39. Op het kantoor

45 7 2
                                    

'Zo, Sam. Je hebt ook wel genoeg gehad of niet?' Klonk de stem van Nick. Sam keek hem wazig aan en perste zijn lippen samen.

'Ze wouden shots doen.' Zei Sam en haalde zijn schouders op. Hij haalde het pakte sigaretten uit zijn broekzak en pakte er een uit. Zijn zicht was wat vervreemd, onvast. Hij stak de sigaret in zijn mond en liet het pakje op de grond vallen.

'Verdomme.' Mompelde Sam en bukte, hij taste naar het pakje en verloor zijn evenwicht. Voor hij het wist lag hij op de grond en hij hoorde Nick schateren van het lachen. Sam legde zijn hoofd op het asfalt en begon ook te lachen. Hij trok zijn benen op en lag even te kijken naar de lucht. Die zo helder was dat de sterren naar beneden leken te komen. In zijn broekzak vond hij een aansteker en stak de sigaret aan. Wat was het rustgevend om te liggen, terwijl de geluiden om hem heen vervaagden en alles langs hem heen ging. Drank voedde zijn gebroken hart en hij had in zijn verstrooide gedachtegang bijna zin om zijn troostprijs te verwelkomen. Hij schudde zijn hoofd en sloot even zijn ogen. Katy. Waarom dacht hij aan haar. Hij kon haar horen lachen, haar glimlach zien schitteren als ze hem zag. Haar mooie haren. Haar kont, fraai. Waarom wilde ze hem niet hebben.

'Kom omhoog gek, de grond is koud.' Het was Nick die hem wakker schudde uit zijn gedachten. Nick pakte zijn hand en trok hem omhoog. Sam protesteerde even maar zijn dronken lichaam was niet sterk genoeg. Hij stond weer. Een diepe zucht ontsnapte uit zijn mond en Sam keek Nick aan.

'Waarom wil Katy mij niet?' vroeg Sam aan Nick. Nick, die nuchter was, sloeg een arm om Sam heen en schudde zijn hoofd.

'Maak je daar nu maar geen zorgen over.' Zei hij en wist dat het diep zat. Katy was zijn verdriet. En ook Nick kon niet verklaren waarom ze hem had verlaten.

'Sammie, kom mee!' Sam kreunde vol afschuw en zette grote ogen op.

'Nick, help.' Zei hij en schudde zijn hoofd toen de vrouw hem om zijn hals vloog. Ze drukte een plakkerige zoen in zijn nek en liet haar handen over zijn borst glijden.

'Nee, dit kan je prima zelf.' Zei Nick lachend en klapte Sam op zijn schouder. Lachend liet hij de twee achter en liep naar binnen. Sam en de vrouw bleven achter in de koude lucht, hun lichamen gloeiden allebei en geen van beide had het dan ook echt koud. De vrouw keek hem aan.

'Wil je mij echt niet?' vroeg ze. Sam zag een gekwetste blik in haar ogen. Bijna had hij medelijden met haar. Hij pakte haar hand vast en wreef erover tot er warmte ontstond.

'Weetje...' begon hij twijfelend, 'ik hou van iemand waar ik niet van kan houden. En je bent een prachtige vrouw, echt waar. Maar het voelt niet goed, ik weet niet of het... ja logisch klinkt ofzo maar ja. Dat is het.'

'Hoezo kan je niet van haar houden?' De vrouw had duidelijk beter tegen de drank gekund dan Sam en ze keek hem bezorgd aan. Ze kwam niet vaak een man tegen die zijn gebroken hart uitsprak. Misschien kwam het door de drank, dacht ze.

'Ze heeft een vriend en ze is zwanger. Terwijl ze mij belooft had... ze had het verdomme belooft.' Hij haalde diep adem en keek naar de vrouw. 'Misschien moet ik ook gewoon verder gaan.'

'Alleen als je het echt wil.' Zei ze. Sam aarzelde en haalde toen zijn schouders op.

'Ja, kom.' Zei hij en pakte haar hand. Hij nam haar mee naar binnen en stond even stil, waar wilde hij heen gaan?

'Hoe heet je?' Vroeg Sam, ze begon te lachen.

'Lisa... hierheen.' Zei ze en liep voor hem uit terwijl ze zijn hand vast bleef houden, 'ik weet wel een plek.' zei ze met een knipoog. Ondanks dat Sam enkel aan Katy kon denken kreeg hij het warm van de vrouw. Ze was inderdaad prachtig, haar lichaam was niet verkeerd en haar blonde haren vielen om haar gezicht als een perfect gewoven sjaal. Haar huid was zijdezacht en ze had rode blosjes op haar wangen van de drank. Ze nam hem mee naar het kantoor van de baas, ze kende hem had ze hem verteld terwijl ze de deur dicht smeet. Zonder pardon knoopte ze zijn broek los. Liet haar handen over zijn lichaam glijden en ze likte over zijn wang. Wat.

Sam ging mee in haar fantasie. Ze nam hem mee naar een wereld die hij had gemist. Een wereld waarin een vrouw zijn lichaam bevredigde terwijl hij haar aanraakte. Stevige borsten in zijn handen, volle billen. Ze nam hem mee naar een wereld zonder zorgen, een waar hij alles vergat. Geen werk, geen blessures, geen oud paard, geen pijn, er was helemaal niks. Behalve Katy. Hij kon haar stem horen, hij kon haar handen voelen. Haar lichaam en hij wist dat hij hier, verstopt in het kantoor van de baas. Waar hij met zijn rug tegen de muur stond gedrukt door een wel erg dominante vrouw, zich alleen maar meer verloren voelde dan hij dacht. De muziek dreunde door de muren, tegelijk met het ritme van zijn hart. Hij drong bij haar binnen, volgde hoe ze bewoog. Ze hapte naar adem toen hij klaar kwam. Heet.

'Verdomme, zo goed.' Zei ze en ademde in zijn nek. Hij hijgde van inspanning en liet zijn hoofd even op de hare leunen. Zijn handen gleden over haar onderrug en hij liet een klein glimlachje zien. Misschien moest hij inderdaad verder gaan.

Oude Hoop [WINNAAR WE WRITE 2022]Where stories live. Discover now