-6-

25.4K 1.4K 124
                                    

-hovarda -

Şermin Hanım akşam gelecek misafirleri için hazırlıklarını son olarak kontrol ediyordu. Sonunda Elif'ide evlenip yuva kuracak onlarda torun seveceklerdi. Ah ne güzel bir duyguydu bu böyle! Hayali bile çok tatlıydı.

Elif her zaman özgürlüğüne düşkün olmuştu evlenmeyi hiç düşünmüyordu. Ne olmustu da kabul etmişti acaba? Şermin Hanım sevineceğine kafasında cevabını bulamadığı sorularla zihnini meşgul ediyordu.İnsan evladını tanımaz mı? Elif'in bir şımarıklık yapıp insanları rencide etmesinden öyle çok korkuyordu ki. Dilinde binbir dua , bu geceyi de hayırlısıyla atlatmayı diliyordu.
Korktuklarının basına geleceğini bilmeden ...

Korktuğun şey başına gelir demiş, atalarımız Şermin Hanım da bu düşünceyle kızının odasına doğru merdivenleri tırmandı odanın önüne gelince biraz durup nasıl konuşacağını kafasında toparladı. Yavaşça kapıyı çalıp 'gelebilirsin' komutuyla kapıdan içeri süzüldü .

Yavaş adımlarla kızına yaklaşıp buruk bir gülümsemeyle kızını inceledi.Elif de umursamaz bir tavırla saçlarını yapıyordu. Kıyafetini giymiş,  sade bir makyaj ....
Bu kadar istekli hazırlık Elif için öyle fazlaydı ki.....

Kızına yaklaşıp, incitmekten sakınırcasına Elif'in omuzuna elini koydu. İkisinin de bakışları dev aynada kesişti . Bir süre bir birlerine baktılar,  bu suskunluğa Şermin hanım bir son verdi.
"Konuşabilirmiyiz?"

Elif hafif bir şekilde annesine dönüp annesinin yüzünde biraz oylandı bakışları sonra ellerinde takılı kaldı ah bu kadın çocuk gibi ne diyecekse pat diye neden demiyordu yahu ? Koskoca kadın kendi doğurduğu kızından izin istiyor ! Yok mu birşey konuşmak isteyince birde parmaklarıyla oynaması işte bu hareketi Elif'i deli ediyordu.

"Ah tabi konuşalım annecim bir sorun mu vardı?"

Al işte oyun oynuyordu sözlerindeki alay bakışlarındaki umursamaz tavırlar bu kızın aklında yine kaç tilki maç oynuyordu acaba ? Evde doğurmasa bu kızı, derdi kesin hastahanede karıştı lakin gözleri onunde mahalledeki ebe kadın doğurtturmuştu. El kadardı ciyak ciyak bağırıyordu ta o zaman belliydi bunun böyle fettan olacağı. Düşünceleri bir kenara bırakıp,

"Gerçekten evlilik konusunda ciddi misin Elif?"

Bakışları öyle bir parladı ki annesi bir an  ürktü o bakışlardan.

"Tabiki de ciddiyim annecim. Hem damat bey de pek bir yakışıklı. Bak anne şeytan diyor Yastık niyetine sarılıp, yedi yirmidört saat yat.

Sözleri biterbitmez bir kahkaha patlattı durdura bilene aşk olsun!

"Edepsizleşme hem ne biçim konuşuyorsun sen bakıyım."

"Annecim, anneciim ben doğruları söylüyorum. Adamda bir kas var görmen lazım .Bak şu sarıldığım peluş ayıcığın yerine canlısına sarılsam fena mı olur?"

Basbayağı annesiyle eğleniyordu. Şermin Hanım daha fazla dayanamadı kızının zevzekliğine.

"Sana son kez söylüyorum bu işin içinden bir oyun çıksın insanlar senin yüzünden rencide olsun Rabbim şahit seni ilk gelen dünürcüne verdiririm. İt gelirse ite kurt gelirse kurda demişler. "
Kahkahayı bastı Elif bir yandan gülüyor bir yandan annesine cevap yeyiştiriyordu.

"Annecim ne iti isterim nede kurdu.Mert Ayaz olsa olmaz mı? "

Kadın bıkkınlıkla başını onaylamaz bir şekilde sağa sola salladı.

"Sen iflah olamazsın Elif. Ben son sözümü söyledim. Gerisi sana kalmış!"

Tam kapıdan çıkacakken geri dönüp,

Hovarda  ✔   RaflardaWhere stories live. Discover now