Arkadaşlık neydi.Ya kardeslik

108 6 81
                                    

Sude kafa karışıklığı içinde eve gelmişti kızlarla konuşup bu sorundan kurtulacağını bekliyordu.Oysa onu evde daha zor durumda kalacağı bir sorun bekliyordu.
Melek son bir kaç haftadır Sudeye durmadan Murattan bahsediyordu.Kendisine karşı ilgisi olup olmadığı soruyordu.Zavallı Sude başlarda Ummiyenin de aynı kişi anlattığını bilmiyordu farkına vardığında ise artık çok geçti.
Nasıl derdi Meleğe; o seni sevmiyor Ümmi yeden hoşlanıyor galiba diye içinden"Allah'ım ne olur bu işin ucu bana bulaşmadan"diye dua ediyordu.

Eve geldiğinde Melek ayna karşısında saçlarını yapıyordu. Ümmiye ise Mutfakta yemek telaşına düşmüştü. Sude ne olduğunu anlamamıştı.
.......Hayırdır kızlar bu ne telaş bu kadar yemeği kim yiyecek?
........Sude kızma sana sormadan bir işe kalkıştık biz dedi.Melek
........Adamı çatlatmayın da söyleyin burda neler oluyor?
.......Biz Muratgili yemeğe çağırdık
.......Ee aferin size Şennur ablaya ne söylemeyi planlıyorsunuz kadın eve erkek sinek girmez diyor siz üç tane erkek sokuyorsunuz.
........Sude lütfen hem Sennur abla bugün Mehmet eviyle yemeğe çıkacakmış onlar gelesiye kadar.
........Vala ben karışmam şimdiden söyleyim zaten yeterince başımda bela var.

Sude üzerindeki kıyafeti çıkarmak için odaya geçmişti.Akşam ki gelecek olan kişileri böyle karşılamak istemiyordu.Ama içini yetip bitiren duygudan kurtulmanın yolunu nasıl bulacaktı."Ya akşam Murat Ümmiye'ye açılırsa yada Melek birşey söylerse"diye karnına ağrılar girmeye başlamıştı.
Odanın kapısı açıldığında Sudenin karın ağrıları dahada artmıştı gelen Sennur ablaydı acaba akşamki olacaklardan haberi mi olmuştu?
......Hayırdır abla bir isteğin mi var?
.......Aşk olsun Sude nedensiz odana gelemez miyim senin?
......Estağfurullah abla Sen bakma bana bir an boş bulundum.
......Anlat bakalım ne yapıyor senin yakışıklı?

Kızlar bir anda ellerindeki işleri bırakıp odaya doluştular çünkü onlarda Sudenin koridorda Erol'la ne konuştuğunu çok merak ediyorlardı.

........Ooo neler olmadı ki Abla dedi.Melek söze girerek bizim yakışıklı bugün dersi bastı.
......Ne diyorsun Ee sonra ne oldu.
.........Tabiyki bizim kızı alıp gitti dedi Ümmiye
........Sude kızım neler diyor bunlar yoksa siz?dedi Sennur abla sevgili imasında bulunarak.
........Hayır abla yok öyle birşey Beyimize gelmişler biraz o kadar dedi Sude kızlara kesin artık diye sert bir bakış atarak.
........Kusura bakma Sude biz bu çocuğu anlamadık belki Sennur abla anlar dedi Melek ve her şeyi en başından anlatmaya başladı.
........Anladığım kadarıyla bu çocuk seni başta ortamı bahane ederek red etti. Seni arkadaş gözüyle gördüğünü belirtti.Şimdide sanki o sözleri söyleyen kendi değilmiş gibi seni Buraktan kıskanıp seni dersten çıkarıp hesap sordu doğru anladım değil mi?
........Evet abla aynen öyle oldu dedi Sude başı yerde
.......Peki anlayamadığım şu bu çocuk seni bu derece kıskanıyorsa neden senden uzak duruyor?
.......Abla onu inan bizde anlamadık.

Sude kızlara 'aferin bir daha size birşey anlatırsam 'diye kızsa da aslında Sennur ablaya kendisi de anlatacaktı.Ama o her şeyi ulu orta yaşamayı da anlatmakta sevmiyordu *insanın kendinden bile saklayacağı sırları olmalı *diye düşünüyordu kendine bile anlatamayacağı,Kızlr bir ara odadan çıkıp mutfağa geçtiğinde Sude biran Sennur ablaya her şeyi anlatmayı düşündü ama arkadaşlarımı satmak gammazlamak ona göre değil diye düşünüp vaz geçti. ..

Sennur abla Meleğe saçlarını ördürürken Sude de Müjde ile oynuyor onla beraber küçük kağıtlara çizim yapıyor beraber içlerini boyuyorlardı. Minik Müjdenin henüz kalem tutamayan parmaklarını ara sıra avuçlarının arasına alıp öpmekten Sude öylesine hoşlanıyordu ki,Sudenin bu hareketini ise Müjde için aferin anlamına geliyormuşcasına Sudenin onu her öpüp okşamasına da daha çok kahkaha atıyordu. Müjdenin en sevdiği oyuncağı elinden hiç düşürmediği Sindy bebeğiydi.onun kıyafetlerini değiştirmekten annesinin kendisine yaptığı gibi dizlerine alıp sağlamaktan çok hoşlanıyordu.Birde annesi ona kınalı bebek şarkısını söylüyor olmalıydı ki peltek dili ile onu söylemeye çalıyordu bir yandan da Sudeye üstündeki pembe elbiseyi beğendirme çabasındaydı. Sudeye göre o taçsız prensesti hatta öyle ki Müjde o küçük haliyle konuşulanları anlamış olacak ki Sindy bebeğinin tacını başına geçirip,
.......Bak diyerek tacını göstermişti 😀😀😀

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin