(Лили)-Каква тайна?

253 22 2
                                    

----От името на Джема----


Луна и Матео явно много се обичат, но...... защо за бога?! Как може да ми се случи нещо подобно?! Аз от толкова време съм влюбена в Матео, а той е с нея...... и ще се женят.... Просто супер! Матео беше в банята, а аз го чаках на леглото му. Той получи съобщение от "Лу-Лу", че ще дойде до сватбата тук. Само това ми липсваше!

Отворих чата им и и написах "Лу-Лу, по-добре не идвай, защото е на лошо да се виждаме преди сватбата! Да, не съм суеверен, но все пак не ми се рискува!". Дано да се върже! Тя ми отговори с "Добре, обичам те!". Бляк! "И аз те обичам!". И така това беше! Изтрих съобщенията и оставих телефона на Мат. Той най-сетне се показа от банята облечен в тениска и дънки..... винаги си го смятала за красив, но сега е не само хубав, а и секси.... Аввв!

-Джем? Какво има?-попита ме и се настани на стола срещу леглото си.

-Исках да те видя. Как си? -повдигнах вежда, а той въздъхна. Хайде Мати, довери ми се!

-Добре съм, Джеми. Луна писала ли ми е?-Защо все за нея мисли. Толкова ли съм невзрачна за него?

-Не, не е!

-Странно! Дай да и пиша!-Ех, Мат!

-Ти полудя ли? Остави я! Тя ако иска ще ти пише! Не се дръж като мъж под чехъл! Матео, ако иска ще ти пише, недей да търчиш след нея като кученце! Остави я малко..... нека ти покаже, че те обича! Ти вече си и го показал!-моля те, Мат! Съгласи се!

-Защо мислиш, че тя не ми го е доказала?-повдигна вежда.

-Може да ти го е доказала, но днескашната сцена малко ме тревожи!-той ме погледна объркано.-Имам предвид...в любовта трябва да си имате доверие! А тя....... не ти е казала такова нещо! Това не говори да ти има доверие! За да е влюбена в теб, не трябва само да те ревнува! Трябва да ти вярва, да ти споделя и да те подкрепя в мечтите ти! Казал ли си и, че искаш да станеш певец?

-Не съм и казал.-поклати глава.

-Защо?

-Насъбра и се много покрай семейството и....

-Няма значение! Щом ти можеш да я подкрепяш в мечтите и да стане лекар, то и тя трябва да те подкрепя в твоята!-сега вече ще ви скарам леко. От там вече ще видим..... Обичам те, Мат! И искам да бъдеш мой!

-Джем, права си, но аз дори не съм и казал! Няма от къде да знае,ч е искам да стана певец!-той опита да я защити.

-Ако се интересуваше от теб, щеше да знае! Отивам да помогна на майка ти в кухнята....

----От името на Луна----

След като Матео ми каза да не ходя в домът му, реших да се разходя. Да разпусна и да размишлявам малко. Красивата природа винаги ме е успокоявала. Наистина не исках да става така! Искам да бях казала на Матео! Той иска да е до мен, така както аз да съм до него..... Например сега..... след сватбата ще завършим и аз ще отида в мечтания колеж, но той... знам, че той не иска да стане бизнесмен като баща си..... Той иска да е артист, но как да му помогна?

-Луна?-чух женски глас зад мен.

-Доктор Рейчъл?-повдигам объркано вежди срещу акушерката ми.

-Здравей!-тя се огледа.-Помниш ли....преди разследваше миналото на семейството си, нали?-кимнах бавно.-Е трябва да знаеш, че това е опасно... не се рови много!

-Не! Чакай малко! Аз искам да знам за родителите си.......

-Добре! Ще ти каза, че не само ти се ровиш.... имаш майка и сестра.... сестра ти също се рови.....Трябва да си вървя!-тя потегли преди да реагирам. Значи имам сестра, която също разследва..... Каза, че имам майка и сестра, но...... какво е станало с баща ми..... Божичко!

----От името на Амбар----

Още не мога да повярвам! Как може Луна да е толкова гадна! Как изобщо се е добрала до тази информация, която и трябва.....

-Амбар?-Леля ми Шарън влезе в стаята ми и ме огледа.

-Да?-питам я и чакам да се настани на един от столовете в стаята ми.

-Казах ти, че Луна е подла! Трябва да ме слушам, мила! Сега вече май се обеди, че трябва да не и казваш за тайната!

-Каква тайна?-майка ми възкликна. По дяволите!


П.П. Как сте фенове на тази история? Какво мислите? Най-стене Джема показа истинското си лице, какво ще стане с Лутео?

Луна вече има съвсем малка следа за миналото си.... Как ще открие други следи?

Шарън е решена да попречи на Луна да узнае коя е, но и Лили чу малка част от разговора на лелята и Амбар. Дали ще кажат на Лили? Как ще реагира тя?



Together AlwaysWhere stories live. Discover now