Epizoda 14 - Prva mušterija

298 20 2
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hatay, 2001.god.

Kada čoveka pogodi nevolja onda se vidi njegova snaga, vidi se njegova izdržljivost.Tako je bilo sa svim akterima ove priče. Aynur je to morala da nauči isto toliko brzo kao i svi.Jedina razlika je u tome što su neki prošli taj ispit s desetkom, a neki ili se nisu pojavili ili su pali.Aynur je davno čula šta se desilo njenom suprugu.Kako i ne bi.Hatay je malo mesto, a svi znamo kako se malim mestom vesti šire, a pogotovo one loše.Njega nisu ni uveli u operacionu salu, a već ceo Hatay i okolina je znala za nemili događaj.Svašta se nagađalo i povezivalo.Jedni su pričali da sam se udala i da je to bila moja osveta, drugi su pričali da mu je žena pobegla kod drugog i da je to njena osveta, treći su pričali da se upleo u sumnjive poslove sa ekstremistima, četvrti su pričali da se radi o lokalnim mafijašima, dok peti su tvrdili da to ima veze s Pacovom i da je ovo bilo samo upozorenje.Svaki čovek u Hatay-u i okolini je imao svoju verziju priče koja naravno ili je bila neistinita ili je dodirivala istinu.Aynur nije znala u šta da veruje.Sedela je u svojoj sobi i čekala.Čekala i molila se. 

 -Molim te Bože, samo da nije istina.Dobro, tukao me je i kad sam bila kriva i kada nisam, ali ovakvu kaznu nije zaslužio.Molim te poštedi ga-izgovarala je molbe Bogu okrenuta k prozoru kada je ušla Ayse. 

 -Aynur-dozvala ju je-šta ja to čujem? Šta smo se dogovorile? Nakon svega ti ga braniš? 

 -Šta ću? Muž mi je. 

 -Slušaj me ovamo.Ne znam koju si ti školu učila, kako si vaspitana ali...Muž nikad ne sme ženu da tuče.To je veliki greh.Dobro, sada ćeš reći ko sam ja da ti o tome pričam i u pravu si.Ali postoji nešto što se zove sloboda.Bog daje život i samo on ima prava da kažnjava i niko drugi.Ako si pogrešila kazniće te Bog a ne muž.To je normalno, a ovo što si ti preživljavala zove se pakao Aynur.Pakao.I tvoj muž će odgovarati zbog toga. 

 -Zašto bi odgovarao.Ja sam pogrešila i treba da me kazni. 

 -Kako? Tako što će te tući do smrti? 

 -Pa ne... 

 -Šta ne? Aynur, shvati više.Zato su ti ćerke pobegle.Jer vide da im ne možeš pomoći, da ih ne možeš zaštititi.Praktično su ostale na ulici.Zar ne razmišljaš o tome?Zašto su pobegle?Ostavile su te.Znaju šta će ti se desiti.Zar o tome nikad nisi razmišljala? Možda ih je neko oteo I naterao na prostituciju ili su prodate nekome.Možda gladuju, mrznu se.Možda ih opet neko maltretira, možda su u domu, same.Zar nikad ne razmišljaš o tome? 

 U tom trenutku Aynur su zasuzile oči.Obična prostitutka Ayse je uspela da dopre do Aynur, do njenih pogrešnih shvatanja.U sekundi je proradilo njeno majčinsko srce koje je bilo zaleđeno borbom za goli život,za opstanak.U sekundi je pomislila na sve što je rekla njena jedina prijateljica.Makar ju je Aynur tako gledala.Odmah je osećala neverovatnu krivicu.Znala je da je mogla da pobegne s ćerkama,da se obrati porodici I zamoli za pomoć.Braća je ne bi odbila.Sada kad je savest proradila biće joj lakše da shvati šta je uradila a šta nije. 

Lovorov list (1. Sezona)Where stories live. Discover now