Karanlığa Aşık Kız Çocuğu

1.2K 119 16
                                    

22.08

Tam olarak ne yazacağımı bilemeyip, müzik listemi hazırlayıp word sayfasını açtım. Madem ki bugün Harun'un doğum günü, bende şu klişe doğum günü yazılarından yazmaya niyet ettim. Lakin bu yazının bir farkı var. Bu yazı, nefretimin sebebi, masumiyeti günaha aşık eden Adam'a Harun'a yazılmış olacak. Amacım tarih 27 Temmuza gelmeden, saat on ikiye vurmadan, doğum gününü son kutlayan olabilmek.  Bir de yazdığım kelimeleri ne kadar saçma olursa olsun silmemeye niyetlendim.

22.12

Ben ise sadece 4 dakikada sadece şu kelimeleri dökebildim parmaklarıma. Çıldıracağım. Hislerim, düşüncelerim o kadar çok ki, karıştı ve akmıyor şuraya. Ruhumu, kalbimi bu kadar kapatmışken ufacık bir kapı açmak zor olacak. "Bir satırda düşeyim aklınıza, bir cümlede bulun beni.." en iyi sen tanıyorsun bu cümlenin sahibini. O, düştüğü yerden kanayan kelimelerini kullanarak kalktı, ruhunun kanamasını durdurmak için içindeki çocukları öldürdü, yaralarına yara ekledi, incecik bir köprü yapıp seni bana getirdi. Fark edemedim en başında. O'nun sevdiği elinden kayıp gittiğinde yeri göğü inletip ateşe verecek bir yanı olduğunu. Yargıladım seni bu yüzden. Sadece tecavüzcü olarak kaldın gözümde. Umutlara, hayallere, doğacak çocukların ruhuna, bir nesile tecavüz eden bir sapık. Nefretin bile bir değer olduğunu düşünüp çoğu şeye hissetmeyen ben, nefreti hissettim sana karşı. İlk aptallığım burada galiba. Sormak geldi aklıma. Neden dedim ya sana. O zaman çürüttün benim gözümdeki benliğini. Nefretimin sebebi dedim, bir noktada yandı yüreğim. Bir harfte açıldı gözlerim, bir kelimede sevdi seni. Bir umut için bütün umutları öldürüyordun. Bir kalp atışı için bütün ruhların kalbini taş kesiyordun. Kim bilir benim sevmeyi bilmeyen yüreğime ne yapacaktın? Sanırım kitap karakteriyken hayalime süzülmüş Adam'ın doğum gününü kutlamak için yazı yazdım diye deli diyecekler bana (:

Yüreği öldürdüğü ruhların yüzünden hapsedildiği cehennemde yanan Adam. Yüreğinin ateşi ellerime bulaştı. Parmaklarım yanıyor Adam, görmüyor musun? Sancı çekiyorum. Gönlümden doğan cümlelerin sancısı. Her cümlem senin gönlüme ektiğin benliğinden doğan çocuklar. Çocuklarımıza iyi bak olur mu?

23.28

Daha uzun bir yazı yazmaktı hedefim fakat içime baktığımda bunlar saçıldı etrafa.Niyetimi gerçekleştiremedim (: Yazıp yazıp sildim. Biliyorum ki sen o sildiğim kelimeleri de saklarsın en kıymetli hücrende. Caniliğin can bulmuş hali.. İyi ki doğdun nefretimin sebebi. İyi ki doğdun günaha masumluğu işleyen adam.

-Ruhunu Azrail'e teslim etmiş aptal kız çocuğu

İşte böyle benim Adam'ımı en özel günüde, en iyi özetleyen bu kız çocuğudur. Dün Harun Arduç'un doğum günüydü ve onu ben gibi, benim gibi sahiplenen bu kız çocuğu yanma pahasına ona bu satırları armağan etti. Adam'ın elleri kan kokardı ama o, yani bu yazıyı yazan kız çocuğu o kokuyu inadına ciğerlerine doldurdu. Harun sigara dumanını ciğerlerine yollarken, o kız çocuğu kan kokusuyla şenlendirdi içini.

Benim olan bir parçayı kendi ruhu gibi sahiplenen, ona sığınan ve yine ondan kaçan tam teslimiyetle ona yenilirken, o teslimiyete inat ona isyan eden, direnen kız çocuğu. Kirpik diplerinden öperim seni, bu adamı her şeye rağmen sevdiğin için, beni de o Adam'la beraber ruhuna hapsettiğin için. Bedenin Allah'a kalbin kuşlara emanet yürek yangınım.

23.58Where stories live. Discover now