δυνατά σου. Αύριο θα λάβεις ακόμη ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον σκηνοθέτη της ταινίας. Εκεί θα υπάρχει πολύ υλικό για να αρχίσεις από τώρα να μαθαίνεις τη Ντονατέλλα.

Για τα μάτια της ΌλιαςDonde viven las historias. Descúbrelo ahora