Geçmiş, Bugün, Gelecek

83 12 49
                                    

Balo bittik eve geldiğimde tükenmiş gibiydim.Bütün gece hiç oturmamış neredeyse bildiğim bilmediğim bütün şarkılara oynamış yada dans etmiştim benim bu durum başta yakın arkadaşlarımı şaşirtsada diğer insanların bile bana karşı bakış acılarının bir anda değişmesine yol açmıştı.
Gece sonunda arkadaşlar dışarıdan gizlice getirdikleri içkiyi kolarına yada meyve sularına karıştırıp iciyorlardi. Henüz yaşımız alkole elverişli olmadığı için ve ailelerinin yanımızda olmadığı için alkolün değil tüketilmesi içeri girmesi bile yasaktı.
O güne kadar ağzına içki sürmeyen hatta içkinin kokusundan bile tiksinen ben bu gün arkadaşlarıma ricada bulunup bardak bardak meyve suyuna votka koyup içiyordum.
ilerleyen saatlerde kendinden geçmiş Sılanın omzunda durmadan sayıklayıp Ataya ve Eceye lanetler okumuşum.
Babam bizi almaya geldiğinde beni bu halimin nedeni sormuş sorgulamış tabi benim bundan bir haberim zavallı Pınar ve Sıla kim bilir nasıl zorlanmıştı. O gece annem beni soğuk duşun altına sokup dus aldırıp yatağına yatırmış olmalıydı.Çünkü,sabah uyandığımda saçlarım hala yasdi ben hiçbir şey hatırlamıyorsam.Yataktan kalkıp aynada kendini izliyordum ki annem odaya girdi.
.......Sude neler oluyor akşam ki halin neydi öyle?
.......Ne var mis halinde gönlünce eylem dediniz bende eğlendim işte
.......Orda dur bakalım küçük hanim sana eğlen dedik git sarhoş ol demedik.
........Anne Ben senden özür dilerim ve bu konu kapandın lütfen
........Bu sefer öyle kolay değil küçük hanim babam seni aşağıda bekliyor.
.......Ne babam beni aşağıda mi bekliyor anne ben ona ne diyeceğim
........Bunu tüm bunları yapıp kendini küçük duruma dururken düşünecektin küçük hanim.

Aşağıya indiğimde babam koltuğa oturmuş beni bekliyordu benim geldiğimi görünce gözleri ile karşıdaki koltuğu işaret etti.
........Evet küçük hanim seni dinliyorum.Neydi akşamki halin öyle
.........Baba Ben şey
.........Bu sana hiç yakışmadı ayrıca içkide neyin nesi oluyor daha bu yasta böyle,
........Baba özür dilerim ben sadece bir bardak içmiştim.
.......Sude bu bir daha tekrarlanmayacak bu benim sana ilk ve son uyarım

O sabah babamın bana belki yıllar sonra yaptığı ilk ciddi uyarıydı.Sahi ben babamdan bu yaşına kadar sadece bir kez tokat yemiştim. Ömrüm boyunca utanan sanırım o günü
Okul malzemesi olan resim dersi için guaş boya gerekti.Babam bunu akşam is çıkışı alacağını söylemişti ama ben sanki onun bu sözlerini hiç duymamış gibi okul çıkışı arkadaşlarla çarşıya gidip bu boyayı almıştık sonra ise cafeye gidip saatin epey geç olduğunu unutup eve geç kalmıştım.
Saate bakıp havanın birazdan kararacağını düşünüp içini saran korkuya engel olamıyordum. Babama ben şimdi ne diyecektim."Bu durumda ben eve gidemem" diye bir dürtü sarmıştı içimi ve kimseye haber vermeden kendini otobüs terminalinde bulmuştum. Anamur da olan amcamın yanına gitmek için bilet almıştım.O an sanki babamın bana olacağından çok beni öldüreceğini düşünmüştüm. Şuan bu yaptığım bu davranış ne kadar saçma geliyorsa o anda o kadar doğru bir davranış görüyordu. Otobüsse terminaline gittiğimde oradaki görevli amca,
..........Küçük hanim sizin bu yasta tek başına yolculuk yapmanız uygun değil bir ebe beyinizin yanınızda olması lazım.
.........Bunu biliyorum amca fakat beni zaten bura babam getirdi ve ortada ancak karşılayaçak dedim.
Amca babamı sormak istediğinde o an uzakta olan bir araba içinde el sallayan birini gösterdim.O kimdi kime en saklıyordu hiç bir fikrim yoktu.Gördüğünün babam olduğunu sanan görevi anda sonunda gerekli olan bileti vermişti.
Otobüse binmeden önce andaki ara mistim.yanına gelmek istediği söylemiştim.O bu duruma çok sevinmişti.Muhtemelen beni yolcu eden kişinin babam olduğunu sanmıştı.
Otobüse emin adımlarla binip pençe kenarındaki yerine oturmuştum. Kısa bir süre sonra otobüs nedenini anlayamadığımız bir nereden dolayı durmuştu.Maçın abi yanına gelip
.......Sude Güzel dedi
.......Efendim buyurun benim dedim korkmuş şaşkın bir ifadeyle
.........Lütfen aşağıya ininiz.dedi
Ürkek bir şekilde otobüsten aşağıya indiğimde gördüğüm manzara korkunun iki katına çıkmasına sebebiyet vermişti.Annem araba içinde oturmuş ağlıyordu.Babamın ise öfkeden gözlerinden ateş püskürüyordu.Ben korka korka onun yanına geçip basım yerde ağlıyordum ki;Babam benim çenemden tutup kendi göz seviyesine getirip aklını kaldırıp bir tokat atmıştı.
Bunun üzerine ben yaşadığım son ve adının etkisiyle yanağını tutarken annem gözyaşları içinde çıkıp babama bağırıyordu. Babamınsa gözleri dolmuştu.
........Bizi ne kadar korkuttuğunun farkında mısın sen,Sana birşey olacak diye aklımız çıktı bu nasıl bir duyarsızlığı.Hiç mi beni annemi ama üzeceğini düşünmedin. Ya amcan aratır senin onlara gideceğini haber vermeseydi.Düşünmek bile istemiyorum
.......Baba Ben çok özür dilerim.

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin