Döndürebilseydim Eger

13 1 3
                                    

Söylenecek çok şey vardı oysa kaçmayı terçih etti her zamanki gibi yapabildiği en iyi şeyi yaptı." İnsan seçimleri ile yaşar var olur ve hak ettiği gibi ölür demişti" Bir arkadaşım yıllar önce hiç katılmadığı bu söze bu aralar bakış açım değişiyordu.
 
Hayat sizce kaç yaşında başlar kaç yaşında şekil alır ve insan ne zaman  durur, yorulur bıkar. Ben sanırım tüm bu soruların yanıtını biliyorum hepsinin tek bir cevapbı var 23 evet yanlış anlamadınız bir sayı bütün bu soruların yanıtı olabilir hemde fazlasıyla.

   Hayatımı yoluna koymuştum artık hiç bir sorun hiç bir kimse beni üzemez yolumdan döndüremez diyordum. Yeni işimin yanı sıra okulda öğretmenlik yapmak birilerine bilgilerini aktarmak bana çok iyi gelmişti bu ili bana eski bir ögretmen im olan Suzan hanım önermişti birgün telefonla beni arayıp,

....... Hayatım nasılsın iyi misin bak sana ne diyecem biliyorsun benim doğumun yakın ve yerime geçecek bir öğretmen arıyorum.
..... Teşekürler iyiyim hocam evet biliyorum. Allahım kolay doğumlar nasip eylesin. Peki ben nasıl yardımçı olabilirim demiştim.
....... Ben düşündüm ki yerime geçecek olan öğretmen sen ol.
...... Bilmem ben bunu yapabilir miyim. Hiç tecrübem yok.
...... Neden yapamayasın yapan senden iyi mi yapıyor bu konyda gereken eğitimde sahipsin.
...... Evet ama
.....Aması maması yok yarın okula gel ilk dersi beraber anlatalım.

  İşte böyle başlamıştı herşey kendi mezun olduğum okulun kapısından öğretmen olarak giriyordum bacaklarım titriyor nefesim kesiliyor. Eskiden kızım diyen adımla seslenen öğretmenlerim bugün Hoca hanım diyorlardı. Okul, bahcesşi,sınıf bana eski günleri hatırlatmış geçmez dediğim zaman nede çabuk akıp gitmişti.

   Ben okul ve iş arası koştururken birileri ise hain planlar peşindeymiş görmedim yada görmek istemedim. Çünkü ben herşeyi geride bırakmıştım ve kalbim kanıya kanıya herseyi affetmiştim.

Birgün hiç bilmediğim bir numara beni aradı. Arayan kişi beni okadar çok şaşırtmıştı uzun süredir görmemenin yanı sıra adını dahi telaffuz etmemiştim. Bu kişi Oğuzhandı.

....... Sude merhaba nasılsın uzun zaman oldu.
...... Merhaba Oğuz hayırdır uzun bir aradan sonra beni niye aradın.
..... Sude ben çok düşündüm inan geçmişi yaşananları ben seni unutamadım.
..... Oğuz seni kırmak istemem ama ben geçmişe dair hiç birşeyi bu güne taşımak istemiyorum.
...... Anlıyorum. Sude enazından bana bir şans versen bir Merhaba bile yeter

   Hayat bana birşeyler öğretmeye çalışıyordu sanırım be ben anlamakta ısrar ettikçe demir tokmağı başıma daha hızlı vuruyordu. Yıllar önce Erol içşn kullanmıştım bu sözü"Bir Merhabaya bile razıyım bu çok görme bana diye" Şimdi benzer bir cümleyi biri benim için kuruyordu. Beynim hayır bırak gitsin desende herzaman ona karşı olan kalbim "Sana yapılanı başkasına yapma" diyordu.

   Oğuzla yaptığım kısa görüşmeler sonunda onu daha fazla tanımış ve aslında hiçte fena birş olmadığı kanısına varmışım. Hatta Oğuz o kadar gerçekçiydiki bana niyetinin çiddi olduğundan bahsediyordu ve annemle tanışmak istediğini söylemişti. Bu durum beni çok şaşırmıştım çünkü hayatımda ilk kez biri evlilikten söz etip ailemle annemle tanışmak istiyordu. Bu sefer birşeyleri gizli yaşamayacaktum her ne yaşarsam yaştayım sevdiklerime soracak yardım alacaktım. Öylede yaptım, anneme ilk Oğuzu anlattığımda" acele etmiyorsun? "desende daha sonra tanımanın iyi olacağını düşündü nitekim akşamında Oğuz aradı.

.... Merhaba teyzecim ben Oğuz Sude bahsetmiştim kızınızı ve sizleri yakından tanımak istiyorum tabi müsadeniz olursa.
...... Merhaba evlatım Sude senden bahsetti. Samiyetine ve bu denli içten yaklaşımına inandım. Fakat biliyorsun ki ben Sudeyi ben ora gönderemem.
...... Evet efendim sizi son derece iyi anlıyorum. İzniniz olursa en kısa zamanda ben gelmek istiyorum.
..... Tabiki evlatın konuşarak olur bu işler hadi ii günler
..... İyi günler efendim

Günler Oguzu tanıyarak ve onla konuşarak geçiyordu.Anlamadigim bir neden beni ondan itiyordu.Soyledigi her söz altından başka bir sebep neden arıyordum.Okuldan ayrıldıktan sinra benim tekrar kızlarla bir bulusmam olmamıştı.Oguz yüz yüze görüşelim bu konuları karşılıklı konuşalım deyince dayanamayıp yola çıkmıştım.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Sep 19, 2023 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin