~31~

20.6K 1.2K 119
                                    


Utku ile Engin'in kavga edişini yine kan kardeşleri ayırdılar. Asuman ne yapacağını bilmez bir şekilde aralarında savrulup gidiyordu. Ağabeyinin bağırlamasına çevrelerine biriken kalabalık git gide büyüyordu. İnsanlar televizyon seyreder gibi sevdiği adam ve ağabeyinin kavgasını seyrederken öfkesine hakim olamadı.

" Ne bakıyorsunuz be , film mi çekiliyor.  Ayıracaklarına durmuşlar seyrediyorlar, yazıklar olsun ! Sorsalar sizde insansınız! " deyip yine Engin ve Utku'nun arasına girdi.

" Ağabey yapma,  rezil olduk,  herkes bize bakıyor. Bırak ne olur ?"

Sinirle Asuman'ın dolu dolu gözlerine baktı. " Şimdi mi aklına geldi rezil olduğumuz. Geç kaldın Asuman, bunu gizli gizli kıyda köşede bu herifle bir araya gelmeden önce düşünecektin !" deyip kızın kolundan tutup savurdu.

Engin suçunu bilip elini dahi kaldırmadı  Utku'ya. Tartaklanması , Utku'nun onu yerlerde sürümesi, karşılıksız kaldı. Asuman ikisini ayırmak için araya girdiğinde dayaktan o da nasibini aldı, bazen savruldu bazen düştü lâkin gücünün yetmediğini anlayınca aradı Mert Ayaz ve Vedat ağabeylerini.

"Ağabey yetişin Allah aşkına, ağabeyim Engin'i öldürecek! "

Mert Ayaz ve Vedat'ın takıldıkları Asuman'ın,  'Engin' demesi oldu. Şaşırdılar ikisi de zira bunca zaman Engin hiç bir açık vermemişti. Şaşırdıkları diğer konu ise Utku, Engin'e ayrı bir değer veriyor du,  nasıl olmuştu da onları öğrenmişti? 
Vedat ve Mert Ayaz, Asuman'ın tarif ettiği parka apar topar geldiler.

Gördükleri manzara içler acısıydı. Engin kan revan içinde yerde yatarken,  Utku hızını alamamış hâlâ dövüyordu, genç adamı.

Koştular tutular kollarından Utku'nun. Zapdetmesi çok güçtü yaralı bir arslan gibi direniyordu Utku.

"Utku sakin ol "

"Nasıl sakin olayım Vedat ? Şerefsiz yüzüme baka baka kandırdı beni "

Asuman o arada Engin'in baş ucuna çökmüş, ağlıyordu. Bundan sonrası için korkuları büyüktü. Kavuşmak için olan son şanslarını da bugün kaybetmişlerdi. Hüzünle gözlerinden yaşlar süzüldü yanaklarından aşağı.

Utku, Asuman'ı  ağlarken Engin'in baş ucunda görünce yine öfkesi tavan yaptı!  Mert Ayaz ve Vedat'ın arasından sıyrılmaya çalıştı. Yakaladılar diğerleri.

"Keskin sirke küpüne zarar birader "

"O gece ki gördüğüm kız sendin Asuman!  Bir aydır utanmadan sıkılmadan gözlerime baka baka kandırdın beni! "

Asuman utançla başını yere eğdi. Utanıyordu, yaşanan bu olay kısa zamanda herkes tarafından duyulacak,  anne babasına ne diyeceğini düşündü. Eve döndüklerinde herşey eskisi gibi olmayacağının da bilincindeydi. Ağabeyi gurur yapıp Engin ile tüm bağını koparacağına adı kadar da emindi üstelik. Hüzünle Engin'in kan revan yüzüne baktı. Çok seviyordu bu adamı. Öyle çok seviyordu ki, ne yapıp edip kendine sevdalandırmıştı, türlü oyunlarla koca yürekli adamı.

Ya Engin, günlerce sadece sesine meftun olduğu kız ile buluştuğunda yüzünün hali görülmeye değerdi. Kaç ay vardı ki, Asuman platonik sevdasına kavuşmak için ikinci bir hat almış Asude ismini kullanarak Engin ile yazışmaya başlamıştı. Sonraki zamanlar da telefonda konuşmaya başlamışlar, konuşmalar Engin'e yetmediği bir vakit,  kesin kararını söylemişti Asuman'a.

Hovarda  ✔   RaflardaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin