Коя пък е тая Джема.....

258 22 9
                                    

-----От името на Амбар-----

Луна ми се извини за грешката, а на мен ми идеше да и кажа, че е напълно права.... Лили е и нейна майка и Луна осеща това....дълбоко в себе си.

-Но....ще поговоря с Матео. -замълчахме за малко, а аз се бях вгледала във едно дърво....-Амб, добре ли си?-погали нежно рамото ми.

-Да! Разсеях се!-усмихнах и се и се изправих.-Тогава, ще ти пиша довечера. Говори с Матео, защото утре трябва да сме в съда точно в 14:00.

----От името на Луна----

Какво ли и става на Амбар? Дали не е нещо със сетра и? Дали е добре? Може би няма с кого да споделя........ Жалко, че е прекалено затворена.....сякаш някой я подтиска.

-Луна?-чух името си и се обърнах. Жена на около 40-60 години ми се усмихваше някак странно. Беше облечена в лилава рокля по тялото и, но не прекалено тясна. Имаше розово червило и тежък грим..... Коя е тази жена?-Ти си Луна, нали?

-Да. Познавам ли ви?-свих вежди и зачаках отговор от жената.

-Не.....аз съм леля на Амбар.-подаде си ръката.-Шарън.-усмихнах се топло и се здрависах със жената.-Исках да те помоля за услуга......

-Кажете.-кимнах.

-Може ли.....да дойдеш с мен. Искам да подам едни докоменти за кандидатстване в медицинския колеж във Венеция. Аз съм стара и не разбирам! А Амбар я е страх, че няма да я приемат, за това искам аз да подам докоментите.-Колко мило от нейна страна! Колко е хубаво, че Амбар има такава мила леля!

-Разбира се. Елате!-двете заедно тръгнахме.

Три часа по-късно вече бяхме подали докоментите. Лошото е, че на мястото, където трябваше да напишем името на Госпожа Шарън написахме моето, защото тя отиде до тоалетна. Сега излиза, че аз съм подала докоментите, но предполагам няма лошо! Щере кажем на Амбар, че леля и е подала докоментите.

Вече вървах към Матео, който трябваше да си е у тях. Тъкмо щях да звънна на звънеца им, когато чух смехове..... Единия беше на Матео, а другия на момиче....... Погледнах двора и го видях.......усмихваше се и гледаше момиче със черна коса...... Коя пък е тази? Защо е толкова близо до Матео? И на какво толкова се смечт?! Да, ревнувам, разбрах!

-Луна! Каква приятна изненада!-Леля Антонела ми отвори портите и ме покани да вляза.

-Коя е онази, лельо?-посочвам момичето до Мат.

-О. Това е Джема. Иди при тях.-тя ме побутна. Застанах близо до Матео, но той дори не ме отрази. Със Джема продължиха да се смеят и да си говорят.

-Здравейте!-най-сетне ги поздравих, а те се обърнаха към мен. матео се изправи усмихнат и ме прегърна....... До тук добре!

-Луна! Не знаех, че ще идваш!-целуна ме по бузата.

-Защо?! Не може ли да изненадам годеника си?!-натъртих на "годеника си" и погледнах момичето, чиито очи бяха небесно сини. Мамка му, беше красива!

-Здравей!-поздрави ме момичето.-Аз съм Джема.

-Луна.-казах и се обърнах към Матео, а той ме гледаше развеселено. Разбрал е, че ревнувам.....

-Е, Джем......Сигурно помниш Луна.....разказвал съм ти за нея и като малък.....тя ми беше най-добра приятелка.

-Но приятелството ни прерастна в една голяма любов!-довърших и се облегнах на годеника си.

-Да помня! Ти не спираше да говориш за нея!-Джема каза не особено доволна.

-Странно! За теб, Матео не ми е споменавал!-усмихнах се, а Матео ме одари незабележимо.

-Както и да е!-каза тя.

-Деца, елате да обядваме!-леля Тони ни покани и ние с радост влязохме вътре. Помогнах на бъдещата ми свекърва със масата, а след това отидох да кажа на татко, че няма да си дойда на време. Когато се върнах обаче от едната страна на Матео беше седнала леля, а от другата Джема...... Защо?! Седнах срещу него и започнах да се храня.

-Е Джема....от къде си?-завързах разгорор, макар въпроса, който исках да задам да беше "Кога ще си ходиш?".

-От Великобритания.-усмихна ми се тя.

-Колко ще останеш тук?-продължих.

-Мисля, че..... не съм определила всъщност!-О аз определих. Какво ще кажеш да те изпратя след обяд?!

-И къде си отседнала?-моля те кажи хотел на няколко стотин километра от тук....

-Всъщност.....Мати ме покани да остана тук в имението.-Мамка му! Мати? Сериозно? Тук? Погледнах Матео, а той ми се умсихна сладко.

П.П. Е, народе най-сетне се завръщам с една кратка и безинтересна част. И все пак може да ми отговорите на въпросите......

Според вас защо Шарън накара Луна да подаде докоментите за колеж на Амбар? И защо за медецински като Амбар иска да е в бизнеса на модата?

Какво ще кажете за Джема? Какво мислите за ревността на Луна? Дали не преовеличава малко? Джема пречка ли ще е за Лутео?

Амбар ще каже ли на Луна, че и е сестра?

В тази част нямаше Симбар.....още не съм планирала как да ги вмъкна, но вие може да предложите нещо.......

Отново се извинявам за правописните грешки......частта е писана късно вечерта, спяло ми се е.......и после ме е домързяло да редактирам....

Together AlwaysWhere stories live. Discover now