Bölüm 23

114K 4.6K 381
                                    


Sabah gözüme gelen güneşle uyandım. Elimi siper edip güneşi kestiğimde bir an beynimin yerine gelmesini bekledim. Başımı hafif kaldırıp kendi yatağımda olduğumu fark ettiğimde bir an duraksadım. Dün gece kardelen leydim en son. Bir an içimin geçtiğini hatırlıyordum ve işte sonuç. Biraz daha doğrulup odaya baktığımda yavuzda kendi yerinde uyuyordu.

Aklıma bölük pürçük görüntüler gelirken yüzüm kızarmaya başlamıştı çoktan. Akşam kardelenin odasında uyuya kalmıştım, yavuzda gelip beni buraya taşımıştı. Buraya kadar problem yoktu aslında asıl problem yatağa yattığımda yavuzu bırakmamam dı. Uykum o kadar tatlıydı ki yavuzun kolunu uyku sersemi yastığım sanmış olmalıydım.

Kafamı yatağa gömüp yorganı tepeme kadar çektim, yüzümden başlayarak ayak parmaklarıma kadar kızarmıştım şimdi. Gece gece mengene gibi yapışmışdım adama resmen.

Allah'tan kurtulmuştu da kendi yerine gidebilmişti. Yorganın altında sakinlemeye çabalıyordum. Dün yaşanılanlar olmamış gibi davranacaktım başka çare yoktu, başka türlü hayatta yüzüne bakamazdım. Uyku sersemi tam bir aptallıktı yaptığım.

Yorgandan kurtulup kafamı tekrar kaldırdığımda yavuz hala uyuyordu. Aklıma gelen düşünceleri utanç içinde geri iterken derin bir nefes alıp kalktım. Her ne kadar utanç her yerimi sarmış olsa da burada daha fazla duramazdım. Elbet uyanacaktı bu çocuk hem saate baktığımda birazdan da kahvaltı için aşağıya inecektik zaten. En İyisi üzerimi giyinmekti. Korkunun ecele hele utancın bana bir faydası yoktu.

Kalkıp dolaptan kendime bir şeyler çıkardım sessiz olmaya çabalıyordum yavuz uyuyordu. Son zamanlarda gelip gidişlerini düşünürsek ihtiyacı da vardı aslında.

Elimdekilerle lavaboya girip çamaşırları dolabın üzerine bıraktım. ilk elimi yüzümü yıkayıp sonra onları giyerdim. Aynaya bakıp saçlarımı düzeltirken kapı çalındı aniden.

'' Hanım ağam temizleri getirdim'' Nigar kapının hemen dışarısında bana sesleniyordu.

Yavuzun içeride uyuduğu aklıma geldiğinde hızla kendimi odaya attım sesle birlikte yavuzda uyanmış bir elinde yastık ayağı battaniyeye dolanmış bir şekilde ne yapacağını şaşırmıştı. Hala uyku mahmur uydu.

Kapı bir kez daha vuruldu '' hanım ağam ''

Ne yapacağımızı şaşırmış bir vaziyette odanın içinde dolanırken yavuzun elinden yastığı alıp yatağın üzerine attım. Yavuz ne yaptığıma bakıp hala uyku sersemi dururken onun da elinden tutup banyo ya soktum.

Banyo kapısının kenarından '' Nigar bir dakika bekle lütfen '' diye bağırdım kapıya doğru.

Banyonun içinden bana şaşkın şaşkın bakan yavuzu biraz daha iteleyip kapının arkasında asılı olan bornozlardan birini üzerime geçirdim. Saçlarımı da havluyla toparladığımda tamamdı.

Yavuz '' Ne yapıyorsun '' diye sordu. Yaptığıma bir anlam vermemişti sanırım.

'' Duştan çıkıyorum '' Deyip sırıttım ona. Sonra suyu açıp yüzümü ensemi falan ıslattım. Bir şey yapacaktık, tam olmalıydı değil mi?

Açtığım musluğu kapatmadan yavuza döndüm '' Musluğu kapatma tamam mı? ''

Bir şey demesini beklemeden de odaya geçip kapıyı açtım.

'' Gel Nigar şöyle bırak '' dedim. Üzerinde battaniye olan koltuğu gösterirken

Nigar bana bakıp banyodan gelen su sesini duyduğunda hafif kıkırdadı. Aklına gelen düşüncenin ne olduğunu bildiğim için bende hafif gülümsedim ama şu an kızarmamak için kendimi zorluyordum.

SÖZLEŞME ( düzenlenecek )Where stories live. Discover now