7.

3.8K 166 7
                                    

7.

Ethan

Een piepgeluid haalde me uit mijn dutje. Dit wachten vermoeide me en ik had heel even mijn ogen gesloten. Gelukkig was Jamie met andere dingen bezig en had hij niets gemerkt. Ik wreef de slaap uit mijn ogen en schoof mijn gsm dichter naar me toe. De inhoud van het sms'je zorgde ervoor dat ik meteen klaarwakker was. De ene na de andere vloek verliet mijn mond en ik kon niet blijven zitten op mijn stoel. " Jamie! " Mijn mond schreeuwde zijn naam. Sneller dan verwacht kwam hij naar me toe. " Stuart komt " Die twee woorden zorgden ervoor dat Jamie, net als mij, een kleine zenuwaanval kreeg. We waren er echt niet klaar voor om onze ' baas ' te zien. De tijd van de dutjes was voorbij, maar vooral voor Jessica zou er veel veranderen. En niet in de goede zin ...

" Hoezo, Stuart komt? " herhaalde hij mijn woorden. Hij probeerde mijn woorden nog wat te verdringen, te doen alsof ik ze niet gezegd had maar het hielp niet. Stuart kwam en daar konden we niets aan veranderden. " Hij wil haar met eigen ogen zien. " zei ik langzaam. Waarschijnlijk zou het niet lang meer duren, of we zaten in het buitenland. Ik wist niet zeker of ik daar wel blij om moest zijn. 

Jamie ging met zijn hand door zijn haar en zette een paar doelloze stappen. " We kunnen haar moeilijk zo tonen. Ze zit eruit of ze heeft een aantal maanden in de jungle geleefd " Daar moest ik hem gelijk in geven. Ze had haar al een tijdje niet gedoucht en een hele dag op een matras liggen hielp natuurlijk ook niet.  " Misschien moet ze even douchen? Straks krijgen we nog op onze donder dat we haar niet goed verzorgd hebben " stelde Jamie voor. Hij krabde opnieuw in zijn haar en zuchtte diep. " Ja, dat gaan we doen " zei hij, meer tegen zichzelf dan tegen mij. 

Onze blikken gingen bijna gelijktijdig door de ruimte. Overal lag er rommel. We waren alle twee duidelijk vergeten dat Stuart hier ooit wel eens zou langskomen. Er was nog zoveel te doen, voor het hier terug proper was. En we hadden niet veel tijd. " Ik ruim het hier wel op " zei Jamie. Hij bukte zich al en raapte een paar papiertjes op, zonder mij nog een kans te geven om tegen zijn voorstel in te gaan. 

Ik antwoordde er niet op en ging naar beneden. Haar ogen vonden de mijne, zodra ik naast de matras stond. Ze lag op haar rug en nam niet meteen aanstalten om zich te verleggen. " Als je wil, kan je douchen " zei ik, alsof ze ook echt een keuze had. Haar ogen lichtten op, toen de woorden mijn mond verlieten en ze zat meteen kaarsrecht. Ze leek verbaasd dat ik het voorstelde. Langzaam bukte ik me en maakte haar handboeien los. Een minuut later stonden we bovenaan de trap. Veel overtuiging had ze blijkbaar niet nodig om met me mee te komen.

Jessica

Ik kon mijn oren niet geloven. Hij stelde voor om te douchen. Je kon je niet voorstellen hoe graag ik dat wou. Ik voelde me gewoon al vuil en een douche zou me zeker beter laten voelen. Hij bracht me naar een kleine badkamer en bleef zelf in de deuropening staan. " Ik ga wat kleren voor je zoeken. Je kan de deur wel niet op slot doen, dus ik blijf in de buurt " waarschuwde hij me. Langs de ene kant was ik blij dat de deur niet op slot kon. Misschien kon ik toch een manier vinden om te ontsnappen, maar aangezien hij in de buurt zou blijven zou mijn plan toch niet slagen. Er was maar één smal trapje naar beneden en dan zou ik hem sowieso tegenkomen. 

Hij keek me nog even aan, draaide zich om en verliet daarna het kamertje. De deur bleef gewoon opstaan. Ik voelde een steek door me heen gaan. Een uitnodiging naar vrijheid was het, maar ik kon hem niet aannemen. Ik sloot de deur langzaam, met veel tegenzin en besloot verder geen tijd te verspillen. Een goeie vijf minuten stond ik onder de douche, toen iemand op de deur klopte. De persoon kwam binnen, zette een aantal stappen en ging daarna terug naar de deur. " Je kleren liggen op de wc. Ik wacht voor de deur tot je klaar bent " hoorde ik een bekende stem. Een seconde later werd de deur terug gesloten. 

Ik nam de tijd om me te douchen. Ik had er geen idee van wanneer ik nog eens zou kunnen douchen, dus ik genoot met volle teugen. Zodra ik terug aangekleed was, opende ik de deur. Hij stond nog steeds op me te wachten.  " Bedankt " zei ik zachtjes. Hij knikte alleen maar en nam me daarna terug naar beneden. Naar mijn kerker. Terwijl hij mijn handboeien terug vastmaakte, kon ik het niet laten om hem een vraag te stellen. " Waarom mocht ik opeens douchen? " vroeg ik hem. Hij stopte in zijn handelingen en was duidelijk niet blij met de vraag. Of hij was niet blij met het antwoord. Na een paar seconden zuchtte hij en mompelde: " Onze baas komt " Die drie woorden zorgden ervoor dat mijn maag zich omdraaide. Dat mijn huid begon te zweten en dat mijn hele lichaam begon te panikeren. 


A/N: Stuart komt haha :p Benieuwd hoe dat gaat verlopen :p

Vote/Comment/Follow

KidnappedWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu