SEVGİLİSİ VAR MI ?

108 6 63
                                    

        Uzun bir aradan sonra nihayet ailemin yanına gidiyordum bu onlardan uzak kaldığım en uzun zaman dilimiydi benim için,
Annemi,babamı ,kardeşlerimi en önemlisi de Odamı, yatağımı  çok özlemiştim. Anneme telefon açıp sevdiğim yemeklerden yapmasını istemiştim bu yemeklerin en başında(İzmir köfte ve mercimek çorbası)geliyordu.Canım annem hiç düşünmeden hepsine tamam demişti.Melekle aynı yerde oturduğumuz için eve dönüş gününü bir araya getirmiştik ne o beni nede ben onu evde tek bırakmak istemiyorduk.Umumiye ise aynı yol üstünde olmasına rağmen bizden bir saat daha önce evine ulaşıyordu.Fakat  o bu hafta eve gitmek istememiş nitekim annesinin geleceğini söylemişti.
  Okuldaki derslerim bittikten sonra eve gelip valimizi hazırlayıp yola çıkmıştık. Otobüs oldukça kalabalıktı bütün yolu  iki saat ayakta gitmek hiç de hoş bir durum değildi ama akşamın bu vaktinde ikici bir otobüs neredeyse imkansızdı.

    Otogara yaklaştığımızda beni alması için babamı aramıştım. Adana dan gelen kardeşimle beraber beni almaya gelmişlerdi. Erkek kardeşim orada bir okul kazanmıştı ve yatılı okuyordu.Onu öylesine çok özlemiştim ki aramızda kardeşlerimle pek yaş farkı yoktu erkek kardeşimle 3 kız kardeşimle ise 5 yaş vardı.Bu sebepten dolayı hiç bir zaman arkadaşa ihtiyaç duymamıştım kendimiz oynar kendimiz güler sorunlarımızı kendi aramızda yaşardık.

     Babam eve dönüş yolunda benim çok sevdiğim ekler pastasından almıştı."Yol boyunca da sen kilo mu verdin bakalım yoksa hasta mi oldun deyip durmuştu"Aslında hiç bir zaman tığ gibi incecik kızlardan olmamıştım ben ne yaparsam yapayım erimeyen bir midem vardi ama son yaşananlar bana bir ay içinde yedi kilo verdirmişti ve bu çok göze batıyordu. Eve  geldiğimizde annem kapıyı koşturarak açtı ve boynuma sarılıp öpüp kolladı sonrasında,
..........Kuzum sen kaşık kadar kalmışsın  deyip durmuştu.
.......Aman anne  abartma işte ablam bebek gibi olmuş dedi ufak kardeşim
........Abla sahi ya havası mi yaradı suyumu bu ne güzellik
.......Kesin şu ukalalığı da hadi sofraya ben şimdi iyi ederim kızımı dedi Şadan hanim.
........Anne ben hasta değilim sadece biraz kilo  verdim desem de fayda sizdi.

     Annem yemek boyunca ne bulduysa tabağa koydu sofradan kalktığımda neredeyse patlayacaktım. Teyzemlerin bize yakın olması en buyuk avantajım ve mutluluğumuzdu benim geldiğimi haber alır almaz hepsi bizim eve doluşmuşlardı ve hep beraber yarim kalan yemek ve çay faslına devam etmiştik.Benle yaşıt olan kuzenim Leyla bu yıl üniversiteyi kazanamamış dershaneye gidiyordu onunda gelişiyle kendimi   biraz olsun dışarı atmayı başarmıştım.
..........Kuzen ya iyi ki geldin vala çıldıracam biraz daha burda durursam.
........Oo sen daha şimdiden bunu dersen biz napalm?
.......... Ya görüyorsun herkesin dilinde bir zayıflamışsın hasta mi oldun.
.........Haklısın kuzen de  bu biraz hızlı olmuş.
       Leyla ile balkonda oturup kahvenizi yudumlarken ona okulda olanları arkadaşlarımı bahsettim.O arkadaşlarım içinden en çok Oktay'ı sorup onla ilgilenmişti. Onun bu hareketine bir anlam vermemiştim uzaktaki birinin ona ne faydası olur du ki hatta bir ara bana dönüp,
........Kuzen benim sende bir fotom var değil mi?dedi Leyla
........Var yani kuzu hayırdır dedim şaşkın  bir biçimde
.........Şu Oktay'a benim   resmi bir göstersen olmaz mı?
.......Sen ciddisin diyebilmiştim sadece

     Teyzeler ve kuzenlerim gittikten sonra annemle odama geçip sohbet ediyorduk.Annem her zaman kendisine karşı dürüst olursam bütün sorunların üstesinden gelmenin daha kolay olduğunu söylerdi.
......Kuzum konuşamadık nasıl oldun Melekle aran nasıl Umumiye  ile iyi anlaşıyor musunuz.
........Her şey  yolunda anne inan bir sorun yok hem okula da alıştım artık yeni arkadaşlarda edindim.Hatta kendimi kocaman bir olayın içinde bile buldum.
*offf kopası çenem tutamadı gene kendini*
........Sude gene başını belaya sokmadın umarım diye gözlerini açmış korkarak bakıyordu annem gözlerimin içine
........Şimdi sana birşey yok diyeceğim ama sen bana inanmayacaksın ama gerçekten seni üzecek birşey yapmadım anne ve inan benim suçum yok.
..........Sude uzatmada anlat
..........Anne biliyorsun Makyaj dersimiz var okulda ve bu derse Fevzi hoca giriyor ve biz bu yaptığımız makyajları okuldaki diğer arkadaşlara sergiliyoruz.
.........Sude bunları biliyorum asıl konuya gel dedi annem sesini biraz ciddileştirerek.
..........Tamam anne Fevzi hoca bu hafta bana makyaj yapmıştı ve bunu kantine inip diğer arkadaşlara göstermemi istemişti.Ve bende bunu yaptım fakat dedim sustum.
........Sude kızıyorum ama dedi annem bu sefer gerçekten kızdırmıştım onu sanırım.
........Anne lütfen kızma bana inan isteyerek birşey yapmadım okulda olan bir gurubun kantini boşalttın sözüne baş kaldırdım sonra bir arkadaşım beni korumak için kavgaya girdi.
........Ah Sude ah daha ilk aydan okulu birbirine katarsan bu okul bitmez anlaşıldı
.......Anne ben yanlış birşey yapmadım dedim gözlerim dolu bir şekilde
........Hele o derslerin bir kötü olsun ben sana yapacağımı bilirim.

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin