Kadın

657 83 10
                                    


Öncelikle merhabalar efenim,

Bugün buraya bölümden ziyade bugünün anlam ve önemini vurgulamak adına bir şeyler yazmaya karar verdim. Müsaadenizle, kuş kanatlı kelimelerimi şuraya bırakıyorum.

Kadının güzeli, çirkini, zayıfı, şişmanı olmaz. Yollusu ya da namuslusu da. Senin nasıl göründüğün veya nasıl olduğun seni ilgilendirir bir başkasını değil. Sen her halinle güzelsin, kimse için kendini değiştirme. 

Kadın, erkeğin egosunu tatmin ettiği bir kalıp değildir önce bunu bilmek gerekir.

Kadın seni affetmek zorunda da değil, senden özür dilemek zorunda hele hiç değil. Karşı cinsten canlıların tacizine ya da bedensel saldırısına maruz kaldığında kendinden utanması gereken de kadın değildir. Bugüne kadar tecavüz edenlerin utanmasından ziyade, tecavüze uğrayan kadınların utanması gerektiği hatta yaşamına son vermesi kanısı hakimdi toplumumuz ve benzeri toplumlarda.

Kadın senin günahın yüzünden ölemez, ölmeyecek!

Evlendiği gece bekaretini dar zihinli insanlara 'Kanlı bir çarşafla' kanıtlamak zorunda da değildir kadın. Kadın bekaretini kime isterse ona verir, bunun hesabını da sadece kendisine vermekle hükümlüdür.

KADIN kadındır.

Hata yapabilirsin. Çok, çok, çok büyük hatalar yapabilirsin ve bunun sonucunda da kimse sana kızamaz ya da sinirlenemez. Yaptığın hatanın bedelini sadece sen ödeyeceksin o yüzden bırak insanlar ne düşünürse düşünsün. Sen o dar zihniyetlere sığamayacak kadar hürsün. 

Çünkü kadın kuştur, kuş gibi hürdür. Kimse kanadından tutup onu bir şeylere ya da belli düşüncelere tıkamaz. 

Ne giydiğinden, hangi renk ruju sürdüğüne kadar, gece kaçta eve girdiğinden ya da nerede kaldığından kadının kendisi mesuldür. Sen insan, karışamazsın buna!

Çalışmasına, kahkaha atmasına, gece istediği saatte dışarı çıkmasına karışamaz kimse. Saçlarını açık da gezer, kapalı da. Bir adama aitken başka birisini de sevebilir kadın.

Ne o garibine mi gitti?

Gitmesin garibine. Erkek yapınca normal karşılanan bu olay bir kadının başkasını sevme olasılığında mı garip geldi sana. Gelmesin! Erkeğin aldatmasına gıkı çıkmayan o sesin, kadının başkasına gitmesinde de çıkmasın. Kadının kalbi kimse kuş olduysa onda uçar ve buna kimse karışamaz.

Okumak mı istiyorsun, oku. Kimse sana engel olamaz. Sen kızsın evinde otur kalıbına kimse seni, sen istemediğin sürece sokamaz. Sen ÖZGÜRSÜN, nereye kadar gitmek istersen oraya kadar gidersin.

İster topuklu ayakkabınla, ister yalınayak. Ve inan kimse sana karışamaz bu konuda.

Kondomların gelişi güzel satıldığı yerlerde, kadın pedini saklayarak gezmemeli. Regl olmandan utanman gerekmiyor. Her ay sancısını, ağrısını çektiğin olayın, utancını yaşamamalısın. O en doğal olan şey ve sen bundan UTANMAMALISIN.

Bazı toplumlarda kadının regl olduğu dönemlerde evden atıldığını ve regl dönemi bitene kadar evin dışında ki küçük ( köpeğin sığabileceği kadar dar) bir alanda yaşatıldığıyla ilgili bir belgesel izlemiştim.  Kadının regl olmasının eve uğursuzluk getirdiği düşüncesine sahip zihniyetler yine kadından her şeyi bekliyorlardı. 

Kadın KÖLE değil. Hangi toplumda olursa olsun, erkeğin isteklerine göre yaşamıyoruz. 

Bir diğer gözlemlediğim şey ise, bir nesil öncemizde yaşayan kadınların gelecek nesillerde susup, pısan kadınlar olarak yetiştirme çabaları. Erkeğe iş yaptırmamaları ve erkeğe hizmet etmesi gereken canlının kadın olduğuna dair bir gözlemdi bu. 

23.58Where stories live. Discover now