Ata ve tüm olanlar

127 16 44
                                    

  Atanın benim için bura köye kadar gelmesi beni çok şaşırtmıştı ama suan mutluluktan ayağımın yerden kesildiğinde itraf etmeliyim.
Ata arabadan inip boynuma atlayıp beni yanaklarından öpmeye başladı.Ben kendimi onun kollarına bırakmazken omzumdan tutan sert bir elle kendine geldim bu Dedemdi;

.......Kim bu serseri,Burda ne ariyor?
......Ata benim okuldan arkadaşım bura beni almaya geldi.
........Sevgilin yani öyle mi zaten ben demiştim bu kiz 15 de koca bulur evden kacar diye
....... yeter artık Sizden bıktım ben gidiyorum.
.........Gitte bir göreyim dedi

  Ben tam bir iki adım atıp arabaya geçiyordum ki dedem elindeki asasini havaya kaldırıp beni boynundan yakaladı artık adım atamiyordum.Gözlerim dolmaya başlamış sinirden titriyordum,Allahim canimi alda kurtulayim diye dua ediyordum.Ata dedemin elindeki asaya hamle yapıp onu elinden alıp uzak bir yere savurdu.

.......Bu yaptığınız zorbalık hiç bir insan torununa böyle hükmedemez.
......Sana ne oluyor ya serseri deyip dedem beni bırakıp Atanın üzerine yürümeye başladı.

  Ata karşında yaşlı bir adama terbiyesizlik yapmak yada ona zarar vermek istemiyordu.Üstelik bura geldiğini halasindan başka kimse bilmiyordu.Babası nobette olduğu için bir sıkıntı çıkacağını düşünmemişti ve köyün adresini Eceden almıştı beraber gelmeye karar vermişlerdi fakat son anda Ecenin merdivenlerde ayağını burkmasi bu planı iptal etmişti.
Ata sadece Sudeye arabaya geçmesini söyleyip Dedeyi eliyle durdurdu ve son anda arabadan çıkan taksi şoförü olayın büyümesine engel olmuştu.

   Sudenin arabaya geçip aglamasini bekleyen Ata yanilmisti çünkü Sude ilk şoku atlatıp dedesinin üzerine yürümüştü.

......Şimdi babamın senden neden yıllarca kaçtığı anlıyorum senin gibi bir babam olsa bende yanına gelmem hatta bayramda bile arayıp sormam dedi.
........Terbiyesiz varırsam yanına gebertirim seni
........ Hadi soylesene onunda hayatını böyle mi zindana döndürdün. Okuyup burdan kurtulduğunu hala kabullenip bir kere oglum demedin ya annemi senin istedigin kiz olmadı diye yillarca burunlarından geldin.
......Sude kizim hadi içeri babanı ararız sabah seni almaya gelir diyordu zavallı Meryem hanim.

*Ahmet bey oğlunun ziraat mühendisi olmasını istemişti çünkü onun burda kalmasını ve onun bahçe ve bağlarla ilgilenmesini istiyordu ama Ömer bey;burdan uzaklaşmak ve uzak bir şehirde hayat kurup kendi ayaklari üstünde durmak istemişti nitekim de oylede olmuştu.

  Ömer bey önce babasının istediği okula kayit yaptırmış yanliz ikinci yılında bu okulu yarıda bırakıp insahat mühendisliğini tercih etmişti.bu ikili arasında geri dönülmez uçurumlar açmıştı.Ahmet beyin birde çocukluk arkadaşının kizi Leylayi istemesi fakat Omerin bu fikrede karşı çıkıp ben evlenmem deyip Şadan hanımla söz kesmesi ikili arasındaki uçurumu derinlestirmisti
Yıllarca ikili zorunlu kalmadıkça bir araya gelmemişti öyle ki üzerinden yıllar geçmesine rağmen Ahmet bey hiçbir zaman oğlunun evinde hastalık dışında kalmamış kaldığı zamanlarda ise Şadan hanımın yaptığı yemekten başlayıp ev temizliğine kadar karışıp onu üzüp inciltmeyi tercih etmişti.

......Hayır babanne bırak kussun içindeki öfkeyi,Şimdi sıra bende mi ?Sen kendinden başka kimseyi sevemezsin.
.......Sende babam gibi bu hayatta hiç bir bok bilmiyorsun.O anan olacak kadın senide kendine benzetmis.
........Sen bildinde ne bu dağ evine mahkum oldun .Keske anneme benzesem enazindan o insan ya sen insanların kanini sömüren bir vampirsin.

  Ata kolumu tutmuş cekistiriyordu  bir an o ve bu tartışmanın son bulmasını istiyordu.Ben tam arabaya binip gidiyordum ki ikinci gelen bir arabayla bu tartışma son buldu.Bu kez gelenler Babamlardi zavallı babannem benim yağmur altında islanmama gönlü rahzi olmamış dedemden gizli annemi arayıp beni burdan almalarını rica etmişti.Annem taksiden inip hemen beni kolları arasında alıp tıpkı bir kaplan gibi dedeme gözlerini yıkmış öfkeden tirsliyordu.

........Burda neler oluyor ne yaptin benim kızıma şöyle ha ne yaptin.
......Ömer sustur su kadını elimden bir kaza çıkmasın.
.......Şadan sakin ol bak kizimiza birşey olduğu yok unutma karsindaki benim babam.
.......Öyle mi Ömer hatırlatayım suan kollarim arasındaki korkudan titreyen kişide kızımız üstelik sana kaç kere dedim Sudeyi bura göndermek hiç iyi bir fikir değil di.
.........Tamam uzatmayalım siz içeri geçin Ben biraz babala konuşup geliyorum.Ata oglum sende içeri geç biz seni bırakırız.

Ömer bey taksicinin parasını verip onu ugurladiktan sonra Babası ile beraber sadirvana geçtiler.Ömer bey saygısından dolayı önce babasının oturması ve onun söze başlamasını bekledi.
........Görüyorsun değil mi zamanında sana bu kadınla evlenilmez demiştim.Sen evlendigin yetmezmiş gibi birde ondan çocuk yaptin çocuğuda kendine benzetmiş.
.......Baba o kadın benim 17 yıllık esim hala sen onunla neden evlendiğini sorguluyorsun evet kabul ediyorum Sude zor bir çocuk ama sana saygısızlık yaptığını sanmıyorum.
........Burda bana durmuş onlarimi savunuyorsun.Senin o savundugun kizin senin hayatını mafetmekle beni sucluyayip üzerime yürüyordu.
.......Baba annem Sudeyi evden kovduğunu soyledi bunlarda yetmiş gibi ona tokat vurmaya yeltenmissin.Senin sorunun benimle ailemle değil.
.......Benim kimseyle bir sorunun yok hem terbiye edememiseniz suç benim mi bir tokatla kimse ölmez korkma
........Baba bak buyugumsun sana saygısız davranmak,konuşmak istemiyorum.Tüm bu yaşananlar geçmişte kaldı.artık ben bir aile kurdum ve benim önceliğin onlar evet senin istedigin okulu okumadım ama çok şükür acta kalmadım hem bahçelere pek hala kardesimde bakabiliyor.

Ahmet bey bulduğu sandalyeden kalkıp yürümeye başladı öfkesinden asasini  yere her vurduğunda tap
sesleri gecenin sesizliginde oldukça yüksek bir ses çıkarıyordu.
......Baba böyle arkamı dönüp gitme yıllar önce yaptigin hatayı benimde kızıma yapmamı isteme
........Ben sen adam ol diye uğraştım sen mutlu ol diye o kadar tarla bağ bahçe nere gitti diye bir kere sordun mu?

    Ömer bey babasının büyük bahçelerinin ve uzun bağlarının zamanla azaldığını biliyordu ama bu durumu babasının yaslandigi için eskisi kadar ilgilenemedigine yorumlamisti kendi fikrinde,

......Ben düşündüm ki;
......Ne düşündün hepsini bir öfkeye kapılıp sattigimi mi?Hepsi Senin Leyla ile olan sözünü bozup esinle evlenmen üzerine Leylanin babasının kızımın onurunu namusunu temizleyin yoksa oğlunu vururum demesiyle gitti?
......Baba bunu bana neden söylemedin neden bir hal çaresi bulurduk.
.......Bulurduk öyle mi sen ne zaman bu aileyi beni dusundun.

  Dedemin ve Babamın sesi avluyu inletiyordu.Köşke çıkıp onları izlememize yada aşağıya inip onları durdurmamiza Babannem izin vermemişti."Bırakın kozlarını paylassinlar yılların acisi öyle bir anda gecmez demişti"

Dedem ve Babam aşağıda ne kadar kaldı yada bu konu nekadar sürdü hiç bilmiyorum çünkü Atayla içeri geçip onun burayı nasıl bulduğunu neden geldiğini dinlerken uykuya teslim olmuşum.Benim uyudugumu Anneme haber veren Ata kendisine yapılan odada ve yatakda uykuya dalmış.

Sabah uyandığımda hala burda olmanın hayal kırıklığı ile yataktan kalkmiştim.Ama oda ne annem yanimda yatmasina rağmen babam yoktu.
Yoksa Dedem babamada mi bir şey yapmıştı????

Sizleri bekletmek istemedim. Canlarim bu bölümden sonra düzenlemeye yapacağım kısa bir süre sizi bekleyeceğim için şimdiden özür dilerim.umarim beğenirsiniz.💋💋💋❤❤❤❤

KESKE (Gerçek Bir Olay)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin