Hoşçakal

96 10 57
                                    

Multide Sudenin Elbisesi var balo için
     Bütün gece doğru dürüst uyuyamamıştım."Ece neden son anda böyle bir şey yapmıştı."Bütün bu sorular gece boyunca rahat bir uyku uyumama engel olmuştu buda yetmezmiş gibi rüyamda sürekli Eceyi kaybediyorum.
Rüya (kabus)
Ece kır çiçeklerini çok severdi ona henüz havanın yumuşamadığını üşütebileceğini söylememe rağmen beni dinlememişti. Öyle ki sabah kahvaltı bile yapmadan benim elimden tutup beni zorla dışarı çıkarmıştı. Hadi papatya toplayacagiz"diye dışarı çıkarmıştı beni ona bunu yapmak istemediği söylememe rağmen beni duymuyordu sanki sağır olmuştu ve bir tek kendi konuşuyordu.Her yer papatya olmasına  rağmen o bir uçurum kenarındaki papatyaları tercih etmişti o kadar hızlı koşuyordu ki normalde ona yetişen hatta geçen ben şuan onu nereyse gözden kaybediyorum."Sude yardım et "diye bir şey duydu kulaklarım o an koşmak gerek ben bulunduğum yere çalışmıştım sanki Ece uçurumdan aşağı düşüyordu ve ben hiç birşey yapamıyordum..
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●□□□□□□●●
  Kan ter içinde uyanmıştım Bu neydi şimdi sanırım Elif hocanın sözlerini beynimde fazla büyütmüştüm. Eceye birşey olmazdı.Hem olsa bile onu artık ortadan kurtaracak kişi ben değil Ata olmalıydı.
Hemen kendini soğuk suyun altına atıp bu kasvetli havaya bir son vermek istiyordum ki alan kapı dedi ile kendime geldim.
.......Sude sen hala yatakta misin? kızım hadi artık uyan bak Sıla aradı herkes çoktan kuaföre gitmiş bile,
........Sana da günaydın anne Görüyorsun ki dus almak istiyorum.Ayrıca benim kuaförlük bir işim yok biliyorsun o tür yerleri sevmiyorum.
........Ne demek sevmiyorum bu halde mi gideceksin baloya
.........Ne var mis halimde ayrıca saçlarım da böyle gayet iyi
.........Ay bu kız beni seni edecek diyerek annem odadan çıkıyordu  ki Yatağın üstündeki elbiseyi görüp;
.........Bu gece bunu giyorsun değil mi dedi.
.......Aslında pek emin değilim anne dengede fazla kısa değil mi?
........Sudecim bu gün senin için sıradan bir gün değil ve o balonun en güzel kızı sen olmasın.
......Tamam anne mesaj alındı Sılayı arar mısın yarım saatte kuaför deyim.

      Annemin odadan çıkmasıyla hemen dura girip kendini soğuk suya teslim etmiştim. Hemen kurulanıp saçlarımı tepeden toplayıp  giyecek olduğum elbiseyi kılıfına koyup aşağıya indim.Annemin 'birşey yemeyecek misin 'sözlerine rağmen evden çıkmayı başarmıştım. Beni kuaföre babam götürmüştü,işletim bittiği zamanda  alıp istediğim yere bırakabileceğini söylemişti.
   Kuaföre gittiğimde kızlar çoktan hazırlanmıştı öyle ki Sıla parlak pembe elbisesiyle göz dolduyordu. Beni görünce hemen boynuma sarılıp parmaklarını şıklatıp görevli arkadaşlara beni teslim etti"Sanki bu işletme ona ait gibi o kadar kendinden emin ve öz güven içindeydi ki ona hayran olanak elde değildi"
Görevli olan bir arkadaş hemen toplu olan saçlarımı çözdü eline kesim makasıyla tarağını almıştı bile hemen bulduğum sandalyeden ayağa kaktım ki bu durum herkesi şok etmişti.
.......Bana bak hiç kimse benim saçlarımı kesemez hele sen hiç diyerek tırnaklarını gösterdim.
.........Şey ben özür dilerim düşündüm ki biraz şekil verebiliriz.
........Sen bana sordun mu kardeşim ben belki istemiyorum?
    Sıla bir koltuğa oturmuş tırnaklarına öje sürüyordu ki Benim sesimi duymuş olacak ki ojeyi bir kenara atıp gülümseyerek yanımıza geldi.
........Bu arada neler oluyor böyle?
.......Hanımefendi saçına şekil vermeme izin vermiyor dedi sonradan adının Ali olduğunu öğrendiğim kişi
.......Bir dakika size sormadım dedi Sıla adamı durdurarak bana döndü.
.......Saçıma şekil değil budama yapmak istiyor dedim.
.......Durum anlaşıldı.Lütfen Sude hanımın istekleri dışında hiç birşey yapmayınız dedi Sıla
.....Peki nasıl isterseniz.

  Görevli arkadaş olan Ali "Çatık "diye içinden mırıldanırken ben bu durumdan büyük bir keyif alıyordum.Nihayetinde saçlarım bitmişti.Dalgalı olan saçlarım köpük yardımıyla hacimlendirilmiş yana doğru toplanmıştı.Herkes kendi arasında "Bu mu şimdi önce kiden ne farkı var"dese de ben halimden oldukça memnundum. Enazından kafamda onlar gibi tüm gece kış yuvasına dolaşmayacaktım..
    Sıla hangi kıyafet giyeceğini merak etmiş olan o bende beraber giyinme kabinine doğru ilerledi.Aslında Saçımda çıkardığım sorunu sanırım elbiseye yaşamak istemiyordu.
........Sude istersen benim elbiselerimden istediğini beğenip gidebilirsin.
.........Buna gerek duyacağını sanmıyorum ama yinede beni düşündüğün için teşekkür ederim.
........Sence bu nasıl diyerek ona elbiseli gösterdim.
........Sude bu şahane bir elbise
........Bende öyle olduğunu düşünmüştüm diyerek ona gülümsedim.

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin