Татко се включва във разследването!

198 22 11
                                    

----От името на Амбар----

Мама чакаше отговор от мен за каква тайна говорехме с леля Шарън. Какво да и кажем сега?

-Сестричке с Амбар.....

-Не питах теб Шарън!-мама я прекъсна и ме погледна.-Миличка може ли да поговорим насаме?-кимнах. Леля излезе от стаята и затвори вратата след себе си.-Мила отдавна виждам, че става нещо. Затваряш се в стаята си, почти не излизаш и все говориш с леля си...... Което не е лошо! Но ми е странно! Все си говорите скришом, какво става? За каква тайна говорите?-мама си сложи ръката на коляното ми и ми се усмихна мило. Ако обстоятелствата бяха други....ако Луна не беше направила това със колежите щях да и кажа, но.....сега не мога! Не искам това момиченце да идва в дома ми!

-Не, мамо! С леля говорим за колежа. Тайната е, че...... не искам да ходя в медицинския, а ти толкова се зарадва, че съм приета там и....-излъгах я. Е казвах истината, но не тази, която трябва....

-Сериозно ли?! Това ли било? Ще те подкрепя каквото и да решиш! Няма да ходиш щом не искаш там!-тя ме прегърна и издиша.-А сега искам да те попитам защо си ходила при Мерием?-ококорих се, но тя не ме виждаше зареди прегръдката.

-Исках да я питам нещо...няма значение! Сега ще направя нови скици и ще ги пратя в колежа по Моден дизайн.-усмихнах се, а мама ме последва. Изправихме се и тя ме остави сама.

----От името на Луна----

Прибрах се в къщи и седнах на дивана. Татко ме погледна и седна до мен.

-Добре ли си Луна?-попита ме той и погали нежно главата ми.

-Да. Малко объркана.-признах си и се облегнах на рамото му.

-Защо си объркана? Нещо с Матео ли?-полюбопитства татко.

-Не. Татко.... ще ти се стори странно, но......аз ваша дъщеря ли съм? Имам предвид на теб и Моника?-татко ме погледна объркано, но все пак ми отговори.

-Що за въпрос?! Естествено, че си наша дъщеря.-усмихна се и ме погледна въпросително.-Защо? Какво има?

-Татко, нямам предвид дали ме приемате като ваше дете, а.... дали не съм осиновена?

-Не си осиновена миличка!

-Разкажи ми за бременността на мама. Искам всичко! Моля те!-погледнах го сериозно, а той въздъхна.

-Добре!- Преди двайсет години(напомням Луна е на деветнайсет, скоро прави двадесет) майка ти забременя. Докторите казаха, че детето ще е момченце. Майка ти изкара много трудна бременност, но роди. Когато Рейчъл ни обяви, че си момиченце се учудихме, но се зарадвахме много! Какво друго те интересува?

Together AlwaysWhere stories live. Discover now