SUDE

1.3K 87 131
                                    

Okullarin kapanmasiyla yaz tatili başlamıştır üstelik bu sefer sikici staj da yoktu.Lise ne cabuk bitmisdi.istemeyerek geldigim bu okulu günün birinde özleyecegimi hayal bile edemiyorum .Bu okulla sanirim tek bağim en yakin arkadasim Eceydi.Ece çok konuşan bir kizdi ama diğerlerine gore bulabildigimin en iyisiydi Ece tabi birde ATa her gün onun için süslemeleri gözgöze gelip saatlerce bakip hocalarin bile diline dusdugumuzu nasil unuturum.Ata,ilk askim ilk kalp carpintim ve ilk aldanisim.

   Sinifin en bilmiş en ukala kiziydim hani burnum yere düşse eğilip almazdim .
Ogün sinifa adinin Ata oluğunu söyleyen bir cocuk geldi uzun boylu ve okula aykiri olan saclariyla göz dolduruyordu ama ben onun en çok manali bakan ve asla cozemecegim iri gözlerine asik olmuştum.o tüm etrafindaki kizlari bırakıp sürekli bana bakiyordu ve bu durum beni sinir ediyordu.

"Ne var be neye bakiyorsun taniyamadin mi?
"Evet yani adını söylemedin ki taniyayim.
"Adimdan sanane nüfus memuru musun sen?
"Hayir sadece sinif arkadasin Atayim
"Sorduk mu?
....Ya sen hep boylemisin?

Iste o gün bu konuşmayı kaç kez tekrar ediysem o geveze ece bile sus artik demisdi.benim gözümde "O simarik kizlari kendine asik etmekden hoşlanan bir zupbeydi o kadar başka ne olabilirdi?Zaten bende yüz vermeyince geldi beni buldu salak"
Ata artik bizim sinifdaydi kabul ama gelip yanima oturmasi bu kabullenilemezdi oysa Elif hoca isteyen istediğinin yanina oturabilir demisdi.Yanima oturmasini beklediğim Eceydi Ata değil!

"Ebru Hocam bu çocuk burada olmak zorunda mi ?
"Gene ne var Sude?
"Hocam ben bu hödükle ayni siraya oturmam.
"Sude terbiyeli ol hem Ata bir yil boyunca yanina oturacak .
"Ama hocam lütfen !
"Sude konu kapandi.

Tüm bu konuşmalar olurken sinif kahkaha atıyordu. Ata ise coktan yanimdaki sandalyeye kurulmusdu bile sinirden cildirmak üzereydim

"Orda öyle daha ne kadar durcaksin ?
"ooooof

Daha sonraki günlerde Atayi sevmeye baslamistim yada alismistim öyle ki; bazen onun küstah halleri bile hoşuma gidiyordu .ne Ata nede ben öyle çok çaliskan öğrenciler değildik ama sene sonunda mutlaka bir belge almayi basariyorduk Atayla son zamanlarda o kadar yakindik ki herkes aramizda birşey olduğundan şüpheleniyordu .Bu durum beni sinir ederken o bunu kaide bile almiyordu.bazen onun sadece beni sinir etmek için benle muhatap olduğunu düşünüyordum .

Ece bu gün çok sessizdi tum ders yuzume bakmis tam birseyler soylecek gibi duruyor sonra susuyordu tüm ders bu şekilde bitmişdi .

"Ece sorun nedir birşey mi soyleyeceksin?
"Yoo bunuda nerden cikardin?
"Ece tüm ders bana bakip durdun eğer bana aşik değilsen ki bu mümkün değil :-)
"Sude aslinda şey
"Ece var bir karin agrin hadi şöyle kime ne oldu ?
"Ata'i bir kizla gordum.
"Ata'i EE ne var bunda
"Ama el ele hem de o kiz kim biliyor musun Sila
"Sila mi üstelik el ele?

  O an kaybolmak istedim bunu istedim bu nasil olurdu koca okulda kiz mi yoktu ya niye Sila..
Ben bunları soylerken canim Ece soylemeseydim keşke dercesine yüzüme bakiyordu.Sila yan subede bulunuyordu,birbirimizi pek sevdiğimiz söylenemezdi herkese gore o akilli basarili kiz bende okulun asi kiziydim ama birşey hariç Ondan daha iyi basket oynuyordum bu yüzden kaptan olmuştum .ve Sila bunu hazmeyip hasta olmuş uç gün antramana gelmemisdi.
Geldigi ilk antramandada basket topunu kasitli olarak yüzüme atmisdi.O günden sonra aramizda rekabet de intikam togumlari atılmıştı , ama simdi Silanin Atayla olması hazmedilemezdi. Ata 'yi sevmiyordum kabul ama bu şekilde davranmasını hele Silayla olmasını hayal edemezdim.
Ogün migde agrilariyla eve gitmistim zavalli annem migdemi usuttum sanmisdi.
"Sude kizim sabahlari ac karma su iciyorsun sonrada migdem diyorsun diye cikisdi.
"Haklısın anne deyip konuyu hemen kapattim
Anneme nasil derdim Sila Ata ile diye

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin