Bölüm 50

109K 5K 454
                                    

Bir süre sonra kardelen geri içeri geldi. Ben oturuyordum hala boş boş. Ne düşünmem gerektiğini bilmeden öyle dışarıyı izliyordum. Hissettiklerimin bir ifadesi bir tanımı yoktu.

Kardelen dibime kadar gelip tedirgin haliyle '' iyi misin '' diye sordu. Benim için endişelendiğini biliyordum. Tedirgindi bütün bu olan bitenden.

İyi miydim gerçekten, gözlerimi açıp kapattım sabır diliyordum. Oturma şeklimi düzeltip '' iyiyim '' dedim. Bakışlarımı kardelene çevirdim '' neredeler '' diye sordum.

İlk dalgayı atlatmıştık ama hala durumumuza bir çare bulamamıştık. Gerçi çözümü var mıydı onuda bilmiyordum ya. neysee..

Kardelen de yanıma geçip '' sakinleşmeye çalışıyorlar. Birazdan gelirler '' dedi. Sakinleşmekten kastının sigara içmek olduğunu herkes bilirdi.

Gözüm saate takıldığın da . '' geri konağa dönecek miyiz '' dedim. Saat epey geç olmuştu çünkü. Burada kalmak istiyordum aslında birde konağa gidip oradakilerin suratını çekmek laf sokmalarına katlanmak beni iyiden iyiye bunaltmaya başlamıştı. Hadi dicle hanım olsa tek neyse kaynana der geçersin de rojda hanıma ne oluyordu bilemiyordum.

Kardelen cama doğru bakıp '' bilmiyorum ki, burada kalırız herhalde bu iki oğlan kolay sakinleşecek gibi değil hiç '' dedi.

Sırıttım '' neye faydası var ki sinirlenmelerinin '' . Kendimi tekrar koltuğa bırakıp bakışlarımı tavana diktim. '' anca bizi konudan uzaklaştırır '' dedim.

Kardelen bir şey demedi ikimizde sessizliğe geri çekildik. Ne yapacaktım ben nasıl kurtulacaktım bu işten, ömrüm boyunca yavuzla evli kalamazdım. Adem ağabeyin dediklerini hatırladıkça içim ürperiyordu, sanki görünmez bir el boğazımı sıkıyordu.

Adem ağabeyle yavuz peş peşe girdileri içeri. Ademin yüzü hala kıpkırmızıydı. Kardelenin yanına oturup '' Hanım bir kahve yap sana zahmet başım çatlıyor '' dedi. Kardelen bir şey demeden kalktı ayağa bize de sormuştu ama kahve içecek havada değildim hiç.

'' Kapana kısıldık he '' dedim ortaya. İkisi de beni duymuş ama cevap vermemişlerdi.

Sonra '' dahiyane kocan sayesinde evet '' dedi. Adem ağabey kendi bile dediğine inanmayarak.

Ne dahiydi ama.

Ellerimi birleştirip dikkatimi ikisine verdim. '' en kötü ihtimal benim ölümüm mü şimdi '' dedim direk konuya atlayarak . Adem ağabey sessiz kalırken yavuz '' seni koruyacağım dedim neresini anlamıyorsun '' diye söylendi.

Yavuza bakıp '' neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsun acaba. '' . Adem ağabey bize yardım edecek gibiydi ama oda bu işte çok karamsardı. '' adem ağabeyi duydun kurallar sana daha katıyken hemde ''

Kaşlarını çatıp sabır diler gibi '' Berdel tamamlandı zeynep iki tarafta birbirinden kız aldı kız verdi. Ama hiç bir yerde berdelle birleşen ayrılamaz demiyor. '' dedi. Ya bu işlerde yazılı kaynak mı vardı sanki, iyiden iyiye sıyırmıştı bu adam. Bunlar bin yıllık belki bilemedin daha uzun zamandır olan olaylardan geliyordu. Geliyordu ve elimizi kolumuzu bağlıyordu.

Adem ağabey sinirle soluyup '' sen ağasın yavuz herkese olan esneklik sana olmaz, daha kaç defa tekrarlamam gerekiyor o beyninin alması için acaba. Üç gündür burada ama zeynep bile çözdü işi '' dedi. Sonra tek kaşı havada '' acaba senin yerine onu mu ağa yapsak merve gibi '' dedi.

Merve gibi mi ne alakaydı şimdi o çakmayla. Oda mı buraların ağasıydı yani ne alaka onunla ya erkeklerin bu kadar egemen olduğu yerde ona ne oluyordu. Allahım sen aklımı koru yarabbim.

SÖZLEŞME ( düzenlenecek )Where stories live. Discover now