Bütün gemiler ve liman yaniyor.. .

100 11 28
                                    

     Ömer bey ,aldığı karardan oldukça emindi arkadaşı Esad beyin yanından ayrılıp Leyla hanimgilin bağ evinin kapısını çaldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ömer bey ,aldığı karardan oldukça emindi arkadaşı Esad beyin yanından ayrılıp Leyla hanimgilin bağ evinin kapısını çaldı.Leyla hanim uzunca bir süredir ailesinden ayrı bu bağ evinde tek başına yaşıyor ve heykel tıraş işlerine burdan devam ediyordu.
Leyla hanim bugün yanına Ömer beyin geleceğine o kadar emindi ki çünkü onu herkesten iyi tanıyordu .Bütün gemileri yakan Ömer limanı da yakmadan gitmezdi.
Leyla hanim yaşanan her şeyden haberdardı .Şadan hanımın istenmeyen bir gelin olduğunun zaman ,zaman aile sorunları yüzünden bu evliliğinin yara aldığının bu sebepten o hep kendinde bir umut gördü bir gün inanıyordu.Ömer bey ona geri dönecekti.Kış mevsimi olmasına rağmen üzerine uzun bir badi tercih eden Leyla hanim hala güzel ve seksi bir kadın olduğunu ispatlarcasına altına mini bir şort tercih etti genelde bunu atölyede boya ve cilalama yaparken tercih ediyordu ama bugün başkaydı...
Ömer bey köy yerinde bir bayanın evine tek gelmeyeceğinin bunun dedikoduya meal vereceğinin farkındaydı ama şuan bunu düşünmeye fırsattı yoktu.Evde mutlaka bir yardımcı yada birilerinin olacağını düşündü.Ama düşünülen olmamıştı çünkü Leyla hanim evdeki yardımcıları göndermiş çalışma arkadaşlarına da bugün rahatsız olduğunu söylemişti.
Ömer bey bağ evine geldiğinde bahçede ve çevresinde kimseyi göremedi.içini saran bir ürperti içinde kapıyı çaldı.Kapı açıldı Ömer bey içeri adım atmadan önce Leyla hanımın adını zikretti.

.......Leyla neredesin Seninle konuşmam gerek.
......Ooo Hoş geldin Ömer doğrusu seni bu kadar çabuk beklemiyordum diyerek Ömer beye sokulmak istedi.
......Hiç vazgeçeceksin değil mi?
.......Vazgeçmek mi asla diye sesini yükseldi Leyla
.......Bırakalım bunları bura geliş sebebimi merak etmiş olmalısın.Babanın yaptığı yanlışı düzeltmeni istiyorum.
.......Sen ne hakla benden böyle birşey istersin bunca yıldan sonra buraya benim yanıma bunun için mi geldin.
.......Anlaşılan sende babam gibisin Leyla bura gelmem bir hataydı ben düşünmüştüm ki geçen yıllar seni biraz olsun değiştirir ama görüyorum ki aksine içindeki öfke seni yok etmiş.
........Bak sen buna sebep olan kim peki yıllar önce beni birkaç cümle ile terk eden kimdi.Bütün gemileri yıkan sen bura bir şeyleri düzelmeye değil limanı yakmaya gelmişsin
.........Kes artık seni istemediğimi ve bu evliliğe karşı çıktığını başta belirttim ama sen ve babalarımız bu konuda öylesine kararlıydınız ki bana kaçmaktan başka çare bırakmadınız.
.......Her şeyi düzeltebilirdik diyerek Leyla Ömer beyin boynuna ellerini doladı.
.........Bu kadar düşeceğini düşünmemiştim diyerek Leylayı itti Ömer bey ve evden kaçarcasına çıktı.

Leyla "bu iş burda bitmedi"diyerek arkasından bağrıyordu. Ömer bey hemen arabasına atlayıp Esad beyi aradı ve olanları anlattı.Arkadaşı yaptığının yanlış olduğunu oraya hiç gitmemesi gerektiğini söylesede olan olmuştu artık,Bundan sonrasını düşünmeleri gerekiyordu.Esad bey mahkemeye başvurmuş ve çoktan duruşma günü alınmıştı.Ahmet bey oğlunun tutum ve davranışlarına kızıp onun önünde durmaya çalışsa da zaman, zaman kırk yıllık dostu Hasan beyinde hatalarının farkına varmıyor değildi.Böyle bir konuya Şadan hanımı katmak istemeleri Leyla'nın saplantılı tutumu Ahmet beyin gerçekleri görmesinde etkisi büyük olmuştu.

Mahkeme gününe az kalmıştı,Ailesinden uzak kalmak Ömer beyi üzüp yıpratsa da onların iyiliği için bunun gerekli olduğunu biliyordu.Önündeki dosyalara kendisini öylesine kaptırmıştı ki;Ahmet beyin odaya girdiğini duymamıştı.Ahmet bey bir süre oğlunu izledi,Yıllar önce bu masada ders çalışmaya çalışan oğlu gözlerinin önünde büyümüştü fakat o oğlunun hayatındaki en güzel anları inadı yüzünden kaybetmiş yanında olamamıştı.Ömer bey başını dosyalardan kaldırdığında yanı başında duran babasını farketti.

..........Buyur baba birşey mi istemiştin?

...........Hayır sadece neler yapıyorsun bakmak istedim.

..........Baba biraz konuşabilirmişiz?

........Evet ama önce dinle seni yıllarca dinlemedim ama görüyorum ki benim göremediklerimi sen görmüşsün ve bana şunu öğrettin. Hayatta hiç birşey evlattının iki damla göz yaşından değerli değil.Evlat sen bir erkek olarak iffetini korurken ben önünde durmam.

.........Sağol baba yanımda olduğun için ,Ama sen bunları nereden biliyorsun yani Leyla olayını

.........Hatice hanım anlattı Ogün Leyla onu evden gönderince kuşkulanmış kadıncağız kendine yada sana zarar verir diye gelmiş ve gördüklerini bana anlattı.

..........Anladım.Baba her şey için sağol ama senden son birşey daha istiyorum tüm bu olanları Şadan duymasın biliyorsun o iyileşmiş bile olsa üzülmesi yasak.

.......Merak etme evlat hadi artık sende yat geç oldu ha bu arda yarın mahkemeye bende geleceğim.

Babasıyla konuştuktan sonra Ömer bey artım rahatlamıştı ve önüne çıkan bütün engelleri asmaya hazırdı.Telefonunu eline alıp eşine güzel bir mesaj yazdı onu çok özlediğini ve çok sevdiğini anlatan sonra yatağına uzanıp her şeyin güzel geçmesi için dua edip uyudu.

lütfen yorum atın..BENDE DEVAM EDEYİM :) SEVİLİYORSUNUZ......

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin