38.

2.1K 173 6
                                    

Csak állt ott és úgy nézett, mintha valami orbitális hibát követtem volna el

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Csak állt ott és úgy nézett, mintha valami orbitális hibát követtem volna el. Mélybarna szemei áthatóan figyelték minden egyes mozdulatomat, ahogy közelebb lépkedtem hozzá, kezemben a kávékkal. Mutatóujjával megvakarta a fejét és megnyalta az ajkait, amik így dúsan csillogva ültek a kerek, morcosnak tűnő arcán. 

Átléptem a küszöböt és halványan elmosolyodtam, de ő ezt nem viszonozta. Vettem egy mély levegőt és akaratlanul is összeszorult a gyomrom, ahogy végiggondoltam, csináltam e valami rosszat és ha igen, miért kellene, hogy érdekeljen? Vagy ő miért foglalkozik vele? Mindennek ellenére kissé idegesen tettem le a papír pohártartót elé az íróasztalára, aztán felvontam az egyik szemöldököm. Ő összekulcsolta a két kezét és lassan lefektette maga elé az asztal lapjára. A lassú, megfontolt mozdulatai csak még jobban rám hozták a frászt, nem beszélve az elég intenzív pillantásról, ami a kemény arcáról sütött rám.

- Valami gond van? - Kérdeztem meg végül halk hangon.

Taehyung vett egy mély lélegzetet, ezzel is húzva az időt. 

- Hogy baj van e? - Kérdezett vissza.

Hangja mély volt, erős és határozott. Bólintottam halványan, hogy igen, ezt kérdeztem és jó lenne, ha válaszolna, mielőtt menten szívizomgörcsöt kapok a frásztól, amit a kinézete ad! Taehyung lassan kigurította a széket és felállt. Még mindig nem vette le rólam a szemeit, ahogy lassan, szinte lassított felvételként megkerülte az asztalt, majd háttal nekidőlt. Keresztbe tette a karjait a mellkasa előtt és akármilyen para is volt, nem hagyhattam figyelmen kívül a rövid ujjúba bújtatott karjait, amin a mozdulattól megfeszültek az izmok.

- Két probléma is van - Közölte szárazon.

- Mégpedig? - Kérdeztem vissza.

- A kisebb probléma, hogy sehol nem látom a macskád - Közölte, mire majdnem felnevettem, ha nem maradt volna ugyanolyan komoly az arca. 

Csak halványan elmosolyodtam, de továbbra is figyeltem rá.

- De ennél van egy sokkal nagyobb gondom is - Sóhajtott.

Ismét eltűnt az arcomról a mosoly és átvette a helyét az ideges pillantásom, amit Taehyung komor szemeibe varrtam.

- Nézz az órára és mondd el, mennyi az idő! - Utasított.

Kérdőn összeráncoltam a szemöldökömet, de megpördültem, hogy lássam a bejárat fölé akasztott digitális kijelzőt. Leolvastam az időt és visszafordultam a férfi felé. Kicsit ugrottam, amikor már az orrom előtt találtam az igéző, komor szemeket, amik így még ijesztőbbnek hatottak.

- Fél három múlt négy perccel - Közöltem felvont szemöldökkel.

Taehyung bólintott egyet és zsebre tette a kezeit.

- Hányra kellett volna jönnöd? - Kérdezte.

Sóhajtottam és megforgattam a szemem.

- Komolyan? - Eresztettem le az idegességemet egy szempillantás alatt.

- Válaszolj! - Morogta a fülembe.

Nyeltem egyet és nem tudtam, hogy amiatt volt, mert félelmet keltett bennem, vagy amiatt, mert nagyon hasonlított a szexi hanghoz ez a tónus, amit az ágyban használ.

- Fél háromra - Feleltem a kérdésére engedelmesen.

Taehyung eltávolodott egy lépést, majd belenézett a szemeimbe. Egy másodperc alatt az égbe emelte a kezeit és ismét felvette a kisfiús, nyafogós énjét, aki ide-oda dobálja a testét.

- Tudod, mennyire unatkoztam? - Hisztizett.

Először csak felvontam a szemöldökömet, majd hangos hahotázásban törtem ki.

- Baszd meg, Taehyung, majdnem májgörnyedést kaptam az aggodalomtól, te vadbarom! - Szidtam nevetve, de szigorú tekintettel.

- Bocsi - Villantotta rám a kör alakú vigyorát, majd ő is nevetni kezdett. - Olyan vicces képet vágtál.

Megpróbáltam egy sértődött arcot vágni, de ez csupán egy másodpercre sikerült, mielőtt újra felülkerekedett volna a röhögőgörcs. Játékosan belebokszoltam a férfi vállába, aki tettetett K.O-val az irodája padlójára küldte magát, miközben szorította a felkarját, ahová a hatalmas ütést kapta. Nevettem rajta és már a hasam is belefájdult a folytonos nevetésbe, de nem bántam.

Taehyung felkelt a padlóról és mellém lépett. Lazán átdobta az egyik karját a vállamon és a kanapéja felé kezdett húzni.

- Váltsuk komolyra a szót - Mondta, de még mindig mosolygott az előbbi incidenstől.

- Hm? - Néztem fel rá, miközben a könnyeimet törölgettem.

- Hol van Dante?

Megráztam a fejem és tehetetlenül ledobtam magam a kanapéra, és újból nevetni kezdtem.

- Otthon - Válaszoltam. - Szabadságon van.

- Járt neki - Bólogatott Taehyung komolyan. - Annyi időt töltött bent az irodában...

- Mint én - Fejeztem be a mondatot helyette.

Ő csak rám mosolygott és lehuppant mellém a kényelmes ülőalkalmatosságra. A kezét automatikusan a combomra ejtette, ahogy minden egyes alkalommal, amikor leült mellém vagy az ölébe ültetett. Már megszoktam és kezdett hiányozni, amikor nem csinálta.

- De téged nem engedhetlek haza, különben csődbe megyek - Sóhajtott drámaian.

- Te? - Néztem rá felvont szemöldökkel.

- Hát hogy a fenébe ne! - Bólintott. - Szerinted mennyire unatkozom én itt? 

Felnevettem és megingattam a fejem.

- Hogy unatkozhatsz, amikor éjfél után érsz haza a sok munka miatt? - Tettem fel a kérdést.

- Elunatkozom az időt nap közben, ezért kénytelen vagyok éjszaka bent maradni - Vigyorgott rám.

- Édes, jó istenem! - Ingattam a fejem, aztán a tenyerembe temettem az arcom. - És ha én itt vagyok, akkor velem unatkozol és azért maradsz bent este?

- Nem, mert veled egyrészt nem unatkozom, másrészt ösztönzöl a melóra, hogy minél előbb hazamehessek és még többet lehessek veled, meg a macskáddal - Vallotta be.

- És ki mondta, hogy beengednélek? - Mosolyogtam rá, bár nagyon jól estek a szavai.

Taehyung közelebb hajolt és megnyalta a száját.

- Tudom, hogy beengedsz - Mosolygott rám.

Megráztam a fejem és halkan nevettem. Igaza volt, mindig jöhetett, szívesen láttam, legalább sem én, sem ő nem ültünk egyedül otthon. Bár voltak olyan percek, amikor inkább csak bambultam volna ki a fejemből és ezt megakadályozta a furcsa hablatyolása a macskámhoz, de összegezve szerettem, ha velem volt. 

A szomszéd srácWhere stories live. Discover now