NOTA AUTOAREI

1.8K 190 148
                                    

Țin să spun câteva cuvinte despre această carte pe care am adorat să o scriu. Sper să ai răbdare!

 Sper să ai răbdare!

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.


CE ESTE EPIC ÎN „EPIC"?

În cazul în care nu ai observat - și este foarte greu să nu o fi făcut! - acțiunea are o construcție epică, nereferindu-mă la genul în care se încadrează un roman. Hillary este cea care pornește într-o aventură (epic=plin de aventură, memorabil) ferindu-se de logodnicul ei, dar află că acesta și tovarășul de drum sunt unul și același. Ce face Hillary? Fuge iar. Benjamin are obraz să se prefacă și acum că nu i-a observat fuga, în timp ce se asigură la fiecare pas că este bine. Ulterior, în noaptea nunții, el părăsește camera,  ea pleacă din nou, de data aceasta în căutarea lui, și se iscă o nouă aventură. Aproape de final, Hillary fuge din nou, supărată pe „marele" adevăr al originii sale.

Aș putea spune că am creat o halima, dar este prea mult zis pentru ce am scris eu. (*HALIMÁ, halimale, s. f. Povestire, întâmplare complicată, cu multe peripeții. ♦ Fig. (Fam.) Situație încurcată, amestecătură, confuzie. – Din ngr. halimá (< tc.).// sursa: dexonline)


DE CE ATÂTEA CUPLURI?

Nu m-a lăsat inima să o ucid pe Mary. Vedeam povestea cu ea sinucigându-se, totuși pe George nu aveam cui să îl dau. Cred că se potrivesc ei doi, în ciuda diferenței de vârstă.

Ulterior, Esther se căsătorește cu Nick pentru că mi l-am dorit pe Lovejoy mai aproape de Hillary. Îl vedeam un antagonist până în final, când, scriind, mi-am dat seama că l-am făcut o victimă a societății în care trăiește. Previzibil în literatura mea.

Despre Hans și domnișoara Scott - pentru cei care au citit foarte atent - pot spune că i-am lăsat la nivelul imaginației voastre, nici în epilog nu i-am menționat. Mi-ar plăcea să aud povești pe seama lor și să născociți motivul pentru care nu se aflau la balul lui Mary Ethel. Luna de miere? Ce ziceți?


PREA MULTE VIOLURI!

Serios? Să le numărăm!

Mary este violată de Nicholas, domnișoara Scott fusese agresată de Jeremy, iar Hillary ar fi putut fi violată de trei ori (în Newmarket, de Lovejoy, în noaptea nunții ei, de Samuel). Dacă mi-a scăpat ceva, spune-mi!

Totuși, în cărțile mele apar într-adevăr o groază de abuzuri sexuale. Nu o fac intenționat. Ideea e că atunci, ca și acum, bărbații se controlau prea puțin și nu vreau să spun că doar femeile cădeau pradă unui viol. (Sper că vi-l amintiți pe Lucian din „Căderea lui Lilith") Eu doar prezint societatea așa cum este ea sau cel puțin cum o văd eu fără a avea însă toleranță pentru ele. Poate că agresorul are un trecut traumatizant, dar nici eu nu am avut o copilărie frumoasă, totuși nu mă apuc să ucid oameni pe stradă sau să violez (și femeile pot, apropo) copii, femei sau bărbați. 


EDUCAȚIA SEXUALĂ

Deși nu ați crede, dacă voiai în acele timpuri puteai avea o educație sexuală strașnică. Benjamin face referire la protejarea de o sarcină în epilog, să ne asumăm că folosea prezervative (nu ca acestea din ziua de azi) sau folosea metoda retragerii (pe care nu v-o recomand). Existau idei de contracepție și pentru femei, într-adevăr, ușor deplasate, ce-i drept. 

În roman am tratat și bolile cu transmitere sexuală, printre care sifilisul. În ziua de azi e ușor să te ferești de astfel de „complicații" ale sexului folosind un prezervativ sau nefăcând sex deloc. Totuși, ce nu prezenta educația sexuală de la acele vremuri este ideea că dacă fizic te mai poți proteja, spiritual e prea greu. Sex fără emoții nu prea există (poate în cazul psihopaților, iar eu mă refer la boala psihică aici). Pentru suflet vă recomand doar să fiți intimi cu persoanele în care aveți încredere și pentru care știți că se probează reciproca așa cum îi propune George lui Mary. (pentru cei ce nu s-au prins, era glasul meu în gura lui George :)))

Nu degeaba ne îndeamnă Dumnezeu să nu facem sex la întâmplare. Nu pentru că dă el o ceapă degerată pentru modul în care alegem noi să facem sport în dormitor, ci pentru că ține prea mult la sufletele noastre. E ca un tată care nu vrea să își vadă copiii triști.


AȘA SCURT?

Nesătulilor, au fost 120.000 de cuvinte, adică, în Word, 240 de pagini A4 cu font Arial, dimensiune 11. Nu cred că e puțin :)

De altfel, un autor bun știe când se să oprească. Am stors din acest subiect tot ce credeam că e relevant. Mai mult ar fi însemnat un exces.


CRONOTOP

Țin să mă laud! Pe lângă datele istorice folosite exemplar în roman, detalii cu privire la vestimentație și hrană, distracții și petreceri, spațiul acțiunii este real. Am urmărit o hartă a Angliei din acele timpuri pentru a crea un drum cât mai corect.

Mulțumesc!


PROIECTE VIITOARE?

Da, dar nu acum. Nu am nimic în minte, prin urmare voi ediat cărți vechi pe care promit să le editez deja de trei ani. 


Mulțumesc pentru prezența la această carte. Lasă-mi părerea ta despre lucrare și, dacă vrei, și un punct minus, nu doar unul pozitiv. 

 

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.
EpicUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum