HAYAT, RİSK

68 3 0
                                    

  Günler su gibi geçip gidiyordu. Berna hanıma ve yeni işime oldukça alışmıştım burası küçük bir şehir olduğu için gelen kişiler oldukça elit dediğiniz zengin kesimdi.Hergün yeni insanlarla karşılaşmanın yanı sıra yeni bilgilerde öğrenmek zorundaydım sonuçta herşey kitaplardan öğrendiğim gibi değildi. Öyle ki hayatımda ilk kez fil hastalığıyla karşılaşmıştım. Kitaplardan öğrendiğim tek olay bacaklarda şişlik dolaşım bozukluğu olsada bu hastalığın zamanla deride döküntü yapıp yaralanmalar sebebiyet verdiğini zamanla öğrenmiştim. Okuldan mezun olmadan önce Mürüvet hocam" ne yaparsan yap, ama asla hastalarını kandırma. Sen ne bir perisin nede ilahi güçsün   sadece bu yolda seçilmiş yardımçısın"demişti. Bu sözü hiç unutmadım ve iyi edemeceğim hiç bir hastadan para talep etmedim. Risk aldığım hastalarında oldu. Mesala, Neslihan hanımı hiç unutmam. Onunla tanıştığım ilk günü 50 yaşlarında ton ton bir teyzeyi kendileri emekli sınıf öğretmeniydi.Bir trafik kazası geçirmiş ve bu yüzden yürüyemiyor her yeri pilatindi. O benim vidalı oyuncak bebeğim di.Bende onun lahana bebeği (hala bana neden böyle dedi bilmiyorum)

     Onunla yaptığım ilk görüşmeye annen ve babanla gitmiştim babam tam yarım saat evini aramış sonunda bana dönüp,

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

     Onunla yaptığım ilk görüşmeye annen ve babanla gitmiştim babam tam yarım saat evini aramış sonunda bana dönüp,
..... Doğru adres aldığına eminsin değil mi demişti.
......... Evet baba lütfen biraz daha

    Sonunda Neslihan hanım bizi aramıştıda bu sorun ortadan kalmıştı. İlk kez para Kazanmıyorsum lakin babamın yanında ilk kez biriyle pazarlık yapıyordum.

...... Biliyormusunuz kızınızın parmakları sihirli demişti. Neslihan hanım.
...... Teşekkürler dedi mahcup bir şekilde babam evladının başkası tarafından  taktir edilmesi onu gururlandırmış. Olmalı
...... Gelelim asıl konumuza beni iyi edebilir isin. Bak ben çok doktor gezdim onlar bile eskisi gibi olman mucize dediler.
...... Neslihan hanım açık konuşayım sizi çok seviyorum ve bu meslekte yeniyim biliyorsunuz ama ben şuna inanıyorum. Herşeyin başı inanmak ve ben sizi iyileştireceğime inanıyorum eğer sizde bana inanırsanız bunu başarabiliriz.
....... Belki bana deli diyecekler ama sana inanıyorum deli kız.

   Ogün ilk büyük işimi almıştım. Üstelik bunu annem ve babamın gözü önünde büyük bir gurur ve cesaretle yapmıştım. Neslihan hanımın yanından ayrıldığımız da annem ve babam bir süre sesiz kalmışlardı taki ben,
...... Size teşekkür ederim iyiki bana bu bölümü okuttunuz insanların hayatına dokunmama izin verdiniz.
......... Sude tatlım hevesini kırmak istemem ama çok büyük sorumluluk aldığının farkındasın değil mi?
......... Biliyorum baba ama sen demez misin hep risk almazsan başaramazsın diye
......... Sanırım kızımız haklı dedi. Şadan hanım.

   
Günler su gibi akıp gidiyordu ve ben hemen hergün Neslihan hanıma fizik tedavi ve masaj yapmaya gidiyordum. Beraber sohbet edip denize gidip yüzüyorduk. Neslihan hanımın hiç çocuğu olmamıştı. Oda bu sebepten bir evlat edimişti. O çocuğu kendi evlat yerine koymuş sevip sarmalamıştı verebildiği tüm sevgiyi ona vermişti hatta çok daha fazlasını Dünyada onun kadar kimseyi sevmemişti. Ama Harun onun gibi değildi Neslihan hanım nekadar severse sevsin o hep mesafeli ve soğuktu başlarda Neslihan hanım bu durumun zamanla düzeleceğini düşünsemde zamanla oda bu durumu kabullenip Hatunun önündeki kapıyı açmasına izşn vermişti. Belki geri geleceğini hiç düşünmemiştim yada başından behri biliyordu ama görmek inanmak istemişti kimbilir.

   Benim yaptığım tedavinin etkisi mi yoksa Neslihan hanımın son ameliyatı çok mu başarılı geçmişti bilinmez ama o artık yürüyebilir ve araba kulanabiliyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

   Benim yaptığım tedavinin etkisi mi yoksa Neslihan hanımın son ameliyatı çok mu başarılı geçmişti bilinmez ama o artık yürüyebilir ve araba kulanabiliyordu. O bana gerçek aşkı öğreten tek kişiydi belkide,yıllat geçmesine tahmen esini hala bu derece tutkuyla seven onun anısına orman yaptıran birini daha görmemiştim ben görebileceğimide sanıyordum.

İş yerinde işler  oldukça iyi gidiyordu. Artık kendimi ispat etmiştim bu sebepten hastalarında oldukça çoğalmış ve sevilmiştim. Burda pek arkadaşım toktu iki lise arkadaşım dışında sahi Melek benim için hem lise hemde üniversite arkadaşımdı.
Son zamanlarda herkesle aramızda düzeltmiştim ben artık apayrı bir ben olmuştum. Oldukça fazla okuyor ve araştırıyorum.

  Günlerden birgğn eski hocalarından Sultan hoca beni aradı halimi hatırımı sorduktan sonra bana,

...... Sude canım ben hamileyim biliyorsun izşn almam gerek bu sebepten yerime gercek biri lazım.
..... Evet hocam biliyorum Peki ben ne yapabilirim.
...... Şey ben diyorum ki benim yerime sen öğretmenlik yapsan.
..... Hocam bunu yapabilir miyim.
...... Neden yapamayasın hadş evraklarını hazırla seni yatın bekliyorum.

   Telefonu kapattıktan sonra duyduklarım inanmamıştım. Ben ve öğretmenlik buna inanamıyorum. Okulda öğretmenlik adına çok ders anlatmıştım ama bir kaç sınıfın sorumlusunu almak ayrı birşeydi.Hemen elime telefonu alıp Annemi arayıp durumu anlattım. Oda benim kadar şaşırıp.

....... Sude bu bir fırsat yepyeni bir hayat kendini ıspat etmen için bir yol daha demişti.
....... Haklısın anne ama bilemiyorum nasıl olacak.
...... Olur olur sen yeter ki inan.

Bütün evrak işlerimi babam halletmişti ben daha duruma alışamadan kendimi hemen bir sınıfta bulmuştum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Bütün evrak işlerimi babam halletmişti ben daha duruma alışamadan kendimi hemen bir sınıfta bulmuştum. Elimi ayağımı nere koyacağını bilemiyorum. Öyle çok heyecanlıydım ki adımı bile doğru söylediğime emin değildim. Allah zorda kalınca yardım edermiş biraz banada öyle oldu sınıfımdaki bir kaç kişi bizi  ufaklığı arkadaşımdı ve onun vasitasıylada beni tanıyorlardı. Ogün nasıl geçti ne konuştum hiç bilmiyorum isim hafızam olmadığı içşnde kızlara kendime benzetmeler yapıp durmuştum. Bu arada söylemeyi unuttum. Ümmüyede bu okulda derslere giriyordu onunla aynı okulda olmak harikaydı o tecrübeli olduğu için hemen bana okul hakında bilgi verip ufak uyarılarda bulunmuştu.
   Okul çıkışında ise bana bir kahve ısmarlayıp gün içindeki stresimi atmamı sağlamıştı.

....... Nasıldı bakalım ilk günün
...... Sorma ya bir an bayılcam sandım.
...... Takma olur öyle ilk gün zamanla alışırsın.
....... Sahi sen ne zamandır bu okuldasın.
......Aslında fazla olmadı seni arayamadım.
...... Sorma bu ara çok yoğundum yeni iş falan.
...... Sahi hayırlı olsun hem okul hem iş yapabileçekmisin.
....... Deneyecemmm
..... Ee hadi bakalım ozaman seni eve bırakayımm
 

Ümmüye ile sohbet etmeyi o kadar çok özlemişim ki aynı evde kaldığımız günler yaşananlar filim gibi gözümün önünden geçti. "Gerçekten büyümüşğz" dedim. Geçmez denen zaman gerçekten geçiyormuş...

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin