Epizoda 24 - Smrt Elčin Onal(deo 5)

82 7 2
                                    

Simge, s druge strane bila je besna.Sve ju je nerviralo.Otišla je da nađe Sedu.Tako, kolima je išla po kraju I pokušavala da nađe zgradu.Međutim neuspešno.Opet je nazvala devojku koja joj je I rekla za Sedu I Jamana.

-Gde si ti?

-Spavam.Šta je bilo?

-Kasno popodne je I ti spavaš.

-Umorila sam se.Zar newmam pravo na odmor?

-Sada nemaš.Probudi se.

-Dobro.Budna sam.Šta treba?

-Jesi li sigurna da Seda živi na onoj adresi?

-Naravno.Uzela sam iz produkcije adresu.

-Ne mogu da nađem zgradu.

-Kod kog ulaza si sad?

-2.

-Sedin ulaz je 13.

-U ovoj ulici ima samo 12.ulaz.

-Parkiraj se kod 12.ulaza.Oni su spojeni.I ne piše oznaka na njenom ulazu.

-Dobro.Našla sam.Hvala.-reče I prekide vezu.

Izašla je iz kola, stavila naočare da je ne bi prepoznali I stala kod interfona.TRažila je uporno njeno ime I prezime.Nije bilo teško naći.Međutim ubrzo je shvatila kakva je to ironija bila.Iznajmila je stan br 13 u 13.ulazu.Strašno.Nije ni čudo što nema sreće, mislila je.Zvonila je ali niko nije otvarao.Ubrzo jedna stara gospođa je izašla da baci đubre.Simge je iskoristila tu priliku.Otrčala je do njenog stana.Zvonila je I zvonila.Ali opet odgovora nije bilo.Tišina.

-Seda.Ne igraj se samnom otvaraj ta vrata!-vikala je.

-Koga tražite?-upitao je stariji gospodin.

-Sedu.

-Našu divnu scenaristkinju?

-Da.Nju.

-Nažalost ona je otišla.

-Kada se vraća?

-Neće se vratiti.Prijatno.

-Doviđenja-odgovorila je šokirano Simge, a zatim sva sretna otišla nazad.

Simge se vratila u kola.Nikako da se povrati.Šok ali I sreća je ne napuštaju.Taman se naoštrila da dobro uceni scenaristkinju a možda I prepusti je novinarima ali Seda joj to nije dozvolila.Sada je Imala jako moćan adut u rukama I to ju je radovala.Napokon je pokrenula kola I krenula kući.

Nazad, u Hataju Ajše je I dalje sedela s devojkama.Posle ogovaranja muškaraca s kojima su bile na red je došla odeća, gradovi...sve što obične žene zanima.Međutim Ajše je izgledala tako nezadovoljno, nezainteresovano.Na kraju, nije bila ni duhom prisutna.

-Bila si u Dubajiju?

-Da.Prošle godine.Ne mogu da vam opišem taj luksuz, sjaj, zlato...Sve sija...A I Ajše zna.Pacov ju je prvo tamo odveo.Ajše.

-Hm.

-Pričamo o Dubajiju tvom omiljenom mestu.

-Samo vi pričajte.-reče I napusti prostoriju.

-Bože Bože.I ona je sva čudna u poslednje vreme.

Devojke su se pitale šta je s njom.Bila je jako čudna.Nikako nije mogla da se vrati u staro stanje, koliko god pokušavala.Nije imala drugog izbora osim da krene u sobu.Makar će tamo biti mirna I niko neće smetati.Nije primetila da je neko prati.Ušla je u sobu I prikonila vrata, a Mahmut je za njom došao I tiho zatvorio vrata.Video ju je kako povlači zavese.

Lovorov list (1. Sezona)Where stories live. Discover now