Bölüm 7

13.9K 500 24
                                    

Fizikçi ikimizin de adını söyleyince Emire döndüm. O benim aksime pişkince sırıtıyordu. O sırada zil çaldı. Ayağa kalkıp hocanın yana gittim.

" Hocam? "
" Söyle Pericim? "
" Proje ödevi için eş değiştirebiliyor muyuz? "
" Neden? "
" Ben Selinle olsam Emirde Mertle olsa olmaz mı? "
" Hayır. Eğer siz eş değiştirirseniz diğer arkadaşlarınıza haksızlık olur " dedi ve sınıftan çıktı. Hayır yani 'tamam' desen ne olur?

Arkamı döndüğümde Emirle karşılaştım.

" Benimle eş olmak istemiyor musun? "
" Hayır "
" Ama ne tesadüf ki ben senle olmak istiyorum. Çıkışta benim evime gideriz " dediğine karşılık gözlerimi büyüttüm.
" Olmaz. Senin evine falan gelmem ben "
" Başka nerde yapacağız? "
" Kafeye gidebiliriz "
" Olmaz. Çıkışta beni bekle " dedi ve yanımdan uzaklaştı. Gözlerimi devirdim ve sınıfa gittim.

Selini gördüğümde o da benim demin Emirle kavga ettiğim gibi Mertle kavga ediyordu.

" Senin evine gelmem ben "
" Ya kızım manyak mısın? Ne güzel eve gidip ödevimizi yapacağız. Daha ne diye söyleniyorsun ki "
" Ol-" cümlesini bitiremeden Mert eliyle Selinin ağzını kapattı. Selin daha fazla sinirlendi ve Mertin omzuna vurmaya başladı. Mertse onu umursamadı.
" Elimi çekicem ve daha fazla hayır demeyeceksin. Akşam eve gidiyoruz " dedi. Selin kafasını salladı. Mert eline çektiğinde Selin ona tokat attı. Mert şaşkınca Seline bakarken Selin sinirle konuştu.
" Bir daha bana dokunursan seni doğduğuna pişman ederim " dedi ve koşarak sınıftan çıktı.

Selinin neden bu kadar tepki gösterdiğini anlayamamıştım. Mert sadece çok konuştuğu için Selinin ağzını eliyle kapatmıştı.

" Ben bir Seline bakayım " dedim ve bende sınıftan çıktım. Öğle arasındaydık. Yani teneffüsümüz uzundu. Bahçeye çıktığımda gözlerim Selini aradı. Çoğu kişi kantinde olduğu için bahçe fazla kalabalık değildi. Gözüm geçen oturduğumuz bankta oturan Selini görünce direk adımlarımı oraya yönlendirdim.

Oraya vardığımda Selinin ağladığını gördüm.

" Selin " dediğimde kafasını bana çevirdi.
" Artık anlatmalısın bence " dediğimde Mertle aralarında ne olduğunu bilmek istediğimi belirtmiştim. Tamam anlamında kafasını salladı. Karşısına oturup onu dinlemeye başladım.

" Liseye başladığımızda Mertle tanıştık. Yine aynı sınıftaydık. Normalde ilk görüşte aşka inanmayan ben Merti ilk gördüğümde ona aşık olmuştum. Gülüşüne , hareketlerine , gözlerine her şeyine. Sınıfta benim çaprazımda oturuyordu. Bir gün ben ona bakarken bana göz kırpmıştı.  Çok utanmıştım. O zaman şu an olduğumdan daha farklıydım.  Daha kiloluydum , yüzümde bir sürü sivilce vardı , giyinmeyi bilmezdim , elime ne gelirse onu giyerdim bu yüzden asla modaya uygun giyinemedim. Biz böyle bir kaç kez Mertle konuştuk. Hatta beraber kafeye gittik. O gün beni evine davet etti. Bende dünden razıyım ya hemen kabul ettim. Eve gittiğimizde kimse yoktu. Emirle kaldığını biliyordum ama oda yoktu. Odasına gittik. Benim üstüme  yürümeye başlayınca bende reflexle geri geri yürümeye başladım. Ayağım yatağına takıldı ve yatağına düştüm. O da üstüme çıktı ve..." diye cümlesini yarıda kesti ve ağzından küçük bir hıçkırık koptu. Devamını tahmin edebiliyordum.

" Ve biz birlikte olduk " dedi ve elinin tersiyle gözyaşlarını sildi.
" Ertesi gün okula geldiğimizde sanki hiç tanışmıyormuşuz , hiç bir şey yaşamamışız gibi davranmaya başladı. Ona neden böyle davrandığını sorduğumda bana seni sadece kullandım dedi. O an sanki benim için hayat durmuştu. Okulumu değiştirmeyi bile düşünmüştüm o an. Hayatımda hiç o kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Sonrasında ben değişmeye karar verdim ve sonuç böyle " dedi kendini göstererek. Şimdi gerçekten de çok güzeldi.

BAĞIMLIUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum