Epizoda 16 - Neću da se ženim (Deo 3)

195 16 0
                                    

Dok se u kući nervoza primačinjala vrhuncu polako ali sigurno, stigao je kući Bariš.Nikoga nije pozdravio kao što obično to radi.Samo je ušao u sobu i legao na krevet.Zejnep je ušla u sobu.Osetila je da nešto nije u redu.Da li je to jer ga poznaje isuviše dobro, ne znam.Verovatno kad čovek živi zajedno s nekim toliko ga upozna da može da predoseti da se nešto dešava a da niko ne progovori.Valjda to tako ide, ne znam.Nije mogao da prestane da misli na to šta se desilo. Da li sam mogao da ga spasim, da nisam zakasnio? Uvek je ostajalo to pitanje negde prisutno.U tome mu je vreme prolazilo dok je ležao na krevetu i gledao u plafon. 

 -Došao si? Kad pre? Da se nije nešto desilo? 

 -Eto, tu sam.Šta je s tobom? 

 -Ništa.Isti problem. 

 -Ne odustaje? 

 -Ne.A s tobom šta je. 

 -Znaš onog dečaka koga smo pokušavali godinama da spasimo? 

 -Mirza? Šta je s njim? 

 -Izdahnuo je.Malo pre. 

 Čuvši ove strašne vesti odmah je zagrlila Bariša.Tako jako i nežno, a on je upijao svu ljubav i pažnju koju je taj jedinstveni zagrljaj pružao.Istom snagom je uzvraćao.Po tome njihova ljubav je bila posebna.Svaki čovek na ovome svetu to želi za sebe, ali neki je pronađu a neki ne.To je bilo najtužnije od svega.Bilo je vreme da se siđe u salon.Zvono se oglasilo, a Onur je ušao. 

 -Da li sam nekome nedostajao? 

-Onure, sine...-potrčala je majka 

 -Majko, dobro.Nisam išao na put oko sveta.Tu sam, u Istanbulu 

 -Znam...ali majka se uželela. 

 -I ja sam.Svi ste mi nedostajali. 

 -Ti nikako ne dolaziš kući-obratio mu se otac 

 -Tata, učim... 

 -Znam ja kako ti učiš mangupe.Daj da se zagrlimo ko ljudi.Dobrodošao. 

 -Bolje te našao. 

Onur se sa svima posebno pozdravio.Ali prema Simge je bio vrlo uzdržan.Nije mu se dopadala.Ali isto tako nije se slagao s tim da ona treba da prekine posao koji je dosad radila samo jer se udala.Prema njoj je bio hladan, ali pravedan.Simge je znala da će lako moći s njim upravo zbog njegove dobrote.Zejnep ga je odvukla u stranu dok ne postave večeru. 

 -Šta se dešava? 

 -Šta bi se dešavalo sine? Ništa. 

 -Mama? 

 -Deda insistira da se oženiš. 

 -Pa dobro, oženiću se.Ima vremena. 

 -Nisi me razumeo.Želi da se oženiš ove godine.

 -Ili šta? 

 -Preti te neće da živi, te ostaviće nas bez novca, te će obespraviti sinove. 

 -Svi vi radite, tako da vam njegov novac nije potreban.Zar ne? Zar vi stvarno nasedate na njegove priče? Pustite ga, zaboraviće. 

 -A da nešto ti i ja uradimo? 

 -Šta to? 

 -Da ubedimo dedu da ste se ti i Ozge venčali.Dovedi je ovde na neko vreme.Posle ćete malo da se svađate pred njim i prihvatiće da to tako ne ide.Šta kažeš? 

 -Pričaš gluposti.Kakva ženidba? Svi ste poludeli. 

 Onur je otišao začuđen.Osećala se neprijatnost u vazduhu, napetost.Večerali su u miru.Deda je više puta skrenuo pažnju Onuru da treba da se oženi, a on se samo šalio.Govorio je da će oženiti Ozge sutra ako im je toliko stalo.To je dedu nerviralo.Onur je jasno rekao da neće da ženi ni Ozge ni bilo koju drugu jer želi da uživa u životu.Deda je u sekundi shvatio šta Simge pokušava da uradi.Nije mogao da ostane ravnodušan na to.Neće je više pritiskati.Ona se trudila da uhvati svačiji pogled, da shvati svakoga a najviše Onura.Već je kasno.Svi su se lagano razišli.Ova noć je bila skretnica ka paklu.Simge je zadovoljno hodala mekanom travom i prisećala se razgovora koji je prisluškivala danas.Čula je šta je Zejnep pokušala.Tačnije, kako je pokušala da prevari porodicu Yener sa Onurom.Ponekad moramo da radimo nešto protiv svoje volje da bismo zaštitili one koje volimo.Tako su svi izabrali svoju stranu i počeli da rade u svoju korist.Simge je svakako kovala planove kako da se to odradi.Sad više nije bilo važno da li će on pristati na ženidbu.Sada je bilo bitno samo da se stvore povoljni uslovi za to, da ga satera u ćošak.I ne samo njega već celu porodicu.Sve je išlo u njenu korist.Čak i to što planira da pošalje Šebnem kod majke da ne bi shvatila šta se sprema, a Emre je u svom svetu,zaokupljen svojom bolešću i neće ni primetiti šta se sprema.Ovo je bila samo najava velikog tornada koje se sprema porodici Yener.Da li je to sudbina ili pojedinci procenite sami.Simge je razmišljala samo o tome i govorila za sebe dok ju je suprug s prozora posmatrao i plašio se jer Simge nikad ne razmišlja.Ovo je bo dokaz da se nešto sprema.Nešto rizično i vrlo opasno. 

 -Ako nema prilike za Onurovu ženidbu, stvorićemo je.Navešćemo Onura da sam prihvati taj događaj u svom životu kao nešto što mora da uradi želeo on to ili ne, a Ozge će svojevoljno otići i pozdraviti se s porodicom Yener.Zauvek.Samo sad treba naći nekog ko će je zameniti.-govorila je Simge za sebe s velikom količinom zlobe u očima


Lovorov list (1. Sezona)Where stories live. Discover now