Epizoda 9 - Aynur i suočavanje s bolnom istinom

303 24 2
                                    

Hatay, 2001 god

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hatay, 2001 god.

Aynur je celim putem ćutala.Ni reč nije progovorila.Praksa je bila da se onoj koju vode kod Pacova vežu oči.Aynur nisu bile vezane oči.Nije znala kuda ide ni šta će se dalje desiti.Bila je uplašena.U tom trenutku samo je mislila na svoje ćerke.Molila se Bogu u sebi da preživi da ih vidi samo još jednom.Zbog mene, Pacov je bio milostiv I prema mojoj majci.Crna kola su stala ispred velike crne kapije.Nakon par sekundi ona se otvorila I ušli su. 

 -Gđo Aynur.Stigli smo.Izađite iz kola.-rekao joj je ljubazno. 

 -U redu.-odgovorila je bojažljivo. 

 U istom trenutku su joj prišli trojica njih i pokušali da je vežu jerje takav bio običaj.Svaku devojku koju dovode vežu joj ruke i oči.Sa Aynur to nije bio slučaj.Bila je prilično slobodna.Kao da je došla u šetnju.Pokušaj njegovih ljudi da je izjednače sa drugim devojkama je razbesnelo Pacova.On je znao da se jednom moram pojaviti.Mislio je da sam čula njegov razgovor sa Mahmutom i da sam se uplašila.Zato je bio strpljiv.Uzeo je moju majku I dobro ju je čuvao.Ona dugo nije znala razlog te njegove dobrote.Sve ovo što se dešavalo ju je mnogo plašilo, ali on ju je smirivao.Prvi put je osetila nečiju dobrotu nakon godina fizičkog I psihičkog maltretiranja. 

 -Šta to radite? Šta to radite? Ko vam je rekao da je vezujete? Ko? Vidi budale.-vikao je i udario ih pištoljem po glavi što je baš uplašilo Aynur.

-Ne plašite se gđo.Ovo je ovde normalno. Obećavam da nećete biti svedok ovakvih događaja. Oprostite još jednom. 

 Možda je on davao sve od sebe da odobrovolji Aynur i dokaže da me je dostojan, ali ja ću ga uvek mrzeti.Onaj čovek koji kupi devojčicu od 14 godina i njenu sestru od 7 godina za mene nije čovek i daću sve od sebe da se dobro pokaje.Čuvao mi je majku, hvala mu, ali to što je uradio ne može se ni oprostiti ni razumeti.Što se tiče Aynur, ona je pokušavala da shvati gde je došla. Polako joj je postalo jasno da je ona jedna od onih žena koje naš narod zove i prodavačica ljubavi. Sada je to ona, prostitutka.Ono što sam ja trebala da budem sad je ona.Podnela je žrtvu da bi se Deniz i ja spasle.Upravo ovo je ta velika cena o kojoj sam govorila.Ostavila sam je u leglu ološa i kriminalca da bih spasla sestru i sebe.Da li se kajem, pitate? Ne! Ne kajem se! Opet bih sve uradila iznova.Neki to zovu sebičluk, a ja izbor.Aynur je ušla na glavna vrata.Svima je bilo jasno da se radi o nekome ko je poseban za posao i za samog Pacova.Devojke su sedele u separeima i zabavljale se, pričale o svojim mušterijama.Zaista je atmosfera bila dobra, s obzirom na mesto.Vrata su se otvorila i sve devojke su prekinule sa pričom.Ustale su i ugledale Aynur.Nije nikome bilo jasno zašto ulazi na glavna vrata, što je počelo pomalo da im smeta.

 -Zašto su se ta vrata otvorila?-upitala je jedna devojka. 

 -To se pitam i ja.Ona je nova.Nema razloga.-odgovorila je druga 

 -Devojke, meni lično se ovo ni malo ne sviđa.Čim ju je Pacov izdvojio tu ima nešto.-odgovorila je treća. 

 -Meni ovde smrdi nešto.Čula sam da su trebale dve devojčice da dođu.-rekla je četvrta. 

Lovorov list (1. Sezona)Where stories live. Discover now