Nazlinin kaçışı .....

63 7 48
                                    

      Nazlının annesi kısa bir süre sonra bizim eve geri gelmişti ama aramızda yaşanan gerginlik günden güne dahada farklılaşıyordu. Normal şartlarda asla yapmayacağım bir şeyi yapıp bütün olan biteni anneme anlatmıştım.Annem bu durumu önce Sennur Abla ile konuşup daha sonrasında Nazlının annesini aramıştı."Gençler kendi aralarında ev tuttu sizin sonradan gelip onların hayatına bu derece müdahale olmanız hiç doğru değil diye"Annem nasıl kibar ve zarif bir şekilde bu olayı toparlamaya çalışıyorsa.Zeynep teyze  bir o kadar kabalaşıyordu."Sizin evinize mi kaldık kızımı da alır giderim"demişti bu olan olayların gecesinde evinize Nazlının erkek arkadaşı gelmişti ve bu durum sanırım bardağı taşıran son noktaydı "tanımadığımız bir adamın bizim evde işi neydi üstelik akşam vakti?
     Bu sefer sinirlerime hakim olamamıştım ve soluğu Sennur ablanın kapısında almıştım. Zavallı kadın benim öfkeden deliye dönmüş gözlerim ve hıçkırıklarım karşında ne yapacağını bilemedi.
.......Sakin ol Sude ve tane tane anlat nedir bu halin.
.......O kadını evimizde istemiyoruz şimdide eve erkek getirdi.
..........Sude lütfen şunu başından anlatır mısın?Söylediklerinden hiç birşey anlamıyorum ayrıca ağlamayı bırakır mısın sen güçlü bir kızsın
..........Bak anlatıyorum Sennur Abla iyi dinle o Zeynep olacak kadın kızının yani Nazlının nişanlısını bizim eve aldı bize hiç sormadan üstelik o adam bizde kalacakmış.
...........Tamam  durum şimdi anlaşıldı.Hadi siz Melek ile girin içeri ben sabah konuşurum Zeynep hanımla bakalım neymiş derdi.
     O gece sabaha kadar uyuyamamıştım için içimi kemiriyordu hiç kimseyi kapının dışına koymak yada kalbini kırmak istemiyordum ama bu durumda  sanırım iki taraftan birinin kalbi kırılacaktı.Sabah olduğunda Sennur ablanın bize hazırlamış olduğu mis gibi kahvaltıya güne başladık ama migrenin gerisinden en sevdiğim yumurtalı ekmek bile şuan iştahını açmıyordu. Kahvaltı devam ederken orada bulunan Mehmet abi Sennur ablanın eşi söze girdi.
.........Hanımlar sözler güzel,güzel kahvaltınızı yapın isterseniz Zeynep hanımla bir de ben görüşeyim nede olsa  onun bu eve gelmesine olumlu bakanlardan biride bendim dedi.
........Aslında bu fena fikir değil sizce de öyle mi değil mi kızlar.
.......Peki tamam dedim Melekle birlikte isteksizce

  Mehmet abi yarım kalan çayını yudumlayıp küçük kızı Müjdeyi öpüp bize teslim ettikten sonra evden çıktı bizler ise hemen pencerenin kenarına oturmuş camdan onları izliyorduk.Ses duyamasak da Zeynep hanımın başı yerde mahcup hallerinden gaz alıyorduk.Bir süre  sonra Mehmet abi gülümseyen bir yüzle  eve geldi.Hemen onun koltuğa oturup neler konuşulduğunu anlatması için heyecandan adeta oluyorduk.
........Evet kızlar bu meselede burda bitti.dedi gülümseyerek.
.......Ne demek Mehmet bitti neler olduğunu anlatabilirsin Zeynep hanim ne söyledi dedi Sennur Abla
.........Zeynep hanim kısa bir süre sonra evden ayrılacaklarını ve bir yakınlarının yanına kalacaklarını söyledi.
........Peki ya Nazlı o ne yapacak oda gidecek mi?dedim kendini tutamayarak.
.........Evet Sudecim ise annesiyle beraber gidecek fakat bu süre zarfında lütfen bir birinizi kırıcı yıpratıcı sözler kullanmayın unutmamalısınız ki karşınızdaki hasta ve yaşlı bir kadın
.........Tamam Mehmet abi ama bunu o büyük olduğu için değil size olan saygı dan yapacağım.
........Peki ya sen Melek?
........Tamam bende söz  veriyorum Sennur Abla dedi Melek
........Hadi bakalım şimdi dizinde benimde okula gitme vaktimiz Müjdeyi hazırlamaya yardım edin de çıkalım.
........Tabi hemen gel bura bakalım güzellik diyerek minik göbeğini gıdıkladı yorduk tüm odayı onun  cıvıl cıvıl kahkası kapladı bir anda ve sanki az önceki gergin hava bir anda bulut olup uzaklaşmıştı.

       Okulla gittiğimizde bugün  Meleğin ve benim en sevmediğimiz ders olan İngilizce  dersi vardı ve bu ders mağlesef zorunluydu ve kredisi en yüksek olan dersi ama bir ara o kadar sıkılıp ve bunalmıştım ki Nesrini de ikna edip derse görmemiştim.Kantinde oturup kahvenizi yudumlarken içeri giren bir çocuğun bana olan bakışları dikkati mi çekti "kimdi bu daha önce hiç görmemiştim"Atadan sonra ilk kez  gözlerim bir erkeğin bakışıyla kesişmiş ve onu merak etmişti?

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin