40. BÖLÜM "Kabul Görme Telaşı" (2. Kısım)

35.2K 3.4K 124
                                    

Eveeeet, yazma tıkanmasını atlatıp yazabildim sonunda bölümü :) Umarım beğenirsiniz. :)

Onur'un hikayesi olan Nakarat'ın 4. bölümünü bekleyenler, onu da birkaç gün içinde sizler buluşturmak için elimden geleni yapacağım. :)

Ayrıca diğer hikayelerimin tanıtımlarına da bakmanızı çok isterim. Özellikle çok yakında başlayacak olan hikayem Biçare için çok heyecanlıyım. Çünkü bir kitap karakterine aşık olan bir genç kızı anlatıyor kitap. :) Yani birçoğumuzu :) Ama onun bizden farkı karakterinin peşine düşüyor olması. :)

Narin elinde tepsiyle konuşa konuşa içeri girdiğinde ben Süt'le oynamaya devam ediyordum. Arayı ısıtmışken hemen bırakmak olmazdı. Hem sevimli hayvandı, hakkını vermesem ayıp olurdu.

"Çayı koyduktan sonra aklımıza geldi, kahve ister miydi, diye. Ama sonra sen çayı daha çok seviyorsun diye..." Yeşil gözleri şaşkınlıkla açılırken yüzünü neşeli bir gülümsemenin ele geçirmesi uzun sürmemişti. "Aaaa! Barıştınız mı siz?"

"Eh bir yerden başlamak lazım aileye girmeye..." dedim bir yandan göz kırparak tatlı sevgilime. Tam o sırada annesi içeri girdiğinde elindeki başka bir tepsiyle, Narin uyarmak amacıyla kaşlarını kaldırmıştı ve ben de susmuştum. Annesi de gülümseyerek bana bakmıştı.

"Süt Bey bu sefer sana bulaşmıyor bakıyorum."

Ben de ona aynı samimiyette cevapladım.

"Eh nereye kadar didişeceğiz? Alışsın artık."

Narin alt dudağını kanatacak gibi dişlerken ona bakmaktan kendimi alamadım. Onun kadar endişeli değildim. Evet, onu annesinin elinden alacaktım bir anlamda. Ama bu eninde sonunda olmayacak mıydı zaten? Benim dayanamamış, aceleci davranmış olmam neyi değiştirecekti ki? Sonsuza kadar sevgili olarak kalamazdık. Ha şimdi, ha sonra olmuş ne fark ederdi? Elbet benim için çok fark vardı, ben bir gün fazla Narinsiz olma fikrine katlanamıyordum.

Süt'ü yan tarafıma bıraktıktan sonra bana dikkatle bakıp huzurlu bir uykuya dalmasını izledim. Sonrasında çaylar kekler derken günlük bir sohbetin içinde bulmuştum kendimi. Zaten alışıktım bu tip ortamlara. Ne zaman memlekete dönsem aşçı olmamın da etkisiyle annemin bütün uzak, yakın arkadaşları etrafıma toplaşırdı. İlk amaçları yemeklerimden yemek olurdu. En başta bir erkeğin iyi yemek yapamayacağını kanıtlamak üzere gelirlerdi ama zamanla onlar da işimde iyi olduğumu kabul ederek artık yemeklerimden yiyebilmek için gelir olmuşlardı. Karınlarını doyurduktan sonra ise ikinci amaçları tarifler, püf noktalar için beni sıkıştırmak olurdu. Fazlaca o ortama maruz kaldığım için onların yaşındaki kadınlara nasıl davranmam gerektiğini öğrenmiştim. Sıkılmıyordum da. Eğlenceli bile geliyordu bana.

Melek Teyze terzideki işlerinden konuştu bir süre. Ben de ona sorular soruyor, sohbetin ilerlemesini sağlıyordum. Narin'in de büyük bir sevecenlik ve şefkatle aramızdaki konuşmayı izlediğini gördükçe mutlu oluyordum. Öyle bir gururla bakıyordu ki sanki dünyayı kurtarıyordum ben. Ama annesine böylesine düşkün biri için sevgilisinin böyle yaklaşması gurur verici olmaz mıydı? Nitekim annemin saçma şakasına rağmen ılımlı durduğunda, normalde üste çıkmada da ne kadar başarılı olduğunu bildiğim Narin saygıyla alttan aldığında ve annem itiraf ettiği zaman birbirlerine ne kadar sevgi dolu davrandıklarını gördüğümde fazlasıyla gurur duymuş, büyük bir huzur hissetmiştim.

Melek Teyze susup ortam derin bir sessizliğe gömüldüğünde annesinin hemen yanında oturan sevgilime beklentiyle baktım. O da bunun farkında olarak gözlerini ellerine dikmiş, derin nefeslerle güç toplamaya çalışıyor gibiydi.

Birden gövdesini annesine çevirip kadının şaşkın bakışları arasında ellerini ellerine aldı. Kuvvetle yutkunduğu, derin bir nefesle bütün bedenini hareketlendirdiği de gözlerimden kaçmamıştı. Şimdi yeşil gözleri adeta sabah çiyinde nemlenmiş, güzel yeşil gül yapraklarını andırırken dikkatle annesine bakıyordu. O ana şahitlik etmemin doğru olup olmadığından emin olamasam da hafif, abartısız bir gülümseme yerleştirdim yüzüme Narin kısa, kaçamak bakışlarla benden destek beklerken. Bu anın gelmiş olması inanılmazdı. Bundan çok da uzun bir zaman önce hayatım çok daha farklıydı. Sonra birdenbire Narin hayatıma girmişti. Âşık olmuş, evlenme teklif etmiştim ve beklediğim cevabı almıştım. Şimdi de bir sonraki aşamaya geçmek için bekliyordum.

ORTA ŞEKERLİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin