22

7.8K 274 43
                                    

  
Zayn

      —Bun, aceste exerciții sunt foarte importante pentru cei care vor să-și îmbunătățească cunoștințele pentru această materie. Cine are onoarea de a ieși la tablă cu scopul de a le rezolva?

    Aud câteva șoapte în spatele meu, posibil de la faptul că nici unul nu îndrăznește să le rezolve. Este ceva greu de înțeles cum acești copii și-au pierdut interesul pentru învățat și mai ales încrederea în puterea lor. Inima lor cât și mintea sunt un obstacol foarte greu de trecut în ciuda faptului că nimeni nu-i judecă. Toți suntem oameni și toți greșim peste limita bunului simț, dar în acest caz nu ar fi o greșeală majoră, poate doar o mică descurajare. În mintea lor, percepția legată de învățat este foarte interesantă în punctul de vedere psihologic. Oricât de mult ar zice că ei nu sunt în stare să depașească nivelul în care se află, tot există o ambiție care îi poate face să găsească încrederea în sine și să ajungă la un anumit stadiu la care nu au visat niciodată, chiar dacă este vorba de matematică. Totuși, ceva nesemnificativ pentru ei ca această materie ar aduce o satisfacție sufletului lor și încet cu încet o să intrevină plăcerea de a învăța cât mai multe lucruri.

  
   —Nu dorește nimeni?

  Întreb în timp ce deschid catalogul și, ca un impuls, ochii mei rămân fixați pe un nume atât de semificativ pentru inima mea.

—Adelin Ava Andreson la tablă!


—Este absentă domnule diriginte.


  Aud o voce foarte familiară care a devenit destul de greu pentru mine să o aud.

—Ști ceva de ea Adam?

     Îl întreb cu o anumită curiozitate în glas. Din câte știu au avut parte de o mică plimbare cu scopul de a se cunoaște în legătură cu caracterul lor și, posibil, pentru a lega o frumoasă relație de dragoste.



—Nu știu domnule Malik, nu a răspuns la apeluri și nici la mesaje.


  Dau aprobator din cap, mintea mea alungând gândurile legate de ea. Până la urmă, în acest moment, trebuie să mă axez pe principalele mele obiective și să-mi duc scopurile până la final, chiar dacă rezultatele nu sunt atât de satisfăcătoare cum ar trebui să fie în mod normal.

   —Revenind, o să vă explic câte un execițiu și vă las pe voi să rezolvați.

   ***

   Mă așez la catedră după ce toți elevi ies din clasă cu scopul de a se bucura de pauza pe care o cred ei binecuvântarea școli. Cei drept am trecut și eu prin ce trec ei, dar, sper deosebire de ei, conștientizam că învățatul este esența vieți și presupun că din acest motiv am ajuns profesor chiar dacă nu avea această carieră în plan. Preferam să devin un avocat de succes la fel ca tatăl meu și să devin o persoană respectabilă și o mândrie pentru părinți mei, dar asta nu m-a împiedicat să-mi exprim pasiunea pentru matematică. Știu că a fost o decizie grea care mi-a schimbat radical viața, dar, pentru binele învățământului, am acceptat cu bucurie această responsabilitate și pot să zic că sunt foarte fericit că o practic.


  
  Îmi las gândurile într-o parte, încercând să corectez câteva teste și din cauza oboseli mele care a pus stăpânire în tot corpul meu sesizez un sunet venind de la ușă.

—Bună ziua Domnule Malik!

   Îmi întorc capul instinctiv, un zâmbet așternându-se pe fața mea.


—Oh domnișoară Adelin, ați decis până la urmă să veniți la școală?

   Mă ridic de la catedră și discret închid ușa cu scopul de a nu fi deranjați de la această discuție foarte interesantă pentru mine. O lipesc de ușă, auzind-o cum geme ușor de la contactul cu ușa și fără să mai aștept aprobarea ei, îmi unesc buzele cu ale ei, sărutând-o într-un ritm rapid, dădându-mi de înțeles că nu poate să țină pasul iar asta îmi aduce o satisfacție, știe că eu sunt dominatorul în toată această poveste.



—Spune Adelin, rup sărutul, uitându-mă în ochii ei, În ce mod vrei să te pedepsesc?



  Șoptesc, suflându-i aer cald peste buzele ei în timp ce mâna ei îmi atinge umărul, strângându-l din cauza presiuni care apasă pe ea. 


—Nu mă poți pedepsi Zayn, nu ai dreptul de a o face.


  Râd din cauza afirmaței ei mult prea copilăroasă, făcându-mă să cred că ea nu știe la ce m-am referit eu de fapt și de drept.


 
—Am dreptul Adelin, ști ce de? Pentru că eu sunt blocat în inima ta...
   
  

***

Hey, un nou capitol care a fost publicat "prematur" din cauza prostiei mele. Oricum sper să vă placă și poate data viitoare chiar fac scena cu pedeapsa :)
Bye

profesorul // zayn malik Where stories live. Discover now