Açıklama!

3.1K 316 123
                                    

Öncelikle unuttuğum bir yer var mı diyerek, hikayemi baştan okudum. Gerçekten p*ç bir karakter yapmışım. Kendimden korktum :). Yalnız Catis'i kurtardığı sahne olmamış. Altair'in karakterine uygun bir hareket değil. Altair çıkarı olmayan hiç bir işe girişmeyecek biri. O sahneyi değiştireceğim. Amatör olduğumu bir kez daha okurken gördüm :(.

Eleştiri üstüne eleştiri alıyorum. Böyle Türk mü olur, Sen bizi kötülüyorsun vs. Niye olmasın? Daha az önce hayvanın birinin karısını döverek öldürdüğü bir video izledim. Etraftakiler de kadını kurtarmak yerine kaçıyor ve izliyor. Video sessiz de değil. Kadının feryatlarını hala kulağımda... Altair da tıpkı orada izleyenler gibi işte. Zoruna giden kendini bir sorgulasın izler miydi? karışır mıydı? Fakat olay anında olmak lafta olmaktan başka bir seviye onu da söyleyeyim.

İkincisi bu bir parodi hikaye. Nedir parodi hikaye? Bir şeylerin dalgasını(eleştirisini) geçen hikaye demek. Neleri eleştirdiğime gelirsek;

Sade roman (Light Novel) okuyanlar bilir. %90 ı bir kahraman vardır; Hep dürüst, hep iyidir. Hep iyileri korur falan. Peygamber doğacakmışta ramak farkla kaçırmış gibi... Yok öyle bir dünya! Bana gerçekçi karakterler gibi gelmiyor. Gerçekçiden kastım, karakter tiplemesi anlamın da. Yoksa fantastik dünya da zaten hiç bir şey gerçek değil.

Yine özellikle çin sade romanlarını okuyanlar bilir, karakterler hep bir eziktir. Dışlanmıştır. Aşağılanmıştır. Sonradan bir taş bulur, güç bulur vs. Güçlenir intikam alır. Dün neydi unutmuş gibi havalı havalı gezer. (Bu arada tüm çinliler gibi romanları da birbirine benziyor. Çok azı farklılık katabilmiş durumda.) Güçsüz karakteri güçlendirmesi kolaydır. Yazmakta sıkıntı yaşamazsın. Adım adım güçlendiriyorsun. İşler tıkırında gider. Senaryo ihtiyacı çekmezsin. Mesele güçlü karakteri tabiri caizse OP(overpower) karakteri yazmaktır. Orada güçlenme olmadığı için, iş tamamen senaryoya bakar. Bir de karakter çok güçlü olduğu için hikayede güç dengesini oturtmak hiç kolay değildir. Herkesi yenebilecek karaktere hikaye yazmak çok zordur. Ben şahsım ezik tiplemeler sevmediğimden bunu bununda eleştirisini ekledim hikayeye.

Bir diğeri, bu karakterler hemen dünyaya adapte olup, iyilik için savaşmaya başlamaları. La bir dur nereye geldik diyen yok. Kim iyi kim kötü diyen de yok. Vahi inmiş gibi kılıcı çekip savaşıyorlar. Kimse de kendini düşünmüyor, varsa yoksa masum insanlar.

Bir başkasında buraya geldiğinde buradaki ailesini kendi ailesi gibi benimsemesi. Bedenine girdiği çocuğa zorbalık edenlerle de kanlı bıçaklı olması. Sen hayırdır? Nereden geldi bu sevgi?! Bilmediğin bir beden de bilmediğin bir dünyadasın. Düşündüğün şey yeni ailen mi?!

-----------------------

Bir başka konu da bölümler artık cuma ve cumartesi günleri gelecek. Müsait olduğum başka zamanlarda da yazarsam ekstra gelir de kesin olarak bu iki günde gelecek. Geç saatlere kalabilir ama bir aksilik olmazsa gelir.

-------------

Ne çok konuştun bölüm yaz diyenlere sen bunu okurken ben yazıyorum. Ha bir de senin okuduğun 5 dk bölüm. Ben yazarken 3-4 saat demek.

Bir Türk Fantastik Dünyaya Giderse...Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin