Почувствах топлина от прегръдката на една почти непозната....

295 19 10
                                    

----От името на Матео----

Още стояхме пред стаята на Моника. Луна беше с Майли до тоалетната, а през цялото време забелязвах как мама и татко ме зяпат.

-Синко.....-започна татко.-Ще ни обесниш ли какво се случи? Защо Моника реагира така като видя Луна?

-Да сине! Не е, защото сте се оженили тайно, сигурни сме!-Ах, мамо! Какво да им кажа?Сега ли трябваше да повдигат въпроса?

-За какво говорите?-Мигел се присъедини. Той дори не знаеше, че сме се оженили с Луна! Супер! По-хубаво няма на къде!-Женени?

Майли и Луна се появиха от завоя. Луна не изглеждаше добре. Когато двете дойдоха, застанах до мен.

-Луна не е добре!-обяви леля.-Една сестра я прегледа и каза, че ще е добре, ако сега не я натоварваме и си почива. Затова нека с Матео я приберем, а вие останете и чакайте резултати за Моника.-мама и аткос е спогледаха и кимнаха. Вдигнах Луна като булка и я понесох към колата. Майли ни следваше и мълчеше.

Малко по-късно вече бяхме в имението. Луна едва заспа, а аз и леля седяхме на дивана в секидневната.

-Какво стана там, Матео?-попита ме леля. Разказах и, че татко и мама вече не вярват на лъжата и че Мигел знае, че с Луна сме женени.-Крайно време е да говорим с тях. да им кажем истината..... цялата!-каза тя.

-Може би да, но сега ли? Моника и Луна не са добре, може да се окаже, че Моника ще роди мъртво дете и че Луна не и дъщеря! Толкова е заплетено!-обясних аз.

-Но откъде сте сигурни? Може теста да е бил грешен? Или да е бил с чужд косъм. Всичко е възможно!-леля опита да ме опровергае.

-Не, майли! Моника не е моя майка!-обърнахме се към стълбите, от където се чу гласа на момичето ми. Тя слезе внимателно и се настани срещу нас. -Предчувствам го! Усещам, че не е моя майка! Не е биологичната ми майка, но ме е отгледала като такава! Не знам как съм се озовала при тях, или защо теста на татко беше полужителен, но ще разбера, когато мама се оправи.

-Добре! Ние сме до теб!-леля и каза, а тя се усмихна и кихна.


Два часа по-късно Джон се прибра. Луна отново спеше.

-Какво стана? Има ли новини за Моника?-съпругата му го нападна с въпроси.

-Днес няма да роди! По всяка вероятност утре. Почива си. Мигел, Антонела и Бруно останаха....... Всички се чудят защо Луна и Матео лъжат.-той ме погледна.

Together AlwaysWhere stories live. Discover now