Ecenin Kendi İçinde Hesaplaşması

102 11 56
                                    

Atayla karar verdiğim yolcuğa her zamanki sakarlığım yüzünden gidememiştim. Herkesin bir gün bir özelliği vardır benim hiç şüphesiz geveze çenem ve kontrolsüz elim ayağımdır.
Sude'nin bu şekilde okuldan uzaklaşması beni çok üzmüştü.Yıllardır o ve Sılanın arasındaki sürtüşmeye seyirci kalmış onları uzaktan izlemiştim oysa ben Sude'nin en yakın arkadaşıydım ama içinde onun için her gecen gün sevgiyle beraber büyüyen kıskançlığa engel olamıyorum.
Bunun sebebi ailemde her çocuğa biri örnek verilir ve rol modeli yapılır hiç şüphesiz iste benimki Sudeydi,Onun kıvır kıvır saçlarının yanında benim pırasa saçlarım ve pürüzsüz teni yanında benim çilli yüzüm.Kimin umurunda olabilirdi ki.....
Bütün anneler için evlatları bu dünyadaki en güzel şeydir derler ya hayır ben bu size inanmıyorum ben hiç bir zaman annem için en iyi yada mükemmel olmadım onun gözünde sakat çirkin ise yaramaz biriyim.Bunu defalarca kes dile getirmiş olamalı ki artık canımı yakmaz olmuştu.Ama annem tarafından kalbime saplanan ilk cam parçasını hiç unutmuyorum...

Sizin elinize hiç cam battı mı inanın kesse o kadar canınız yanmaz bir rengi olmadığı için onu görmeniz zorlaşır eğer çıkarmak için onu zorlarsın ve o bir cam tanesi parçalara ayrılır sen can acım geçsin derken acı yavaşça fazlalaşır. Öldürmez ama süründür dedikleri bu olsa gerek....

O gün Şadan teyzenin günü vardı ve Sude evde olacağı için o güne bende gidiyordum.annem her zamanki gibi uzun sarı saçlarımı iki bellik yapıp örmüştü,ve benim için beyaz bir elbise tercih etmişti. Evet hala lisede olmama rahmen saçlarımı annem örüyor ve ne giyeceğime o karar veriyordu kısacası benim hayatımdaki herşeye ama herşeye annem karar veriyordu. Sudeyle olan arkadaşlığıma bile ;Bu mahalleye daha ilk geldiğimiz gün Sudeyi görmüştüm yolda bir erkeğin bisikletinin lastiklerine iğne batırıyordu.Sonra çocuk onu gördüğünde ben dayak yemesini umarken o çocuğun üstüne korkusuzca yürümüştü ben daha o gün bu kızdan korkmuş uzak durmaya karar verirken ;Annem benim aksime Şadan teyze kadar kızının da hanımefendi olduğunu düşünüyordu,hoş bu düşünceden kısa sürede vazgeçmişti ama Şadan teyze ve çevresiyle olan dostluğu yakınlığı o kadar çok ilerlemişti ki benim aptal arkadaş sorunlarımın buna mani olmasına izin veremezdi.

Sonra çocuk onu gördüğünde ben dayak yemesini umarken o çocuğun üstüne korkusuzca yürümüştü ben daha o gün bu kızdan korkmuş uzak durmaya karar verirken ;Annem benim aksime Şadan teyze kadar kızının da hanımefendi olduğunu düşünüyordu,hoş bu düşün...

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Her günde olduğu gibi bu günde de batırık olmazsa olmazdı(Silifke'ye özgü kısırın fıstıklı sulu hali)Sude annesine mutfak da yardım ederken bende ona yardım etmek istedim ama her zaman ki sakarlığım beni bir gölge gibi takip ettiği için o beyaz elbisemin üzerine batırık dökülmüştü.Anneme bunun bir kaza olduğunu üstel,Sudenin yaptığını söylesem de bana inanmamıştı.

........Sus birde arkadaşına suç atma sen hep böylesin elin dursa ayağın durmaz.Bak Sude de beyaz giyinmiş üstünde bir tane leke var mı?Hem annesine yardım ediyor ya sen daha bir yumurta bile kıramazsın.

........... Zahide teyze özür dilerim vala Ecenin suçu yok yanlışlıkla ben onun eline çarptım.

........Aman kızım sen çarpmasan da o çarpardı sana zaten

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin