iHANET ENSENDEDIR ASLINDA

92 11 49
                                    

    Beklenen olmuştu geçmez sandığım 3 gün öylesine çabuk geçmişti ki ben bu dönemde Sılayı aklıma getirememiştim bile açıkçası onun ne yaptığı ne düşündüğü benim umurumda değildi. Sonuç olarak Ata onun sevgilisi olmasına rağmen benim yanımdaydı.
Atanın yanımda olması başda beni büyük bir sevincin içine sürüklese de yaşananlar ve onun şahit olmasını istemediğim olaylara tanık olması içindeki sevinci bir anda korkuya ve endişeye çevirmişti.
   Atanın köye geldiğini Sılanın bildiğini aramızda geçen bir tanışma sonucu öğrenmiştim ve bu beni indirmişti."Sen ne sandın seni sevdiği için geldiğini mi?"diye kendine kızıp küfürler yağdırmıştım. O benim değildi ve hiç bir zaman olmayacaktı.

   Okula gelir gelmez Sıla bana nispet yaparcasına;Atanın ellerine sıkıca yapışmış onu yanına sürüklemişti.Niyeti bana geçmiş olsun demekten çok Sevgilim şuan benim yanında demekti.
......Yeni duydum geçmiş olsun zor günler yaşamışsınız.
........Teşekkürler  çok naziksin.dedim kinayeli bir şekilde
........Ata söylemişti yanına geleceğini söylediğinde aslında buna anlam verememiştim ama şuan alıyorum ki o gerçekten seni arkadaşı olarak görüyor.
.......Sen ne sanmıştın dedim kendinden emin bir sesle ama Sılanın sözlerindeki oklar kalbime saplanmıştı."Ata beni arkadaş olarak görüyordu aksi olamadı."

   Sınıfa  girdiğimde diğer arkadaşlar  ben ve Sıla arasındaki yaşananlardan rahatsız olmuşlardı ve bizi uyarmak adına kendi aralarında bir karar almışlardı ve bize bu alınan kararı anlatmak benim zavallı Eceme kalmıştı.
    Ece sanki ders anlatacak öğretmen gibi biraz mahcup ama kendinden emin bir şekilde tahtaya çıktı ve;
........Umarım bu okuldan 3 gün uzaklaşmak sizin aklınızı başınıza getirmiştir. Çünkü artık giderek bu cezalar ağırlayacak ve kızlar kendimize gelin son senemiz bizim bu sene kavga etmeniz değil birbirimize daha sıkı ayrılmamız gerek belki birbirimizi hiç görececeğiz.
.........Bak bak çok bilmişe sen akıl vermeyi kes de asıl  konuya gel dedi Sıla sesini yükselterek
......Sus da  bir dinle diyerek hemen Eceyi savunmaya geçti Sude
........Tamam kısa kesiyorum eğer bir daha bu şekilde kavga etmeye devam ederseniz kimse sizinle muhatap olmayacak ayrıca  hiç bir etkinliğe dahil olmayacaksınız.
........Ulan kim karışıyor buna dedi Sıla  önündeki masayı itirerek.

........Ben karışıyorum dedi Elif hoca

   Kendimizi Ecenin sözlerine o kadar çok kaptırıp kendi aramızda tartışıyorduk ki Elif hocanın sınıfa gelip bizi izlediği hiç birimiz fark etmemiştik."Herkes yerine"diye bağıran sınıf içindeki sesi bizi susturmayı başardı.Daha sonra Sıla ve beni en ön sıraya alıp gözlerimizin içine bakarak anlatmaya başladı.
.......Ben sizinle ne yapacağım .Bu yaştan sonra sizi dövecek değilim ama inanın beni bile bıktırdınız aranızdaki sorun her ne ise çözmeden gelmeyin bu sonuca hayır sorun yok diyorsanız kimsenin huzurunu kaçırmak gibi bir lükse sahip değilsiniz.
.........Ama hocam biz dedim ki Elif hoca lafını  kestirip attı.
.......Hayır Sude yeter şimdiye kadar sizi dinledik.üstelik siz iki dost ailenin kızlarısınız birbirinizin bebekliğini biliyorsunuz nedir sizi bu derece düşman yapan şey?
.......Hocam ben her şey için özür dilerim bu saatten sonra Sıla ile aramda sorun olmayacağına dair söz veriyorum.
.......Sude duydun Sılayı sende  söz veriyor musun?
      O an sanki nefesim değil nutkum tutuldu.Ne söyleceğimi bulmadım sadece başını salmakla yetindim. Sılanın bu derece benle uğraşmayacağını belirtmesinin ve özür dilemesinin ardında mutlaka bir sebep olmalıydı.
  Ders bitip dışarıya çıktığımızda bahçeye Sıla sözünde durduğunu ispatlarcasına yanına gelip boynuma sarılmıştı.
......Sude ben sözlerinde sahibiyim eskisi gibi dost olabiliriz istersen dedi.
.....Sıla yeter şuan Elif hoca burda yok  ve bu oyuna bir son verebilirsin.
........Sude ben oyun oynamıyorum Senin ile aramızdaki sorun basketbolda sen kaptan ol yok hayır etkinlik başkanlığı ise oda senin olabilir çünkü içinde bulunduğum mutluluk  herşeye bedel diyerek Atayı işaret etti.
.......Bütün  bunları bir sadaka gibi bana sunmana gerek yok kaptanlık zaten benim hakkım etkinlik başkanlığına gelince bu sene bu etkinliğin bizim yazlık da düzenleneceğini daha önce konuşup anlaştığımız düşünüyorum.
......Kızlar yeter artık diyerek Ata bu konuşmaya son verip Sılayı ordan uzaklaştırdı.

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin