XXIII.

29.1K 1.5K 712
                                    

  Tüm gece Engin'le çene çalmaktan uyumaya ancak iki saat vakit bulabilmiştim. Açıkçası Engin ile sabahlamayı özlemiştim ve bana çok iyi gelmişti. Birlikte sabah dörde kadar her şey hakkında muhabbet etmiştik. Hatta bir ara kafayı iyice bozup Engin'in instagram hesabında canlı yayın açmış ve Tufan'ın da fake hesabıyla katıldığı dört kişiyle saçma sapan eğlenmiştik. İki saatlik uykuyla, Engin uyurken saçlarına bir öpücük kondurdum ve hazırlanıp evden çıktım. Gün ışığına dair tek bir iz bile olmayan sokakta tırsa tırsa yürüyerek otobüse atladım ve İstanbul'a doğan güneşi otobüs penceresinden izledim.

İçimde yepyeni bir şey yapacak olmanın verdiği heyecan ile yerimde duramıyordum. Eğer adım Tufan ile manşetlere çıkmasaydı, Kemal Bey beni Onat'ın kiracısı olarak bilecekti ve bu sabah Onat yola çıkarken ben evde yapayalnız kalacaktım. En başında, Onat karşıma çıkmasaydı hayatımın nasıl ilerleyeceğini bilmiyordum. Onunla tanışana kadar dümdüz bir rutine sahip, kendi halinde işten okula, okuldan işe giden biriydim. Onat ile tanışmamdan sonra ise hayatımda pek çok şey değişmişti. Sayesinde güzel insanlarla tanışmıştım. Yeni ve güzel anılar edinmiştim. Şimdi ise içim içime sığmıyordu. Acaba uçağa binmek nasıl bir şeydi? Hayatımda hiç uçağa binmemiştim. Açıkçası benim için fazla lükstü ve pek fazla şehir görme imkanım da olmamıştı. Benim için ilklerin yolculuğu olacaktı.

Binanın olduğu sokağa kadar tüm bu düşünceler zihnimi meşgul ediyordu. Ta ki, sokakta Filiz Teyze ve Onat'ın yan yana durup konuştuğunu görene kadar. Adımlarımı hızlandırdım ve sokağın diğer ucundan binanın önüne yaklaşmakta olan taksiyi gördüm. Filiz Teyze taksi ile mi gidecekti?

"Filiz Teyze!" diye seslendim onlara doğru koşturarak. Filiz Teyze, beni gördüğünde gülümseyerek kollarını açtı ve yavaşlayıp açtığı kollarına atıldım. "Hemen mi gidiyorsun?"

"Biletimi sekize aldım mein leben," dedi Filiz Teyze geri çekilip sevgiyle yüzüme bakarak. "Bana yetiştin."

"Seni görmeden gitmene izin vermezdim."

Eğilerek yanağına bir öpücük kondurdum. Güzeller güzeli yüzü inceden hüzünle kaplanmıştı. "Kendinize iyi bakın ve güzelce eğlenin," dedi gülümseyerek.

"Sen hiç merak etme teyzem, asıl sen eğlenmene bak. Geri dönüşün için şimdiden plan yaptım."

Filiz Teyze baş parmağını kaldırdı ve Onat'a dönüp ona da sıkıca sarıldı. Biraz geri çekilip birbirine sarılan teyze ve yeğeni izledim. Onat sessizdi ve yüzünden pek bir şey belli olmuyordu fakat üzüldüğünü biliyordum. Birlikte tıpkı anne ve oğul gibi görünüyorlardı.

"Hadi, hadi siz girin artık," dedi Filiz Teyze el bavulunu yerden alarak.

"Keşke bırakmama izin verseydin," diyen Onat'ın yüzünden düşen bin parçaydı.

"Sizin daha yetişmeniz gereken bir yer var," dedi Filiz Teyze taksinin arka koltuğuna binerken. "Tschüss bir tanelerim!"

Yolcu kapısını kapattı ve taksi hareket ederken bize el salladı. Aynı şekilde ben de ona kocaman gülümseyerek el salladım ve taksi sokağın sonunda kaybolduğunda derin bir nefes alıp arkama döndüm. Onat sesizce sokağın sonuna doğru bakıyordu. Ardından bakışlarını bana çevirdi. "Biz de hazırlanıp çıkalım."

Birlikte eve çıkıp hazırlanmaya başladık. Yolculuk faslı uzun sürecekti, bu yüzden üzerime rahat bir şeyler giymeyi uygun görmüştüm. Siyah bir tayt ile bol ve uzun kapüşonlumda karar kılıp saçlarımı tepemde topuz yaptım. Kalacağımız yere gittiğimde üzerimi tekrar değiştirmeyi düşünüyordum. Tamamen hazırlandığımda, odamdan çıktım ve salonda telefonuyla ilgilenerek beni bekleyen Onat'a bir göz attım. Siyah bir eşofman altı ile beyaz kapüşonlu giymişti. Bu haliyle bile inanılmaz çekici görünüyordu.

Mavinin Maviyle Buluştuğu ÇizgiWhere stories live. Discover now