~36~

16.5K 1K 143
                                    

Naciye'yi bırakmış dönmek üzereyken Utku isyan etti Mert Ayaz'ın onlarla birlikte gelmesine. Halbuki kızdan olumlu bir cevap alamamıştı daha.

"Sen nasıl bir adamsın! Birde bana kardeşim dersin yeri gelince! Ulan kızı seviyorum, evlenmek istiyorum, cevap vermiyor bana ...."

Arabayı ani bir firenle durdurdu. Kaşları imayla havaya kalktı o dakika;

" Seviyormuş. ...peh ..."diye burun kıvırdı " Seven adam önce sevdiğinin üzerine titrer...yarın demezler mi 'bu kız serseri Utku ile gece gece geziyordu' diye sen kızın adını mı çıkılaracaksın? Adam gibi edebinle seviyorsan sev benim asabimi bozma! Ulan birde utanmadan sitem ediyor, sen kardeşimsen o da bacım !Ulan sen harbi saklasın ya oğlum. .."

"Ayıp oluyor ......salak malak ne öyle? Birde üniversite de öğretim görevlisi olacaksın!"

"Öylesin kardeşim ...öyle olmasan kızı sık boğaz etmezsin. Yahu sana akıl vererek bende akıl kalmıyor oğlum! Kaleyi içten fethetmek varken sen kalenin burçlarını yıkmak ile uğraşıyorsun ! "

Ne diyordu bu adam kale male anlayamadı Utku, anlamak istercesine Mert Ayaz'ın yüz ifadesine baktı. Yine birşey anlayamadı.

"Ne diyorsun kardeşim anlamıyorum açık saçık konuşana! "

" Şöyle açıklayım kardeşim, tüm kötü huylarının üzerine bir sünger çek , daha açıklayıcı istiyorsan tamamen Naciye'nin kriterlerine uyman lazım. ..
Namazını kalacaksın, Cumaya gideceksin, hatta işi biraz abart sabah namazlarına bile git. Bak ne diyorum biliyor musun? "

"Ben nereden bileyim senin ne diyeceğini? "

"Sabah namazını tamda Fehim Amca'nın arkasında kıl ki, adam her selam verdiğinde seni görsün. Önce babasını fethet sonra Naciye'yi fethedersin."

" İyi diyorsun da zor iş sabahın o vaktinde sıcak yataktan kalkıp caminin yolunu tutmak. ..."

"Sen bilirsin Naciye için değmez diyorsan ..."Mert Ayaz , Utku'yu iyice gaza getirmişti gerisi Utku'nun azmine
kalmıştı......

" Ne saçmalıyorsun oğlum sen! Kafan iyi mi senin? Değil o sıraladıkların, Ferhat olurum, gerek Mecnun olurum ucunda Naciye olduktan sonra. ."

"Gerek yok senin Ferhat olmana, Mecnun olmana sen dediklerimi uygula gerisine karışma. Bak sana son bir kıyak, sen şimdi sabah kalkamazsın sabahları namaza, ben seni arar kaldırırım nasıl fikir?"

" Şahane fikir kardeşim. "


"Engin'i de unutmaman gerek. Şimdi senin yaptığın ile, onun yaptığının hiç bir farkı yok "

"Öyle de şimdi çıkıp desem kardeşini seviyorum, Engin ondan intikam almak için söylediğimi zanneder, inanmaz bana. "

" Ben olsam bende öyle düşünürüm. Bence bu konuyu Vedat ile birlikte ben halledeyim. Sen de Engin ile aranı iyi tut. Malum bugüne bugün hem enişten hem de kayıncon " deyip omzuna bir tane vurdu.

" Tamam ben bunu bir düşüneyim. "

Mert Ayaz, Utku'yu da eve bıraktıktan sonra eve döndü. Elif onu bekliyordu. Gülümseyerek kapıyı açtı. Kocasının kapıdan içeri geçmesi ile kapadı kapıyı.

Hovarda  ✔   RaflardaWhere stories live. Discover now