8

9.2K 312 49
                                    



     Ochii mei se măresc la azul cuvintelor Domnului Malik în timp ce mama vorbește în detaliat cu el. Nu pot să procesez tot ce se întâmplă, este prea greu de înțeles și de crezut. Mintea mea este plină de tot felul de teori legate de această hotărâre a domnului Malik, încât mă pierd într-un abis al confuziei.

—Sâmbătă și duminică ar fi perfect, murmură Domnul Malik, Vom stabili și orarul, dar asta, desigur, în seara asta. S-a sunat și nu vreau ca domnișoara Adelin să întârzie la ore.


  Îi zâmbesc fals la aceste cuvinte, văzându-l cum zâmbește subtil din cauza că confuzia încă este instalată în mintea mea. Din câte observ, asta îi aduce o satisfacere mare și în ciuda faptului că trebuie să arate puțină maturitate este foarte copilăros la acest capitol. Chiar nu înțeleg ce o să obțină prin asta, dar nu-l pot lăsa să câștige atât timp cât știu că pot juca și eu acceași monedă.


—Domnule diriginte, nu vreau să vă rețin din treburile dumneavoastră, mai ales că poate aveți ceva mai bun de făcut decât să vă ocupați cu mine.

  Îi spun cu o voce nevinovată, Domnul Malik privind atent spre mine. Știu că este afectat și că îi trebuie timp să răspundă cu acceași monedă. Joacă tactic și cu minte, iar asta sigur este cel mai mare avantaj al lui.



—Aceste griji, zâmbește, Sunt un nimic față de orgoliul meu. Totuși, trebuie să recunosc că ai dreptate, dar parțial nu pot să las un copil isteț să nu evolueze.


   Toate cuvintele lui sunt prea gândite și mult prea convingătoare pentru mine, dar apoi pentru mama mea. Deja a cucerit-o cu abilitatea lui de a vorbi încât a făcut-o să fie de acord cu fiecare cuvânt al lui.


—Bine zis Domnule Malik, sunt încântată că sunteți dispus să o meditați pe Adelin. Vom discuta în seara asta cum ați spus și vă aștep sâmbătă.


  Mama îi zâmbește politicos în timp ce Domnul Malik zâmbește cu o urmă de satisfacere. Cei drept, și-a dus la bun sfârșit obiectivul și are cu ce să se mândrească. Într-un fel aceste gest este unul destul de enervant, dar într-un alt fel unul destul de confuz, după părerea mea.



   Îmi alung aceste gânduri, văzând cum Domnul Malik deschide ușa, mama ieșind din clasă. O urmez dar chiar atunci aud o șoaptă care îmi face inima să tresară.


—Aștept cu nerăbdare ziua de sâmbătă domnișoară Adelin...

profesorul // zayn malik Where stories live. Discover now