16

467 66 6
                                    

Όταν ξύπνησε η Ηλέκτρα το άλλο πρωί είχε τη συντριπτική αίσθηση πως κάτι είχε γίνει την περασμένη νύχτα το οποίο της διέφευγε. Ο Λύσανδρος δεν ήταν στο σπίτι, όταν όμως πλύθηκε και ντύθηκε για να κατέβει στην κουζίνα, βρήκε εκεί ένα δικό του μήνυμα. Το χαρτάκι ήταν κολλημένο στο ψυγείο. Ο Λύσανδρος της ευχόταν καλημέρα και της εξηγούσε πως είχε φύγει νωρίς γιατί είχε κανονιστεί ένα ραντεβού για τον ίδιο με τον υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου κάποιου βουλευτή, γνωστού βεβαίως του πατέρα της. Η Ηλέκτρα κοίταξε για λίγο το χαρτί και μετά το στερέωσε παίζοντας στην κορυφή του δαχτυλιδιού των αρραβώνων της. Μετά, άρχισε να ετοιμάζει μια σοκολάτα και κάτι για να φάει, προσπαθώντας παράλληλα να αποφανθεί για το αν ήταν λυπημένη ή χαρούμενη. Κατέληξε πως δεν ήταν λυπημένη, ούτε και χαρούμενη όμως. Την περασμένη νύχτα ούτε καν τον είχε αντιληφθεί τον Λύσανδρο να έρχεται στο κρεβάτι, όφειλε όμως να παραδεχτεί πως είχε κοιμηθεί πολύ βαριά. Όταν χτύπησε το κινητό της, θα έπαιρνε όρκο προτού ακόμη δει την οθόνη πως αυτός που την καλούσε ήταν ο Αντώνης. Προσπάθησε να επιβληθεί στον εαυτό της και δοκίμασε τη σοκολάτα με άρωμα κανέλας και πορτοκαλιού. Ήταν ιδιαίτερη, θα αγόραζε κι άλλο ένα βάζο των 250 γραμμαρίων από το διαδίκτυο όταν ξεμπέρδευε μαζί του. Από κάποιο εσωτερικό καπρίτσιο τον άφησε να περιμένει κάμποσο πριν απαντήσει τελικά στην κλήση του:

-Καλημέρα Αντώνη, στον ύπνο σου με έβλεπες; Δάγκωσε μια μικροσκοπική μπουκιά από το ψωμάκι της.

-Όχι Ηλέκτρα, κοιμήθηκα άσχημα στην πραγματικότητα. Η γυναίκα άφησε κάτω το ψωμάκι. Σαν πολύ σοβαρά δεν της μιλούσε; Πού είχε πάει ο αυθάδικος τόνος του;

-Το πριγκιπέσσα σου τελείωσε; Αν ναι χαίρομαι. Τον άκουσε να ανάβει ένα τσιγάρο και τον φαντάστηκε μπροστά από έναν ακάλυπτο μουσαμά. Ανατρίχιασε.

-Κοιμήθηκα άσχημα όπως σου είπα, όποιος ταλαιπωρείται από χρέη και προβλήματα τα παθαίνει αυτά. Η Ηλέκτρα δάγκωσε τα χείλη.

-Πόσα σου χρειάζονται; Λέγε και θα δω τι θα μπορέσω να κάνω.

-Τουλάχιστον 1000 ευρώ για αρχή. Αν θέλεις μπορείς να μου δώσεις και περισσότερα βέβαια αλλά υπολογίζω πως αυτά θα φτάσουν για να πληρωθούν οι τρέχοντες λογαριασμοί. Η Ηλέκτρα άφησε τη σοκολάτα να κρυώνει και σηκώθηκε μορφάζοντας. Όσα προβλήματα κι αν είχε ο Αντώνης δεν έχανε ποτέ το σαρκαστικό και χυδαίο του χιούμορ. Άθελα της αναρωτήθηκε αν του είχε συμβεί κάτι σημαντικό και δυσάρεστο. Πήγε κι άνοιξε το πορτοφόλι της κοιτώντας τις κάρτες και τα χαρτονομίσματα που είχε μέσα.

Για τα μάτια της ΌλιαςWhere stories live. Discover now