Sila Yine Beni Sasirtmadi

126 25 9
                                    

Silanin hali ve tutumu kafamı karıştırmıştı bu kiz nasıl oluyorduda Atadan bu kadar kolay vazgecebiliyordu.Son zamanlarda aramızdaki kavga ve stareji oyunları son burdada bu ramizdaki soguk savasin gittiği anlamına gelmiyordu.
Ferhatin herkesin içinde küçük dusup gitmesi onun bu yenilgiyi kolay kabullenmeyecegini göstergesiydi.

Okulda artık son sınavlarda ve bu benim için gerçekten üç karartıcı idi çünkü yıllarca ödevlerini bile kendin yapmamıştır evet başarılı bir öğrenciydim ama saatlerce bir çıkarım onlara çalışmak bana gore değildi genelde ben bu göre Bi Ferhata vermiştim cunku o bana olan aşkı yüzünden bunu hiç gocubmadan yapardı ama artık işin rengi değişmişti ve iş başa düşmüştü.

Saatlerce çalışma ama çalıştığından hiçbirşey anlamış durumda yatağında kitaplarla boğuşurken cep telefonuma gelen mesajla kendime geldim bu Ataydi.
Mesaj gönderen Ata
Asagidayim hadi gel çok önemli
Gönderen Sude
Saka misin oğlum sen gece gece gene ne zirvalayacaksin.
Gönderen
Hadi ama elinde bütün derslerin notları var yoksa yüksek bir almak istemezmisin?

"Yok artık ya"Ata gerçekten bizim evin kapısının önünde elinde ders notları ile bekliyordu.Beni üstündeki gecelikle gorunce önce şaşırdı sonra kendini gülmekten alamadı.Öyleki onun bu şaşkın hali başta beni sinir etsede sonradan hosuma gitmisti.

.......Ne buluyorsun ve çok önemli dedim bende bekletmek istemedim.
........Bizim bir nerede dürüst olsan hayır uzaya uzaya burnun birgün bir yerde kalacak.
........Ne diyorsun sen ve diyerek üzerine baktım ki gerçekten komik bir durumdaydim.
........Ya gulersin ışte böyle al bakalım notları.
.......Ata bunu neden yapıyorsun.
......Sen benim arkadaşınım ve zor durumda kalmanı istemem.
.......Tum bunlar arkadaşlık için yani öyle mi?
........Evet ama Sen farklı şeyler olsun diyorsan diyerekten çapkın bir göz kırptı Ata
........Tamam tamam sen gene simatdi peki saol borcum?
........Bir sabah kahvatisi diyelim su mesur tostunu birde ben tatayim.
......Peki kabul bu hafta sonu bekliyorum seni ve anneni

Ataya teşekkür edip ordan ayrilmistim.İnanamıyorum suan gerçekten elinde bütün derslerin notları vardı hemde en ufak ayrıntı bile atlamadan.
Hemen yatağına geri döndüm ve yarin olacak olan Elif hocanın dersi Edebiyatta çalışmaya başladım.Doğrusu bu derste her zaman iyi ve aktiftun ama Elif hocanın duracağı soruları kestirmek gerçekten zordu.

Sabah olduğunda uykusuzluktan biz altkatim morarmistu ve Annem kahvaltı boyunca basının etini yemişti gözünden başlayıp Ferhatka konuyu kapatmıştı neymiste ;"Ferhat bu sabah neden gelmemis"Aslında annem haklıydı normalde bizim eve adım atmayan yada atmasına uzun vermedim Ferhat sınav haftası boyunca sabah kahvaltilarini katılır ve Sınav vaktine kadar bana ders çalıştırıldı ama zavallı annem artık onun benim yardimcim değil düşmanım olduğu bilmiyordu.

Okula geldiğinde Ece banklaların birine oturmuş kara kara bu sınavda ne yapacağı duaunuyitsu beni gorunce boynuma atıldı ve,
.......Sictik kizim bu sefer gerçekten sictik.
........Sakin ol ben herşeyi hallettim iste ders notları
........Kizim yoksa sen ve Ferhat?
.......Saçmalama Ata verdi tüm bunları
.......Atami ama bu nasıl olur
.......Sen onu bunu birakda çalış biraz yoksa cidden cuvalayacagiz

Sınıfa geçtiğimde Ferhatin öldürücü bakışları üzerindeydi.Onun kısa zamanda Sila ile yakınlaşması normalmiydi yoksa bu durum sadece bana mi anormal geliyordu bilmiyorum.Ece"Aman bırak ne halleri varsa görsünler bizden uzak Allaha yakın diyordu."Evet gercektende oyleydi ama Silayi tanıyordum Annesinin hamileligini bahane ederek bu sinifa gelmisti. Cunku bizim sinifca aldigimiz bir kara göre etüt derslerini hafta sonu olacaktı ders sonunda degil.Sila bunu fırsat bulup hemen bizim sinifa geçiş yapmıştı.Ferhatla ikisi hararetli bir şekilde ders çalıyordu ben sinifa gorunce Sila;
.......Bakalım bu sefer ne yapacaksın yardımsız dedi.
.. ....Merak etme o kullanacak adam bulur dedi Ferhat Atayi işaret ederek

O surda sinifa giren Elif hoca "Herkes yerine hadi çabuk "diyerek sınav kagitlarini dağıtmaya başlamıştı.Doğrusu sınav oldukça zordu ama neyseki Atanın benim için hazırladığı çalışma kagitlari sayesinde hicde zorlanmayacaktim.Sınav bitmişti ve gerçekten umduğundan kolay bir sinavdi.Elif hoca kagitlari topalamami istemişti ki oda ne;Sıradan kullanıyordum elini sıraya sürdüğüm de yapıştırdı ile karşılaştım.
......Sude bir sorun mu var
........Hocam biri sirama yapıştırıcı sürmüş kalkamiyordum.
.......Kim yaptı bu terbiyesizliği hemen soylesin yoksa kotu olur?
.. ....Ben yaptım diyerek hemen ayağa kakti Sila
.......Arkadaşına neden böyle birşey yaptım Sila üstelik ceza alacağını bilmene rahmen
........ O bunu hak etti.
Sonunda tutkaldan zorda olsa kurtulmayi basarmistim ve Silanin o uzun saclarina elimi attim.Elif hoca tepemde bırak o saçı desede artık faydasizdi.O saçlar kopacakti.






KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin